ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΤραμπ για Μελόνι: «Δεν την νοιάζει αν το Ιράν θα ανατίναζε την Ιταλία με πυρηνικά»

Τραμπ για Μελόνι: «Δεν την νοιάζει αν το Ιράν θα ανατίναζε την Ιταλία με πυρηνικά»

«Είμαι σοκαρισμένος... Νόμιζα ότι ήταν γενναία, αλλά έκανα λάθος»

«Κι εσύ τέκνον Βρούτε;» είναι πολύ πιθανό να… αναφώνησε ο Ντόναλντ Τραμπ, πληροφορούμενος ότι η Τζόρτζια Μελόνι πήρε το μέρος του Πάπα Λέοντα ΙΔ’, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη λεκτική επίθεση του Αμερικανού προέδρου στον συμπατριώτη του ποντίφικα.

Ειδικότερα, σε σημερινές δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», ο Τραμπ ανέφερε ότι «σοκαρίστηκε» από τη στάση της Μελόνι. «Δεν μπορώ να το φανταστώ. Είμαι σοκαρισμένος από αυτήν. Νόμιζα ότι ήταν γενναία, αλλά έκανα λάθος», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Είναι απαράδεκτη, επειδή δεν τη νοιάζει αν το Ιράν έχει πυρηνικά όπλα και θα ανατίναζε την Ιταλία σε δύο λεπτά, αν είχε την ευκαιρία», πρόσθεσε ο Τραμπ και υποστήριξε ότι η Μελόνι «δεν είναι πλέον το ίδιο άτομο (…) και η Ιταλία δεν θα είναι ποτέ η ίδια χώρα».

«Οι Ιταλοί συμφωνούν;»

Στο πλαίσιο δε της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με την ιταλική εφημερίδα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναρωτήθηκε: «Οι Ιταλοί συμφωνούν με το γεγονός ότι η πρωθυπουργός τους δεν μας βοηθά στο να πάρουμε το πετρέλαιο;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμίζουμε πως η Ιταλίδα πρωθυπουργός, αναφερόμενη στα πυρά που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε βάρος του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Έχω εκφράσει και συνεχίζω να εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς τον Πάπα Λέοντα».

Η Τζόρτζια Μελόνι με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ’

«Θα προχωρήσω παραπέρα: Ειλικρινά, δεν θα ένιωθα άνετα σε μια κοινωνία όπου οι θρησκευτικοί ηγέτες κάνουν ό,τι λένε οι πολιτικοί ηγέτες. Όχι σε αυτό το μέρος του κόσμου», πρόσθεσε η Μελόνι.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης