Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Το ευαίσθητο σημείο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πως οι συνεργάτες του προσπαθούν να τον οπλίζουν με κουράγιο στο δύσκολο έργο του

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναλάβει ένα τιτάνειο έργο. Να κρατήσει τη χώρα όρθια εν μέσω συμπληγάδων, όπου τα προβλήματα τοπικού χαρακτήρα ήρθαν να μεγιστοποιηθούν μαζί με την πανδημία η οποία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

Η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση μαζί με το βαρύ και δυσβάσταχτο κόστος των χιλιάδων ζωών που χάνονται, συνιστούν ένα τεράστιο βάρος. Ένα βάρος το οποίο πέφτει στις πλάτες ενός ανθρώπου. Του πρωθυπουργού. Και αυτό έχει ένα τεράστιο προσωπικό  κόστος. Καθώς στον άνθρωπο αυτό ασκείται μία τεράστια ψυχολογική πίεση, η οποία μαζί με τα προβλήματα που καλείται να επιλύσει, μπορούν να λυγίσουν ακόμα και τον πιο ανθεκτικό χαρακτήρα. Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός φαίνεται να ανταπεξέρχεται εώς τώρα, με επιτυχία.

Το αδύνατο σημείο του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων, φαίνεται να έχει μόνο ένα αδύνατο σημείο. Το άγχος για την προσωπική του εικόνα. Την αγωνία για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. Διότι γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός περνάει πολύ δύσκολα, έχει αντιληφθεί όπως ο ίδιος με γενναιότητα ψυχής παραδέχτηκε, ότι υπάρχουν έλληνες που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους, τον οποίο έχουν χάσει λόγω πανδημίας.

Αυτή ακριβώς την ανθρώπινη αγωνία του Έλληνα πρωθυπουργού, έχουν αναλάβει να κατευνάσουν στενοί συνεργάτες του, κυρίως στο επικοινωνιακό επιτελείο. Και το καταφέρνουν μέχρι στιγμής με επιτυχία. Καθώς φροντίζουν να ενημερώνουν ανελλιπώς τον πρωθυπουργό για όλα τα άρθρα που αναφέρονται θετικά στο πρόσωπό του με εξαιρετικά θετικούς χαρακτηρισμούς.

Αναρτήσεις και αρθρογραφία λοιπόν που αναφέρονται στο πρόσωπο του πρωθυπουργού με διθυραμβικούς χαρακτηρισμούς, όπως Μωυσής, Τσώρτσιλ, τσιτάχ, Ηρακλής και λοιπά, επιτελούν ένα εθνικό έργο καθώς δίνουν τη δύναμη στον πρωθυπουργό να συνεχίσει, γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες είναι στο πλευρό του.

Στην ίδια λογική κινείται και άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο και αποθεώνει την απόφαση του πρωθυπουργού να φωτογραφηθεί ημίγυμνος κατά τον εμβολιασμό του. Το οποίο ήρθε ως απάντηση στις χυδαίες επιθέσεις που δέχτηκε κυρίως από βρετανικά μέσα και τον ενόχλησαν αφάνταστα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ