Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά ο Άγγελος Συρίγος

Αν και υφυπουργός, δεν πήρε το μέρος του Μαξίμου.

Ήταν γνωστό ότι ο υφυπουργός παιδείας και θρησκευμάτων, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής κύριος Άγγελος Συρίγος, υιοθετεί πλήρως τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά, όπως αυτές εκφράστηκαν στην παρέμβαση του στην Καθημερινή. Μιλώντας πάντα για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικού ενδιαφέροντος.

Το ότι εξέφρασε αυτή την στήριξη δημόσια, είναι κάτι που τον τιμά. Ειδικά όταν εμμέσως πλην σαφώς επιτέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και σε άλλους πρόθυμους στη Νέα Δημοκρατία που «έπεσαν να τον φάνε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή η έκφραση από μόνη της, φωτογραφίζει τις διαρροές που έγιναν από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη με σκοπό την απαξίωση της παρέμβασης Σαμαρά, όπως επίσης και η προσπάθεια αποδόμησης του χαρακτήρα του, λέγοντας από τη μία ότι «το έκανε επειδή ενημερώθηκε πως δεν θα είναι στο επόμενο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας» και από την άλλη ότι «ο ίδιος ως πρωθυπουργός έκανε «χειρότερα» αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά». Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος επί Σαμαρά ήταν πολύ πιο διευρυμένος.

Σε κάθε περίπτωση, η δημόσια στήριξη ενός εν ενεργεία υφυπουργού στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, είναι άξια συγχαρητηρίων. Ειδικά όταν έρχεται σε αντίθεση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ