Με εντολή Κυριάκου ο Καιρίδης στην πρώτη γραμμή

Θα σηκώσει το βάρος υλοποίησης της συμφωνίας των Πρεσπών

Must Read

Στα βαθιά ρίχνει ο Κυριάκος τον Δημήτρη Καιρίδη, αναθέτοντας του ένα ρόλο για γερά νεύρα. Μιλάμε φυσικά για την εισήγηση στη Βουλή των συμφωνιών που απορρέουν από την συμφωνία των Πρεσπών.

Κοινώς, ο νέος βουλευτής θα αναλάβει το βάρος να εκπροσωπήσει την παράταξη που αντιστάθηκε στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, πρεσβεύοντας ακριβώς τα αντίθετα από όσα έλεγε προεκλογικά.

Οι εγγενείς δυσκολίες του εγχειρήματος φυσικά δεν αφορούν την διακομματική αντιπαράθεση, αλλά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που θα προκληθούν, όταν πλήθος βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά αυτοί που επιλέγονται στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνίες όπου το κρατίδιο των Σκοπίων θα αναγράφεται με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Ο Δημήτρης Καιρίδης όμως είχε εκδηλώσει από νωρίς την προθυμία του να αναλάβει αυτόν τον τιτάνειο ρόλο. Όχι πως υπήρχε και πλήθος εθελοντών.

Με την ενέργεια του αυτή όμως πέραν από την αποδοχή του πρωθυπουργού, εξασφαλίζει την απόλυτη στήριξη του κομματικού μηχανισμού, τουλάχιστον αυτού που πρόσκειται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις επόμενες εκλογές. Ένα εξαιρετικά σημαντικό αντάλλαγμα, εάν αναλογιστούμε οτι όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, και λόγω του νέου εκλογικού νόμου ακόμα και με την ενισχυμένη αναλογική, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα εκλεγούν θα είναι λιγότεροι. Και ως φαίνεται, θα προηγηθούν αυτοί που θα είναι πρόθυμοι να πέσουν στη φωτιά για τον αρχηγό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This