Τετάρτη 4/8/2021

Με εντολή Κυριάκου ο Καιρίδης στην πρώτη γραμμή

Θα σηκώσει το βάρος υλοποίησης της συμφωνίας των Πρεσπών

Στα βαθιά ρίχνει ο Κυριάκος τον Δημήτρη Καιρίδη, αναθέτοντας του ένα ρόλο για γερά νεύρα. Μιλάμε φυσικά για την εισήγηση στη Βουλή των συμφωνιών που απορρέουν από την συμφωνία των Πρεσπών.

Κοινώς, ο νέος βουλευτής θα αναλάβει το βάρος να εκπροσωπήσει την παράταξη που αντιστάθηκε στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, πρεσβεύοντας ακριβώς τα αντίθετα από όσα έλεγε προεκλογικά.

Οι εγγενείς δυσκολίες του εγχειρήματος φυσικά δεν αφορούν την διακομματική αντιπαράθεση, αλλά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που θα προκληθούν, όταν πλήθος βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά αυτοί που επιλέγονται στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνίες όπου το κρατίδιο των Σκοπίων θα αναγράφεται με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Ο Δημήτρης Καιρίδης όμως είχε εκδηλώσει από νωρίς την προθυμία του να αναλάβει αυτόν τον τιτάνειο ρόλο. Όχι πως υπήρχε και πλήθος εθελοντών.

Με την ενέργεια του αυτή όμως πέραν από την αποδοχή του πρωθυπουργού, εξασφαλίζει την απόλυτη στήριξη του κομματικού μηχανισμού, τουλάχιστον αυτού που πρόσκειται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις επόμενες εκλογές. Ένα εξαιρετικά σημαντικό αντάλλαγμα, εάν αναλογιστούμε οτι όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, και λόγω του νέου εκλογικού νόμου ακόμα και με την ενισχυμένη αναλογική, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα εκλεγούν θα είναι λιγότεροι. Και ως φαίνεται, θα προηγηθούν αυτοί που θα είναι πρόθυμοι να πέσουν στη φωτιά για τον αρχηγό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ