Τετάρτη 4/8/2021

Οργισμένη παρέμβαση μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας στο Μαξίμου

Μαστίγιο χωρίς καρότο

Η λευκή Porsche είναι σήμα κατατεθέν μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας που έχει επιλέξει εδώ και δεκαετίες ως έδρα της δραστηριότητας της, την Ελλάδα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και στο μέσω μίας πολιτικής αντιπαράθεσης, με αποτέλεσμα να απασχολεί την δημοσιότητα, πράγμα που ουδέποτε επεδίωξε.

Η παρέμβαση λοιπόν που έγινε σε στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν εξαιρετικά οργισμένη. Πράγμα ασυνήθιστο για παρεμβάσεις τέτοιου επιπέδου, όπου συνήθως γίνονται με το «καρότο».

Η στοχοποίηση όμως της συγκεκριμένης επιχειρηματικής οικογένειας από στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και μιντιακού ομίλους που πρόσκεινται στο μέγαρο Μαξίμου, ενδέχεται να προκαλέσει μείζον οικονομικό αλλά και πολιτικό πρόβλημα.

Όταν άλλωστε ένας όμιλος έχει τόσο μακρόχρονη παρουσία στην χώρα, αναπόφευκτα αναπτύσσει και σχέσεις διαχρονικού χαρακτήρα με πολιτικούς. Τις οποίες η συγκεκριμένη οικογένεια ουδέποτε διατυμπάνισε. Για να φτάσει στο σημείο λοιπόν να παρέμβει μόνο με μαστίγιο, τα πράγματα είναι σοβαρά. Επιπλέον, μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε συνηθίσει το φαινόμενο της αχαριστίας, ειδικά όταν μιλάμε για πολιτικούς, κάποιοι άλλοι πολιτισμοί όμως θεωρούν την αχαριστία, ασυγχώρητο έγκλημα.

Και η πρεμούρα της πολιτικής εκμετάλλευσης που χαρακτηρίζει κάποιος ζηλωτές, αυτόκλητος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μπορεί να κοστίσει ακριβά. Πολύ ακριβά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ