Δευτέρα 2/8/2021

Ανησυχία στο Μαξίμου για την πλήρη αποδοκιμασία στο άρθρο Σημίτη

Αρνούνται ότι η παρέμβαση έγινε σε συνεννόηση με το Μαξίμου

Γενικευμένη αντίδραση ξεσήκωσε το άρθρο του Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα Τα Νέα αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος να υποστηρίξει την παρέμβαση του Κώστα Σημίτη, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στο μέγαρο Μαξίμου.

Επισήμως, διαψεύδουν ότι υπήρχε η οποιαδήποτε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό πριν από αυτή την παρέμβαση που έμοιαζε ως σανίδα σωτηρίας για τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά. Το γεγονός ότι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη η οποία είναι πλέον η μοναδική που στηρίζει την κυβερνητική πολιτική άνευ όρων, ενίσχυσε τις φήμες ότι ο Κώστας Σημίτης προσπάθησε να στηρίξει τις αποφάσεις Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά παρά την γενικευμένη κατακραυγή. Κάτι τέτοιο όμως διαψεύδεται κάθετα από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Οι οποίοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν καν ενήμερος για αυτή την παρέμβαση.

Δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω. Όπως θεωρώ απολύτως λογική την ανησυχία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, διότι τέτοιες παρεμβάσεις στον όμιλο Μαρινάκη ο οποίος έχει αναλάβει την αποδόμηση του Κώστα Καραμανλή, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν θα συνέφερε τον πρωθυπουργό.

Είναι δεδομένο όμως ότι εκτός από την οργή κατά του Κώστα Σημίτη από το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά και κορυφαίων δημοσιογράφων όπως ο Μιχάλης Ιγνατίου, υπάρχει έκδηλη η οργή και των καραμανλικών. Η τελευταία εξέλιξη που θα ήθελε να δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ένα «αντάρτικο» εντός του κόμματος, που θα οδηγούσε σε αναμέτρηση του πρωθυπουργού με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Εκεί, όση στήριξη και αν είχε ο Κυριάκος από τον Μαρινάκη, είναι αμφίβολο εάν θα έβγαινε αλώβητος.

Γι’ αυτό και ουδείς εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού τόλμησε να επικροτήσει την παρέμβαση Σημίτη. Ακόμα και ο Γιώργος Γεραπετρίτης βλέποντας τις αντιδράσεις, σιώπησε εκκωφαντικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ