Ανησυχία στο Μαξίμου για την πλήρη αποδοκιμασία στο άρθρο Σημίτη

Αρνούνται ότι η παρέμβαση έγινε σε συνεννόηση με το Μαξίμου

Must Read

Γενικευμένη αντίδραση ξεσήκωσε το άρθρο του Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα Τα Νέα αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος να υποστηρίξει την παρέμβαση του Κώστα Σημίτη, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στο μέγαρο Μαξίμου.

Επισήμως, διαψεύδουν ότι υπήρχε η οποιαδήποτε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό πριν από αυτή την παρέμβαση που έμοιαζε ως σανίδα σωτηρίας για τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά. Το γεγονός ότι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη η οποία είναι πλέον η μοναδική που στηρίζει την κυβερνητική πολιτική άνευ όρων, ενίσχυσε τις φήμες ότι ο Κώστας Σημίτης προσπάθησε να στηρίξει τις αποφάσεις Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά παρά την γενικευμένη κατακραυγή. Κάτι τέτοιο όμως διαψεύδεται κάθετα από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Οι οποίοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν καν ενήμερος για αυτή την παρέμβαση.

Δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω. Όπως θεωρώ απολύτως λογική την ανησυχία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, διότι τέτοιες παρεμβάσεις στον όμιλο Μαρινάκη ο οποίος έχει αναλάβει την αποδόμηση του Κώστα Καραμανλή, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν θα συνέφερε τον πρωθυπουργό.

Είναι δεδομένο όμως ότι εκτός από την οργή κατά του Κώστα Σημίτη από το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά και κορυφαίων δημοσιογράφων όπως ο Μιχάλης Ιγνατίου, υπάρχει έκδηλη η οργή και των καραμανλικών. Η τελευταία εξέλιξη που θα ήθελε να δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ένα «αντάρτικο» εντός του κόμματος, που θα οδηγούσε σε αναμέτρηση του πρωθυπουργού με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Εκεί, όση στήριξη και αν είχε ο Κυριάκος από τον Μαρινάκη, είναι αμφίβολο εάν θα έβγαινε αλώβητος.

Γι’ αυτό και ουδείς εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού τόλμησε να επικροτήσει την παρέμβαση Σημίτη. Ακόμα και ο Γιώργος Γεραπετρίτης βλέποντας τις αντιδράσεις, σιώπησε εκκωφαντικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This