Επιχείρηση «δεξιά» από το μέγαρο Μαξίμου

Στόχος να ανακόψουν τις διαρροές των δεξιών ψηφοφόρων

Must Read

Έχοντας προφανώς εφαλτήριο από τα δημοσκοπικά ευρήματα, το μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει επίθεση προς τα δεξιά με στόχο να ανακόψει τις διαρροές των συγκριτικών ψηφοφόρων, κυρίως στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Σε αυτό το πλαίσιο οπωσδήποτε έχει παίξει ρόλο και η πρόσφατη παρέμβαση του φυσικού ηγέτη της παράταξης, Κώστα Καραμανλή με αιχμή του δόρατος τα ελληνοτουρκικά.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει μία πρωτοφανή ασυλία από το σύνολο της αντιπολίτευσης όσον αφορά τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα και η μόνη αντίδραση κοινοβουλευτικά έρχεται από το κόμμα του Κ. Βελόπουλου. Το γεγονός αυτό διευκολύνει την κυβέρνηση αναφορικά με τους ενδεχόμενους σχεδιασμούς της για προώθηση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία και άνοιγμα της ατζέντας προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία που θα απαιτήσει εθνικές υποχωρήσεις, προκαλεί όμως διαρροή ψηφοφόρων προς τα δεξιά.

Το φαινόμενο αυτό, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης να αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική κυρίως στα ελληνοτουρκικά, κατ’ επέκταση στο θέμα της Λιβύης και το σύνολο των χειρισμών που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας, αλλά να μην εκφράζεται αντίστοιχα εντός βουλής, είναι πρωτοφανές. Δεν μπορεί δηλαδή σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών να διαφωνούν με τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας, αλλά κοινοβουλευτικά να έχουμε μία συμφωνία της τάξης του 95% με τους κυβερνητικούς χειρισμούς!

Το δεδομένο ότι με αυτόν τον τρόπο ούτε ο ΣυΡιζΑ καρπώνεται την λαϊκή δυσαρέσκεια, δεν εφησυχάζει το μέγαρο Μαξίμου. Ψάχνει λοιπόν να βρει πρόθυμους βουλευτές να συγκρουστούν με τους συναδέλφους τους της Ελληνικής Λύσης εντός βουλής, για να αποτρέψουν την αιμορραγία ψήφων εκ δεξιών. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι γαλάζιοι βουλευτές δεν έχουν αφήγημα. Αυτή ήταν η απάντηση τουλάχιστον τριών βουλευτών μεγάλων περιφερειών, στην απαίτηση στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να «σφυροκοπήσουν» τον Βελόπουλο.

Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένουμε να δούμε έναρξη των εχθροπραξιών με αιχμή του δόρατος ΜΜΕ φιλικά προσκείμενα στο μέγαρο Μαξίμου. Μήπως και κινητοποιήσουν μαζί και τους βουλευτές για να βγουν μπροστά προκειμένου να κλείσουν και αυτή την εστία διαρροής ψήφων. Που φαίνεται ότι έχει απομείνει η τελευταία. Τουλάχιστον όσον αφορά τα εθνικά θέματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This