Κυριακή 25/7/2021

Θα πέσει η Φώφη στην παγίδα της «ανοικτής συμμετοχής» για την διαδοχή;

Ανίερη συμμαχία Ν.Δ. – ΣυΡιζΑ!

Εντείνονται οι φωνές μέσα στο ΚΙΝΑΛ για να υποχρεώσουν την Φώφη Γεννηματά να δεχθεί ανοιχτή συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής νέου αρχηγού του κινήματος.

Οι νουθεσίες αυτές όμως κρύβουν μια μεγάλη παγίδα αλλά και μία ανίερη συμμαχία Ν.Δ. – ΣυΡιζΑ που για πρώτη φορά φαίνεται να λειτουργούν με έναν κοινό στοχό. Την εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου στην ηγεσία του κινήματος, την οποία θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο!

Για την Ν.Δ. η στόχευση είναι προφανής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας σίγουρος κυβερνητικός εταίρος σε περίπτωση που στις επόμενες εκλογές – ακόμα και διπλές – η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορέσει να κατακτήσει αυτοδυναμία. Γεγονός που δεν φαντάζει μακρινό, παρά το ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και η νέα ενισχυμένη αναλογική δίνει 10 έδρες λιγότερες στο πρώτο κόμμα.

Ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές θα υποστεί εκλογική φθορά, όπως γίνεται πάντα στην μεταπολίτευση, για κάθε κυβερνητικό κόμμα. Η εκλογή λοιπόν του Ανδρέα Λοβέρδου ως επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, δίνει μία βεβαιότητα στη Νέα Δημοκρατία ότι θα συνεχίσει να κυβερνά.

Στον αντίποδα όσο κι αν φαίνεται περίεργο, και για τον ΣυΡιζΑ η εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου είναι ένα θεμιτό σενάριο. Θεωρούν ότι ο Λοβέρδος θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στην εκλογική δύναμη του Κινήματος Αλλαγής, μεταφέροντας πολλούς ψηφοφόρους που δεν θέλουν να γίνουν δεκανίκια του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον ΣυΡιζΑ. Συγκεκριμένα, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος θα έχει την ίδια επίπτωση στο Κίνημα Αλλαγής με αυτή που είχε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Γι’ αυτό και επιθυμούν διακαώς την εκλογή του.

Δεν θέλει λοιπόν και μεγάλη σοφία για να αντιληφθεί κάποιος ότι μία ανεξέλεγκτη ανοικτή διαδικασία – ψηφοφορία για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα δύο μεγάλα κόμματα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το έχουμε ζήσει άλλωστε και με την διαδικασία εκλογής του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος πήρε περισσότερους ψήφους στην ανοιχτή εσωκομματική διαδικασία από ότι στις εθνικές εκλογές!

Σε αυτή την κατεύθυνση πιέζουν και τα εκδοτικά συγκροτήματα που παραδοσιακά στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εμφανέστατά προωθούν τον Ανδρέα Λοβέρδο ως διάδοχό της Φώφης Γεννηματά.

Το ερώτημα είναι εάν η πρόεδρος του κινήματος αλλαγής θα πέσει στην παγίδα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ