Η μικρόψυχη «σιωπή» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορυφαίο ρόλο του Προκόπη Παυλόπουλου το 2015

Ευτυχώς τα είχε πει όλα ο τέως Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολλάντ!

Must Read

Στην επέτειο για τα 40 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα γεγονότα του 2015, «τσουβάλιασε» τους πάντες μιλώντας συλήβδην για «σκοτεινό διάλειμμα διχαστικού λαϊκισμού».

Φυσικά, ο γνωστός και για την πολιτική του μικροψυχία γενικώς αλλά και για την απέχθειά του ειδικώς στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είπε λέξη για τον κορυφαίο ρόλο του Προκόπη Παυλόπουλου. Ρόλο χάρη στον οποίο  η Ελλάδα παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στην Ευρωζώνη.

Και νόμιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι έτσι θα υποβαθμίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, και γιατί τον ζηλεύει παθολογικά σε πολιτικό επίπεδο και γιατί  θέλει να δικαιολογήσει την  επιλογή της κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την οποία έχει «ξεχάσει» στο Προεδρικό Μέγαρο για να φαίνεται μόνον αυτός. «Ηγέτης» και «Μωυσής», κάτι που θα ήταν αδιανόητο με Προκόπη Παυλόπουλο στην Ηρώδου του Αττικού.

Ευτυχώς για την ιστορική αλήθεια και δυστυχώς για τον πολιτικά μικρόψυχο Κυριάκο Μητσοτάκη, η αποδοχή και αναγνώριση  του ρόλου του Προκόπη Παυλόπουλου το 2015 είναι  καθολική, ιδίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρκεί να θυμίσουμε μόνο τι είχε πει για το ρόλο  του Προκόπη Παυλόπουλου ο ίδιος ο τέως Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολλάντ και συγκεκριμένα για το πώς μέσα από την συνεργασία τους, σε κορυφαίο επίπεδο, τον Ιούλιο του 2015 σώθηκε η Ελλάδα από ένα βέβαιο grexit.

Ήταν στις 25 Νοεμβρίου 2018, όταν ο Φρανσουά Ολλάντ ήλθε στην Αθήνα και συναντήθηκε, με δικό του αίτημα, στην Ηρώδου του Αττικού με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Στην συνάντηση αυτή –on camera, το video έχει γίνει viral- ο Ολλάντ αναφέρθηκε στο «ιστορικό», όπως τόνισε τηλεφώνημα που είχε δεχθεί από τον Προκόπη Παυλόπουλο, αμέσως μετά το δημοψήφισμα. Τηλεφώνημα στο οποίο ο Προκόπης Παυλόπουλος, πάντα κατά τον Φρανσουά Ολλάντ, «έθεσε τον εαυτό του, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγγυητή της βούλησης της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Και συνέχισε ο Φρανσουά Ολλάντ, απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο: «Το τηλεφώνημα αυτό ήταν ιστορικό, καθώς χάρη σε αυτό καταφέραμε να ξεκινήσουμε και πάλι τον κύκλο των διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, η φιλία ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ελλάδα σας οφείλει πάρα πολλά. Κύριε Πρόεδρε, φίλε Προκόπη, μπορείς να είσαι υπερήφανος για το αποτύπωμα των πράξεών σου εκείνη την εποχή».

Αυτά, προς το παρόν,  για τον πολιτικά μικρόψυχο Κυριάκο Μητσοτάκη. Και θα επανέλθω με πολλά άλλα στη συνέχεια, όσο προσπαθεί να μειώσει το ιστορικό αποτύπωμα της προεδρίας του Προκόπη Παυλόπουλου. Και φυσικά δεν τον βοηθούν καθόλου όλοι οι κονδυλοφόροι, ανεξαρτήτως προέλευσης, που ματαίως επιχειρούν να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ Παυλόπουλου και Σακελλαροπούλου. Η μέρα με τη νύχτα……..

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This