Ανασχηματισμός: Προς εκπαραθύρωση από το Μαξίμου ο Γεραπετρίτης

Ολοταχώς για υπουργείο ο Κυρανάκης!

Must Read

Εντείνονται οι συζητήσεις αλλά και το πλούσιο παρασκήνιο αναφορικά με τον σαρωτικό ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός. Μπορεί όπως σας έλεγα, να υπάρχουν τρεις διαφορετικές πηγές πληροφόρησης από το Μέγαρο Μαξίμου, που η καθεμία για τους δικούς της λόγους και συμφέροντα, μοιράζει υπουργεία, όμως η στόχευση του πρωθυπουργού είναι σαφέστατη: Ο σχεδιασμός έχει στόχο να επαναφέρει τις σχέσεις της κυβέρνησης με το κόμμα, και κατ’ επέκταση με τους βουλευτές και τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Θα είναι δηλαδή ένας ανασχηματισμός με σαφέστατο εκλογικό προσανατολισμό, άσχετα εάν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μία ανησυχία για φαινόμενα κυβερνητικής φθοράς στο μέγαρο Μαξίμου παρά τα ενθαρρυντικά δημοσκοπικά ευρήματα.

Υπό αυτό το πρίσμα, εξετάζεται η αξιοποίηση βουλευτών όπως ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, για τον οποίον ακούγεται μία θέση στο υπουργείο ανάπτυξης.

Στον αντίποδα, το μέτωπο διαχείρισης των εθνικών θεμάτων φαίνεται ότι θα παραμείνει αναλλοίωτο: Δένδιας και Παναγιωτόπουλος θα παραμείνουν στις θέσεις που κατέχουν.

Αναντικατάστατος όμως φαίνεται ότι είναι και ο Πιερρακάκης παρά το γεγονός ότι δεν έχει επαφή με την εκλογική βάση της Ν.Δ. Πρέπει όμως να παραμείνει υπουργός, διότι στις επόμενες εκλογές θα κατέλθει με σταυρό και η προβολή που απολαμβάνει από τα ΜΜΕ θα λειτουργήσουν καταλυτικά ώστε ένας πολιτικός από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ να μπορέσει να κερδίσει σταυρούς ως υποψήφιος της Ν.Δ. Με αυτόν τον τρόπο, θα πάρει ψήφους και από το ΚΙΝΑΛ.

Αντίθετα, αναπόφευκτη φαίνεται η εκπαραθύρωση του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή η κίνηση μπορεί να συνοδευτεί με μία καραμπόλα, όπου η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως θα αντικαταστήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας που έχει συγκεντρώσει την οργή της κοινοβουλευτικής ομάδας στο πρόσωπο του. Με τον Γεραπετρίτη να «κατέρχεται» στο υπουργείο παιδείας.

Αμφίβολο είναι το μέλλον τόσο για τον υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη αλλά και για τον αμετακίνητο μέχρι πρότινος, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο συγκεκριμένου, ισχυρού κέντρου εντός του Μεγάρου Μαξίμου.

Αυτά προς το παρόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This