Θερμό επεισόδιο στο Προεδρικό Μέγαρο

Πλήρης ρήξη της Ν.Δ. με την Πρόεδρο

Must Read

«Ας μείνει με τον Σημίτη»! 

Αυτή είναι πλέον η ατάκα που κυριαρχεί στον σκληρό πυρήνα της Ν.Δ. αναφορικά με τις επιλογές της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για την δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Φαίνεται ότι η επονομαζόμενη «γιορτή της Δημοκρατίας», μάλλον θα είναι φέτος «γιορτή του εκσυγχρονισμού», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού οι απουσίες θα είναι ηχηρές. Στους παρευρισκόμενους αναμένεται να κυριαρχήσει το σημιτικό μπλοκ, το οποίο άλλωστε και ανέδειξε την κυρία Σακελλαροπούλου, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να την επιβάλει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την θέση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Οι ενέργειες και συμπεριφορά της όλο αυτό το χρονικό διάστημα όμως, έχουν εξοργίσει τον σκληρό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας, τους λεγόμενους «καραμανλικούς» οι οποίοι στο πρόσωπο της βλέπουν την παλινόρθωση του συστήματος που πολέμησαν και προσπάθησαν να γκρεμίσουν. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι στην δεξίωση δεν θα παρευρεθεί ούτε ο Κώστας Καραμανλής, ούτε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αλλά και εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης κλπ.

Ανησυχία για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ανησυχία όμως υπάρχει και για την συγκέντρωση που έχουν εξαγγείλει πολίτες την ημέρα της δεξίωσης, οι οποίοι καλούν τον κόσμο μάλιστα σε πορεία προς το προεδρικό μέγαρο την στιγμή που η εκδήλωση θα βρίσκεται σε εξέλιξη!

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι παρόμοιο, καθώς ακόμα και την εποχή των «αγανακτισμένων», το Προεδρικό Μέγαρο είχε μείνει στο απυρόβλητο. Υπήρξε μάλιστα και «θερμό επεισόδιο» αναφορικά με την απαίτηση που εγέρθηκε από συγκεκριμένο στέλεχος, προκειμένου η εν λόγω συγκέντρωση να αναχαιτιστεί με κάθε τρόπο, πριν συγκεντρωθεί κόσμος. Για την Προεδρία είναι εφιαλτικό το σενάριο να υπάρχουν συγκεντρωμένοι έξω από την εκδήλωση οι οποίοι θα διαμαρτύρονται, για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση.

Πάντως μετά τα χθεσινά γεγονότα στο Σύνταγμα, υπάρχει έκδηλη η ανησυχία για κλιμάκωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, για την γενικότερη κυβερνητική πολιτική για την οποία φυσικά δεν ευθύνεται η Προεδρία.
Η χαρακτηριστική απροθυμία πάντως του συνόλου των κυβερνητικών βουλευτών να υπερασπίσουν τα πεπραγμένα ή την προσωπικότητα της προέδρου, έχει δημιουργήσει μεγάλη ενόχληση στο Προεδρικό, όπως και τα δημοσιεύματα που κυριολεκτικά «εξαφανίζουν» την παρουσία της Προέδρου από εκδηλώσεις όπου παρευρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το Μαξίμου πάντως μου διαψεύδουν ότι υπάρχει σχετική «εντολή» στα ΜΜΕ και αποδίδουν την ευθύνη των «ακρωτηριασμένων» ρεπορτάζ όχι σε κάποια «ρήξη» ή πρωθυπουργική δυσαρέσκεια προς την Πρόεδρο, αλλά στις επιλογές των συντακτών!

Στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα πάντως, υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός κρατά διακριτές αποστάσεις από την πρόεδρο και τα πεπραγμένα της, γι’ αυτό και ουδείς την υπερασπίζεται δημοσίως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κραυγή αγωνίας από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Μακεδονίας: «Η λίμνη Κορώνεια κινδυνεύει με ερημοποίηση»

Τεράστιος προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην επαρχία του Λαγκαδά, στην Θεσσαλονίκη, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην...

More Articles Like This