Δεν παραιτείται!

Must Read

Όσοι περίμεναν χθες μία σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, διαψεύστηκαν. Αντίθετα οι πολίτες έβλεπαν έκπληκτοι μία χλιαρή αντιπαράθεση σε ιδεολογικές βάσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, συνοδεία της κυρίας Γεννηματά.

Μία υποτονική συζήτηση σε αντίθεση με τα όσα διεμήνυαν τις προηγούμενες ημέρες πήγες και από τα δύο κόμματα. Που προέβλεπαν ότι η βουλή θα μετατρεπόταν σε «πεδίο μάχης» με σκληρά χτυπήματα και ακραία πόλωση.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας – λιγότερο η κυρία Φώφη Γεννηματά – είχαν να αντιμετωπίσουν άλλη μία κρίση που αφορά και τους δύο. Την πολιτειακή.

Οι εξελίξεις με την συμπεριφορά της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου είχαν παγώσει κυριολεκτικά και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι την ψήφισαν για το συγκεκριμένο αξίωμα. Για την ακρίβεια και οι δύο έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Εκτεθειμένη είναι και η κυρία Φώφη Γεννηματά, αλλά ως ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να ενοχλείται και πολύ από τα καμώματα της προέδρου.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζουν πλέον αφόρητες πιέσεις τόσο από τα κόμματα και τους βουλευτές, όσο – κυρίως – από την βάση των ψηφοφόρων τους. Μετά και την συμπεριφορά της προέδρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όσοι την ψήφισαν νιώθουν απολύτως εκτεθειμένοι, αντιλαμβανόμενοι την λαϊκή οργή που έχουν προκαλέσει.

Για τον μεν Αλέξη Τσίπρα το θέμα είναι καθαρά ηθικό. Καθώς πρέπει να απολογείται τόσο στους συνεργάτες του, αλλά κυρίως ψηφοφόρους του ΣυΡιζΑ για την επιλογή του να υπερψηφίσει την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη.

Για τον πρωθυπουργό όμως το θέμα της Κ. Σακελλαροπούλου εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό πρόβλημα. Η ευθεία ρήξη με τον κορυφαίο υπουργό του, τον Νίκο Δένδια, ο αμφιλεγόμενος ρόλος του Γιώργου Γεραπετρίτη που συνεχίζει να την στηρίζει εις βάρος της κυβέρνησης (επιλογή του ήταν άλλωστε) αλλά κυρίως η πίεση από την κοινοβουλευτική ομάδα και τους ψηφοφόρους, δημιουργούσαν Κυριάκο Μητσοτάκη μεγάλο πρόβλημα.

Πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να λυθεί άμεσα εάν απλώς η κυρία Σακελλαροπούλου υπέβαλε την παραίτησή της.
Για να παραιτηθείς όμως, χρειάζεται αξιοπρέπεια. Και η πρόεδρος απέδειξε τις τελευταίες ημέρες πως δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να επιτεθεί στον οποιονδήποτε προκειμένου να μετακυλίσει τις δικές της ευθύνες.

Για την ακρίβεια, πιθανότερο είναι να φύγει το προεδρικό μέγαρο που θέση του, παρά το προεδρικό ζεύγος από το μέγαρο. Όσες πιέσεις και αν δεχτούν….

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This