«Ο Μητσοτάκης φέρνει στην επιφάνεια τα πιο βάρβαρα χαρακτηριστικά του Έλληνα»

Must Read

«Μια ζωή κατηγορούσαμε το ΠΑΣΟΚ ότι ευθύνεται για την ηθική κατάπτωση της χώρας. Τώρα η ευθύνη είναι απολύτως δική μας».

Με αυτά τα λόγια μου περιέγραψε την κατάσταση ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ., από τα δημοφιλέστερα πολιτικά πρόσωπα που έχουν περάσει κατά τη μεταπολίτευση.

Τα λόγια του έσταζαν πικρία. Καθώς θυμόταν την πολεμική που άσκησε η γενιά του στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και ακόμα περισσότερο στον εκσυγχρονισμό του Κώστα Σημίτη. Πολιτικά σχήματα που οι δεξιοί τα είχαν ταυτίσει με το βόλεμα, την τεμπελιά, την ρεμούλα, το ρουσφέτι, την ψευτομαγκιά του « Ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;» και την κουτοπονηριά του «Κορόιδο είμαι εγώ να δουλεύω»;

Αφορμή για την συγκεκριμένη έκρηξη του στελέχους όμως δεν ήταν οι πυρκαγιές αλλά η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των πολιτικών.

«Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του», έλεγε αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «να βρίσκεται με δεκάδες ακίνητα και εκατομμύρια ανεξόφλητα δάνεια, τότε εξοργίζεσαι». Και συμπλήρωσε ότι «Εγώ υπηρέτησα στις υψηλότερες θέσεις, και με το ζόρι μπόρεσα να φτιάξω ένα σπίτι για την οικογένειά μου. Εγώ θα ντρεπόμουν να χρωστάω έστω και 1 Ευρώ και να μην το πληρώνω. Αυτός χρωστάει εκατομμύρια, διαθέτει άλλα τόσα εκατομμύρια σε ακίνητη περιουσία που κανείς δεν ξέρει πως έβγαλε, και έχει το θράσος να κουνάει και το δάχτυλο».

«Τι να περιμένεις όμως από έναν ανίκανο, έναν που διορίστηκε λόγω του πατέρα του στην Εθνική και σε αντάλλαγμα ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης κάλυπτε τις ρεμούλες του Σημίτη στην τράπεζα; Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι την ώρα που καταθέταμε στη Βουλή ερώτηση για τα σκάνδαλα στην εθνική τράπεζα, την ίδια ακριβώς στιγμή ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης έβγαινε από συνάντηση με τον τότε διοικητή της, τον συγχωρεμένο Καρατζά, και έλεγε τι καλά που πάει η τράπεζα! Είχε βάλει το γιο του από το παράθυρο για να παίρνει ένα σκασμό λεφτά και εμείς περιμέναμε να καθαρίσουμε τον τόπο από τις ρεμούλες του ΠΑ.ΣΟ.Κ….»

«Ο Κυριάκος φέρνει στην επιφάνεια τα χειρότερα χαρακτηριστικά της ράτσας μας. Ένας παντελώς ανίκανος που βρέθηκε σε θέση εξουσίας, επειδή ήταν αρκετά χειραγωγήσιμός για να καλύπτει εγκλήματα. Ένας γόνος που είχε μάθει να ανοίγει το παράθυρο και να βρέχει λεφτά, πως θα διοικήσει μία χώρα που πρέπει να παράξει για να ζήσει; Κάποτε βρίζαμε τον Κουτσόγιωργα. Τώρα έχουμε κυβέρνηση Κουτσόγιωργα. Και μάλιστα με την στήριξη της παράταξης μας».

Κάπως έτσι έκλεισε η κουβέντα, που έγινε πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές. Δεν τόλμησα να ξαναπάρω τηλέφωνο τον συνομιλητή μου, που μάλιστα είχε ζήσει το ολοκαύτωμα του 2007 από πρώτο χέρι…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This