Γιώργος Γεραπετρίτης: Καλύτερα να παραμένει «αόρατος»…

Όταν ο κ. Γεραπετρίτης αυτοδιαψεύδεται και αυτοαναιρείται

Must Read

Όλοι θυμόμαστε στην προ ημερών συζήτηση στη Βουλή, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και αυτονοήτως της κυβέρνησης, το Γιώργο Γεραπετρίτη, καθηγητή μάλιστα του συνταγματικού δικαίου, να αναφωνεί: Τι σημασία έχει να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός αφού και αν παραιτηθεί η πρόεδρος της  δημοκρατίας κατά το σύνταγμα θα του δώσει και πάλι διερευνητική εντολή και έτσι θα σχηματίσει την ίδια κυβέρνηση;

Προφανώς ο κ. Γεραπετρίτης βρισκόταν -κι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει- σε «τρικυμία εν κρανίω» από συνταγματική άποψη.  Και αυτό γιατί και οι πρωτοετείς της Νομικής γνωρίζουν ότι κατά το άρθρο 38 παρ.1 του Συντάγματος όταν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του παραιτούνται δεν υπάρχουν διερευνητικές εντολές. Ευθέως το Σύνταγμα ορίζει ότι σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζεται το άρθρο 37 παρ.3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, που σημαίνει ότι παραλείπονται οι διερευνητικές εντολές και ο πρόεδρος της δημοκρατίας απλώς συγκαλεί τους αρχηγούς των κομμάτων για να επιχειρήσει σχηματισμό κυβέρνησης και αν δεν το επιτύχει δημιουργεί την γνωστή και κατά το πρόσφατο παρελθόν υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Στην Κυριακάτικη Καθημερινή ο κ. Γεραπετρίτης, αφού άκουσε τα εξ αμάξης με όσα είπε στη Βουλή και ξαναδιάβασε το Σύνταγμα, ομολογεί αυτή την αυτονόητη και για τους πρωτοετείς της Νομικής συνταγματική αλήθεια. Πουθενά όμως δεν λέει ένα συγγνώμη για την «κοτσάνα» που πέταξε στη Βουλή και με την οποία ακόμη γελάει η κοινότητα των συνταγματολόγων αλλά και των φοιτητών της Νομικής.  Πώς να ομολογήσει το λάθος του ο «μέγας» Γεραπετρίτης; Λάθος άκουσαν όλοι οι Έλληνες!! Ο ίδιος «αλάθητος», όπως «αλάθητος» ο μέντοράς του και «Μωϋσής» Κυριάκος Μητσοτάκης!

Το να λες ένα συγγνώμη για το λάθος σου είναι ίδιον των επιστημόνων που έχουν γενναιότητα αλλά και γνωρίζουν το αντικείμενό τους. Το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις το λάθος σου με το να διαψεύδεις τους άλλους είναι ίδιον των μετριοτήτων. Και σε αυτή τη χορεία ανήκει ο κ. Γεραπετρίτης, όπως γνωρίζει όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This