Καζάνι που βράζει η ΚΟ της ΝΔ: Και ο Κόνσολας ζητά εξηγήσεις για την ακρίβεια

Η πίεση των ψηφοφόρων κάνει τους βουλευτές να σπάσουν την σιωπή τους

Must Read

«Βράζει» η ΚΟ της ΝΔ με τους βουλευτές να πιέζονται από τους ψηφοφόρους τους και να αποστασιοποιούνται από το Μαξίμου. Σειρά τώρα είχε ο πρώην υπουργός Μάνος Κόνσολας, ο οποίος εκλέγεται στα Δωδεκάνησα. Ο βουλευτής ζήτησε την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στα νησιά.

Ο Μ. Κόνσολας κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης ζητώντας «ριζικές και αποφασιστικές παρεμβάσεις αφού βρισκόμαστε μπροστά σε μια έκτακτη κατάσταση».

«Η επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές είναι η έσχατη αλλά η μοναδική ίσως αποτελεσματική κίνηση», αναφέρει επισημαίνοντας ότι σε πολλές νησιωτικές περιοχές η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης φτάνει ή και ξεπερνά την τιμή των 2,20 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σε δυσθεώρητα ύψη κινούνται και οι τιμές πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης.

Ο βουλευτής τεκμηριώνει την πρότασή του για την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στα νησιά, επικαλούμενος γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας από τον Αύγουστο του 2018, ότι θα μπορούσε να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης σε περιοχές της χώρας που υπήρχαν μεγάλες ανατιμήσεις, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τη ΡΑΕ, η επιβολή πλαφόν στην ανώτατη τιμή των καυσίμων, μπορεί να καθορίζεται με βάση συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που αναφέρεται στη γνωμοδότησή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This