«Σύμβουλοι» του Κυριάκου θεωρούν ότι είναι ευκαιρία να ξεφορτωθούν τον Δένδια

Ως κίνηση στήριξης ερμηνεύεται το τηλεφώνημα Μπλίνκεν

Must Read

Έντονη φημολογία το απόγευμα της Κυριακής για σοβαρή κρίση στις σχέσεις του Υπουργού Εξωτερικών με το Μαξίμου σύμφωνα με το Thefaq.gr, λόγω του κραυγαλέου πρωινού αποκλεισμού του Νίκου Δένδια από την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αποστολή “αμυντικής βοήθειας” (οπλισμού) στους Ουκρανούς. Μάλιστα χωρίς καν να απευθυνθεί έστω και τυπικά σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο Εξωτερικών και χωρίς καν να ζητηθεί η συνδρομή του στην απόφαση. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει και γενικότερη διαφωνία στην διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων και στο καπέλωμα του ΥΠΕΞ από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και το περιβάλλον του Μαξίμου.

Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα είναι βαρύ εδώ και τουλάχιστον 48 ώρες, Διότι κάποιοι στενοί συμβουλή του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμπεριλαμβανομένων και κορυφαίων υπουργών, θεωρούν ευκαιρία την «αναμπουμπούλα» που επικρατεί προκειμένου να φορτώσουν ευθύνες στο Νίκο Δένδια και να τον υποχρεώσουν σε παραίτηση.

Το σχέδιο όμως απομάκρυνσης Δένδια δεν είναι τωρινό. Αυτό έχει αποδειχθεί από τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα του Σπίγκελ που παρουσίαζαν τον Νίκο Δένδια ως πολεμοχαρή, ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως περιστέρι της ειρήνης, επειδή απλούστατα ο δεύτερος δεν ήθελε να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας από την ΕΕ!

Συνομιλία Μπλίνκεν – Δένδια

Στο κλίμα αυτό, με τον αμερικανό ομόλογό του συνομίλησε ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας νωρίτερα σήμερα. “Συνομίλησα με τον έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια σχετικά με τις κοινές προσπάθειες των χωρών μας να στηρίξουμε την Ουκρανία απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Η Ελλάδα παραμένει ζωτικής σημασίας σύμμαχος του ΝΑΤΟ”, έγραψε στο twitter ο Μπλίνκεν.

Μία κίνηση που μπορεί να ερμηνευθεί ως ευθεία στήριξη του αμερικανού υπουργού εξωτερικών στον έλληνα ομόλογό του, με τον οποίο άλλωστε διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις.

Το δεδομένο όμως είναι πως εάν ο Δένδιας απομακρυνθεί, θα πρέπει να περιμένουμε πολύ άσχημες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Πάρα πολύ άσχημες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This