Η Γκάγκα δεν κατανοεί πλέον τις ενέργειες Πλεύρη

Δύο ξένοι στο ίδιο υπουργείο

Must Read

Η πνευμονονολόγος Ασημίνα Γκάγκα ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στις 31 Αυγούστου 2021. Ακριβώς πριν αρχίσουν οι αναστολές των υγιειονομικών. Υπουργός υγείας ανέλαβε την ίδια περίοδο ο δικηγόρος, Θάνος Πλεύρης.

Όλα αυτά μετά την άρνηση του Βασίλη Κικίλια να συνεχίσει στο υπουργείο, καθώς διαφωνούσε κάθετα με τις αναστολές των ανθρώπων που μέχρι πρότινος χειροκροτούσαν και αποφέρουν.

Η αλήθεια είναι ότι και η αναπληρώτρια υπουργός κ. Γκάγκα, διαφωνεί με τις αναστολές. Άλλωστε, ως έμπειρη λειτουργός της υγείας, γνώριζε ότι μία αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην πιο κρίσιμη στιγμή θα ήταν καταστροφική. Όπως και απεδείχθη. Συμβιβάστηκε όμως, λόγω της αναγκαιότητας προώθησης του εμβολιαστικού προγράμματος.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η αναπληρώτρια υπουργός θεωρούσε ότι η αναστολή αυτή θα έληγε και οι υγειονομικοί θα επέστρεφαν στις δουλειές τους. Βλέποντας όμως την επιμονή του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος συνεχίζει να κρατά τους υγειονομικούς σε αναστολή, εκτός συστήματος υγείας, πραγματικά άρχισε να απορεί. Δεν μπορεί πλέον να εξηγήσει την σκοπιμότητα αυτής της εμμονής, καθώς δεν δικαιολογείται ούτε από τα υγειονομικά δεδομένα. Η αντίθεση της επίσης στην επιβολή προστίμου στους μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών, είναι δεδομένη και μπορεί να εκδηλωθεί άμεσα.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι το δίδυμο Πλεύρη – Γκάγκα είναι το πλέον αποτυχημένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε ευρωπαϊκό, ίσως και σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατέγραψε διπλασιασμό των νεκρών σε λίγους μήνες, παρά το ότι επί των ημερών τους η πλειοψηφία των Ελλήνων είχε εμβολιαστεί και το ΕΣΥ διέθετε τις διπλάσιες ΜΕΘ από αυτές που παρέλαβε ο Βασίλης Κικίλιας. Είχαν στα χέρια τους τα μονοκλωνικά αντισώματα και άλλες θεραπείες λόγω της εμπειρίας που είχε αποκτήσει η επιστημονική κοινότητα.

Το εάν η κ. Γκάγκα προτίθεται να εκφράσει δημόσια τις ενστάσεις της για την πολιτική που ακολουθείται, είναι προσωπικό της θέμα. Το ότι δεν επικράτησε η πολιτική Γκάγκα, είναι δυστυχώς ένα μείζον θέμα που άπτεται της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This