Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί γαλάζιοι βουλευτές

Αδιαφορία στο Μαξίμου για το δράμα των μαχητών της πρώτης γραμμής

Must Read

Σοβαρά οικονομικά θέματα αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Η χαρά της εκλογής τους το 2019, για πολλούς εξελίχθηκε σε πικρία και η κοινοβουλευτική τους θητεία, ως Γολγοθάς.

Μπορεί η Ν.Δ. να κατέκτησε με άνεση την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το 2019, στα ψηφοδέλτια όμως έγινε σκληρή μάχη με τα προεκλογικά έξοδα των υποψηφίων να καταγραφούν ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών. Έξοδα, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να αποσβέσουν, καθώς η πλειοψηφία των βουλευτών δεν αξιοποιήθηκαν σε υπουργικούς θώκους. Αντίθετα, παρά το ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πολυπληθέστερη των τελευταίων δεκαετιών, αξιοποιήθηκε πλήθος εξωκοινοβουλευτικών, ενώ ακόμα και οι θέσεις των χιλιάδων μετακλητών του «επιτελικού κράτους» παρέμειναν ερμητικά κλειστές με τους διορισμούς να περνούν μέσα από το Μαξίμου.

Κλειστά όμως ήταν και τα υπουργικά γραφεία για τους βουλευτές. Οι επιχειρηματίες που είχαν βοηθήσει γαλάζιος να εκλεγούν, έπρεπε να βρουν άκρη απευθείας στα υπουργεία για να προωθήσουν τα θέματα τους, αφού οι ευνοημένοι βουλευτές δεν είχαν καμία πρόσβαση, καμία παρέμβαση.

Επί τρία μαρτυρικά χρόνια λοιπόν, η πλειοψηφία των γαλάζιων βουλευτών επιβίωνε μόνο με το βουλευτικό μισθό, βλέποντας τον τελευταίο χρόνο τα έξοδα να καλπάζουν. Με αρκετούς να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς ρεύματος των γραφείων τους.

Είναι λοιπόν απολύτως κατανοητό οι περισσότεροι να βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση. Η απλή αναλογική μάλιστα που θα μειώσει δραστικά τις εκλόγιμες θέσεις της ΝΔ στην πρώτη εκλογή σε συνδυασμό με την λίστα της επαναληπτικής εκλογής (όπου υπάρχει πάντα ο φόβος να ανατραπεί ακόμα και η σειρά εκλογής για να βολευτεί κάποια επιλογή του Μαξίμου), δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό στους υποψηφίους. Οι οποίοι πλέον θα το σκεφτούν δίπλα να βάλουν το χέρι στην τσέπη, βλέποντας την πλάστιγγα να γέρνει εις βάρος τους, αλλά ταυτόχρονα να μην υπάρχει ελπίδα ούτε για «χορηγίες».

Με απλά λόγια όσοι δεν βρίσκονται στο στενό κύκλο του Μαξίμου, βλέπουν την κάθοδο στις εκλογές ως μία «κακή επένδυση»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This