Ποια είναι τα τέσσερα «σενάρια» που έπεσαν στο τραπέζι ώστε να μην ακυρωθεί η Eurovision του 2021

Must Read

Έχουμε διανύσει μέχρι στιγμής επτά μήνες από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Μένουν άλλοι επτά για τη διεξαγωγή της Eurovision του 2021.

Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα στην καθημερινότητά μας, κι επειδή κανείς ακόμη δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα βρεθεί η θεραπεία για την αντιμετώπισή της όλες οι χώρες (ευρωπαϊκές και μη) άρχισαν ήδη να προσαρμόζονται σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων υιοθετώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η ζωή συνεχίζεται λοιπόν στην εποχή του Covid-19, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τη Eurovision. Μπορεί ο περσινός διαγωνισμός τραγουδιού να ακυρώθηκε μαζί με πολλές ακόμη τεράστιες διοργανώσεις, όπως π.χ. οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ωστόσο οι ιθύνοντες της EBU φαίνονται αποφασισμένοι να βρουν τον τρόπο να μην επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό και το 2021.

Φυσικά ουδείς γνωρίζει αν η πανδημία θα είναι σε ύφεση ή έξαρση τον ερχόμενο Μάιο. Έτσι οι διοργανωτές έχουν ρίξει στο… τραπέζι όλους τους πιθανούς τρόπους για την υλοποίηση της Eurovision στην Ολλανδία.

Το πιο αισιόδοξο από τα τέσσερα «σενάρια» είναι ότι ως τον Μάιο η εξάπλωση της πανδημίας θα έχει περιοριστεί σημαντικά και θα είναι εφικτή μια κανονική διεξαγωγή του διαγωνισμού, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι τέτοιο βέβαια φαντάζει μάλλον εκτός πραγματικότητας, αφού δεν υπάρχει κανένα ιατρικό δεδομένο αυτή τη στιγμή που να συγκλίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Το δεύτερο «σενάριο» είναι να γίνουν κανονικά τα acts στο stage που έχει φτιαχτεί στο Ρότερνταμ, αλλά να υπάρχουν περιορισμοί για το κοινό, δηλαδή πληρότητα 50% στις θέσεις και απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των θεατών.

Μία τρίτη πρόταση που έγινε είναι να πραγματοποιηθεί η Eurovision χωρίς κοινό και τα κράτη που έχουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις κυβερνήσεις τους να διατηρούν το δικαίωμα να μαγνητοσκοπήσουν τις συμμετοχές τους και να τις στείλουν στους διοργανωτές.

Τέλος, αν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω πανδημίας αφορούν τις περισσότερες χώρες που συμμετέχουν, τότε το τέταρτο «σενάριο» είναι να δούμε όλα τα acts μαγνητοσκοπημένα και το live μέρος της βραδιάς να περιλαμβάνει μόνο την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Πέντε τραγούδια με ethnic και pop πινελιές για το «Superg!rl»

Πέρυσι η Στεφανία Λυμπερακάκη στάθηκε άτυχη. Τη στιγμή που το τραγούδι της «Superg!rl» είχε αρχίσει ν’ ανεβαίνει στη λίστα με τις προτιμήσεις των euro-fans ανακοινώθηκε η ακύρωση του διαγωνισμού λόγω Covid-19.

Φέτος η 17χρονη Ελληνίδα από την Ολλανδία επιστρέφει στο eurovision-ικό προσκήνιο με στόχο να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο: να πάρει μέρος στον αγαπημένο της διαγωνισμό τραγουδιού που παρακολουθεί ανελλιπώς από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Η εκπρόσωπος της χώρας μας ήρθε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας μάλιστα κι ένα τηλεοπτικό πέρασμα από την εκπομπή «φλΕΡΤ», όπου παραχώρησε συνέντευξη στη Νάντια Κοντογεώργη.

Η ίδια βέβαια δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το νέο τραγούδι που θα ερμηνεύσει, αφού ούτε εκείνη δεν ξέρει ακόμη ποιο είναι. Άλλωστε η επίσκεψή της στη χώρα μας είχε κυρίως αυτή την αφορμή: να συναντηθεί με στελέχη του κρατικού καναλιού και τον Δημήτρη Κοντόπουλο, ο οποίος έχει ήδη γράψει πέντε υποψήφια κομμάτια.

Όπως αποκάλυψε μέσω του Znews.gr ο ειδικός επί της Eurovision Γιάννης Πουλόπουλος, πρόκειται για πέντε κομμάτια χορευτικά και up tempo, καθένα από τα οποία διαθέτει ορισμένες ιδιαίτερες πινελιές. Μερικά από αυτά έχουν ethnic στοιχεία, ενώ άλλα κινούνται σε πιο pop μονοπάτια. Αυτό που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί είναι αν η επιλογή του τραγουδιού θα γίνει εσωτερικά από την αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ ή μέσω televoting.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This