«Φαντασία»: ΠΑΣΟΚ, μπουζούκια και ερωτικά τρίγωνα στην Ελλάδα του ’90! (video)

Must Read

«Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το Ciao Antenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες, όπως το “είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος”.
Η Φωτεινή, μια νεαρή τραγουδίστρια με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία, για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή, τις Χάντρες. Ένας λαϊκο-ποπ τραγουδιστής, ο Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα τη Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.»

Αυτή είναι, με λίγα λόγια, η υπόθεση της ταινίας «Φαντασία», τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας του Αλέξη Καρδαρά («Γκίνες», «Η Ληστεία»), η οποία αποτελεί έναν ύμνο στον έρωτα, αλλά και έναν φόρο τιμής στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε μία νεαρή τραγουδίστρια, τον μπουζουξή-μέντορά της και τον καταξιωμένο λαϊκο-ποπ τραγουδιστή της Αθηναϊκής νύχτας, πυροδοτεί τη δράση, καθώς το πάθος των πρωταγωνιστών κλιμακώνεται μέσα από επανεκτελέσεις τραγουδιών του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, αλλά και καινούρια τραγούδια, συνυφασμένα με το ύφος της διασκέδασης εκείνης της εποχής. Μιας εποχής που αποτέλεσε σημείο καμπής της ελληνικής λαϊκής μουσικής κουλτούρας, αλλά και ενός ολόκληρου lifestyle.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Ρένα Μόρφη των Imam Baildi, στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση, η οποία υποδύεται τη Φωτεινή, μια ταλαντούχα τραγουδίστρια και κόρη, ως ενήλικη, της Βίκυς Παπαδοπούλου, η οποία ενσαρκώνει μια επίσης αναγνωρισμένη τραγουδίστρια της εποχής της. Στο πλευρό τους συναντάμε τον Στέλιο Μάινα, στο ρόλο του καταξιωμένου μπουζουξή και διάσημου συνθέτη Χρηστάκη, αλλά και τον Γιάννη Στάνκογλου, ο οποίος υποδύεται τον Κόκκινο, επιτυχημένο αστέρι της λαϊκο-ποπ κουλτούρας.

Ο σκηνοθέτης Αλέξης Καρδαράς υπογράφει και το σενάριο, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας υπογράφει ο Μίνως Μάτσας, της γνωστής οικογενείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This