Μάριος Αθανασίου – Πέτρος Λαγούτης: Μάρτυρες σε περιστατικά βίας (video)

«Μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κύκλωμα παιδεραστίας να αποκαλυφθεί».

Must Read

Για το σάλο που έχει δημιουργηθεί με τις καταγγελίες ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές ή σεξουαλική παρενόχληση από ανθρώπους του θεάτρου, μίλησε ο Μάριος Αθανασίου στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή «Happy Day».

Πολλοί Αναρωτιούνται γιατί τα θύματα μίλησαν τώρα και όχι όταν συνέβη το περιστατικό και γιατί ηθοποιοί που γνώριζαν ορισμένα από τα σκηνικά δεν βγήκα να μιλήσουν. Στην ερώτηση αυτή γνωστός ηθοποιός απάντησε πώς «κανένας δεν μπορεί να μιλήσει με μια υπόθεση που μπορεί να ακούσει. Δεν υπάρχει πιθανότητα αν ο άνθρωπος που έχει υποστεί κάτι το θύμα δεν ακολουθήσει τη δικαστική οδό, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Καταρχήν δεν είμαι εκεί. Γιατί ακριβώς η σχέση δεν είναι ότι παίζαμε στο πάρκο, ήταν επαγγελματική σχέση με πολλές προεκτάσεις. Δεν είναι μόνο σε αυτό τον χώρο. Είναι ένα κοινωνικό θέμα, είναι βασικό.»

Αναφορικά με το σκάνδαλο Λιγνάδη, ο Μάριος Αθανασίου είπε πως «δικαιωμένος είμαι μόνο στην περίπτωση όταν οι υποθέσεις φτάνουν στο τέλος τους και παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Απλώς καταλαβαίνω ότι η υπόθεση του Λιγνάδη είναι ένα κομμάτι ενός τεράστιου παζλ. Τώρα χρειάζεται η περισσότερη δουλειά για να ανοίξει όλο αυτό.»

Από τη στιγμή που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, ο Μάριος Αθανασίου τάχθηκε υπέρ των θυμάτων που έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας. Ο ίδιος μάλιστα πρόσφατα είχε εκφράσει και το παράπονο του σχετικά με τη στάση της Υπουργού πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη για όλα αυτά που συμβαίνουν και έχουν κατακλύσει τον καλλιτεχνικό χώρο ζητώντας από την Υπουργό να παραιτηθεί.

«Αυτή ήταν η αντίθεσή μου στην κ. Μενδώνη. Το θέμα της Μενδώνη ήταν οι 15 μέρες που δεν κινήθηκαν γρήγορα. Στις 15 αυτές μέρες θα μπορούσαν να είχαν βρει πολυτιμα στοιχεία. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος καημός μου. Πού είναι αυτά τα στοιχεία;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με πιάνουν άνθρωποι στον δρόμο και μου λένε περιστατικά που σου σηκώνεται η τρίχα. Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να γίνει ένας φορέας» είπε στη συνέχεια.

Όσον αφορά τις προσβλητικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια προς το πρόσωπό του Σπύρου Μπιμπίλα, ο ηθοποιός είπε πως «δεν μπορώ να ασχοληθώ με τις δηλώσεις περί μέτριου ηθοποιού, μου φαίνεται αστείος ο άνθρωπος που τις εκφράζει. Γίνεται για να δημιουργήσεις μια εντύπωση συγκεκριμένη. Είναι χαζομάρα. Ούτε 1η Δημοτικού δεν κάνεις τέτοια λάθη.»

Τέλος ομολόγησε πως έχει βρεθεί μάρτυρας άσκησης σωματικής βίας από συνάδελφο του. «Έχω ζήσει καταστάσεις, έχω προσπαθήσει να προλάβω, μπορεί να έχω προκαλέσει. Έχω πιάσει έναν ηθοποιό που πήγε να βαρέσει κάποιον άλλον…», τόνισε ο Μάριος Αθανασίου.

Ο Πέτρος Λαγούτης από τη μεριά του μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» για τις τελευταίες εξελίξεις, λέγοντας πως «είμαστε πολλοί άνθρωποι που ξεκινήσαμε το #eimasteoloimazi και συνεχίζει να αυξάνεται αυτός ο αριθμός»

Ο γνωστός ηθοποιός παραδέχτηκε πώς ήταν μάρτυρας άσκησης βίας μέσα στον εργασιακό του χώρο και ότι ήταν δύσκολο να πάρει θέση.

«Δεν έχω δει σεξουαλική βία, αλλά εργασιακή βία έχω δει. Είναι αλήθεια ότι υπήρχε ένα κλίμα που ακόμη και οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί ή εμείς που έχουμε 20 χρόνια στη δουλειά, δεν ήταν εύκολο να το σταματήσει από συγκεκριμένους ανθρώπους και σκηνοθέτες. Ήταν μέσα στη δουλεία».

Αναφορικά με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που κατηγορείται για βιασμό ανήλικων παιδιών κατά συρροή, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε πως «σε αυτές τις ιστορίες τα πρόσωπα των θυτών έχουν τη μικρότερη σημασία. Φυσικά πρέπει οι υποθέσεις να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν. Μεγαλύτερο κέρδος ίσως να είναι και το ξαλάφρωμα που νιώθουν οι άνθρωποι που κατάφεραν να μιλήσουν και να βγάλουν από μέσα τους όλα όσα έζησαν.

Η υπόθεση του #Metoo, όμως, δεν πρέπει να περιοριστεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα».

Τέλος, ο Πέτρος Λαγούτης τόνισε: «Θα ήθελα να πω στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Μητσοτάκη ποσώς μας ενδιαφέρει ο χρωματισμός οπουδήποτε κυκλώματος παιδεραστίας. Εμάς μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κύκλωμα παιδεραστίας να αποκαλυφθεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This