Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Χρόνια ολόκληρα το έκαναν κατά συρροή και βίαια απέναντι σε άλλες ψυχές» (video)

Θα καταθέσει στο ΣΕΗ, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιώργου Ψαλτού, ο οποίος κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό.

Must Read

Πριν από ένα μήνα περίπου άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και σχεδόν καθημερινά αποκαλύπτονται περιστατικά, που αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά και σεξουαλική παρενόχληση, από ανθρώπους του θεάτρου.

Πριν λίγες ημέρες, ο ηθοποιός Γιώργος Ψαλτού αποκάλυψε ότι την περίοδο που συνεργαζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στην παράσταση «Φον Δημητράκης», ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης ασκούσε σωματική βία σε εκείνον, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», αποκάλυψε πώς θα καταθέσει στο ΣΕΗ, ως μάρτυρας υπεράσπισης του καταγγέλλοντα.

«Συμβαίνουν κάποια πράγματα οφείλουμε να καταθέσουμε τα πράγματα όπως είναι» είπε.

Δεν ήξερα ότι είναι τόσο ακραίες οι περιπτώσεις και ποινικά κολάσιμες

Αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε πως «υπήρχαν περιπτώσεις που έπεσα από τα σύννεφα. Ακούγαμε πράγματα αλλά δεν μπορείς να καταγγείλεις κάτι. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τίποτα. Έγιναν κάποιες καταγγελίες και περιμένω να δω τι θα γίνει. Οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές για να τις αμφισβητήσω και τα πρόσωπα αξιόπιστα. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο ακραίες οι περιπτώσεις και ποινικά κολάσιμες. Ήξερα ότι κάποιοι είναι δύσκολοι. Είναι από τις περιπτώσεις που λες καλύτερα να μην συνεργαστώ μαζί του»

«Αν κάποιος μου μιλήσει άσχημα θα τσακωθώ μαζί του. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τις περιπτώσεις που μιλάμε τώρα. Άλλο να βριστείς με έναν συνεργάτη στα όρια του ανεκτού. Κι εμένα έχει τύχει να με βγάλει κάποιος από τα όριά μου. Εδώ έχουμε σοβαρές καταγγελίες» είπε ακόμα κάνοντας έναν διαχωρισμό των καταστάσεων και συμπλήρωσε:

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά για το τι να κάνουν οι καταγγελλόμενοι. Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα των καταγγελλόντων αυτή τη στιγμή που δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα κάνουν οι καταγγελλόμενοι. Θα ασχοληθούμε αργότερα. Στέκομαι πολύ περισσότερο στους καταγγέλλοντες και αμέσως μετά με τις παράπλευρες απώλειες, τις οικογένειες των καταγγελλομένων, τα παιδιά τους, τις γυναίκες τους. Χρόνια ολόκληρα το έκαναν κατά συρροή και βίαια απέναντι σε άλλες ψυχές. Αυτή τη στιγμή το μόνο που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το τι συνέβαινε. Με νοιάζει πώς θα λυτρωθούν αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν χρόνια».

Δεν μπορείς να πατάς επί πτωμάτων

Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά: «Tο βλέπω πολύ δύσκολο να υπάρξει ξανά χώρος για αυτούς τους ανθρώπους στο θέατρο. Όχι μόνο από τον χώρο τους αλλά και από το κοινό το ίδιο», δήλωσε ο ηθοποιός.

Τέλος, αναφέρθηκε στη σκληρή συμπεριφορά των θεατρικών δασκάλων, λέγοντας πως οι «ηθοποιοί γαλουχήθηκαν με την άποψη ότι αν δεν υποφέρεις, αν δεν ματώσεις δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις καλός ηθοποιός. Υπήρχε όμως και φωτεινή πλευρά. Και οι δύο πλευρές ως έναν βαθμό είχαν δίκιο. Είχα δασκάλους και από τις δύο πλευρές. Μου λέγαν ότι αν δεν ματώσεις δεν θα κάνεις τίποτα. Εμένα δεν με αντιπροσώπευε αυτή η άποψη. Δεν μπορώ να τη μηδενίσω αβασάνιστα γιατί και οι μεν και οι δε έβγαλαν ογκόλιθους υποκριτικής. Από την άλλη, στο όνομα της άποψης αυτής δεν μπορείς να πατάς επί πτωμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This