Ξέσπασε ο Μαμαλάκης για τον πόλεμο της γαλατόπιτας ανάμεσα σε Μπαρμπαρίγου – Πετρετζίκη

Αρνήθηκε να βγει στα κανάλια ο γνωστός σεφ

Must Read

Να ηρεμήσει τα πνεύματα ανάμεσα στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον Άκη Πετρετζίκη, προσπάθησε ο γνωστός Έλληνας σεφ Ηλίας Μαμαλάκης. Τα υπονοούμενα της Μπαρμπαρίγου ότι ο Πετρετζίκης αντέγραψε την συνταγή της για την γαλατόπιτα της Μάνης προκάλεσε μια ατμόσφαιρα «κόντρας» στην οποία ο Ηλίας Μαμαλάκης πήρε θέση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ιδιοκτησία σε μια συνταγή.

«Πολύ φασαρία για την γαλατόπιτα Μάνης. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι φίλη μου εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Δεν βλεπόμαστε συχνά αλλά έχω μεγάλη εκτίμηση για αυτήν ως άνθρωπο και ως μαγείρισσα. Από την άλλη ο Άκης είναι ένας εξαίρετος επαγγελματίας που αυτή την στιγμή είναι το νο1 της τηλεοπτικής μαγειρικής. Την επιτυχία του την κέρδισε με πολύ κόπο και συνέπεια. Έχει εμφάνιση έχει λόγο και γνώση. Η θέση μου για την ιδιοκτησία μιας συνταγής είναι εντελώς ανεξάρτητη από την προσωπικότητα των δυο τηλεοπτικών μαγείρων και είναι προσωπική» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Μαμαλάκης και έδωσε ένα παράδειγμα για τις συνταγές που ανήκουν σε όλους:

«Δεν υπάρχει ιδιοκτησία σε μια συνταγή»

«Επιμένω λοιπόν στην θέση μου. Δεν υπάρχει ιδιοκτησία σε μια συνταγή. Ας δούμε ένα – δυο παραδείγματα. Η συνταγή παγκόσμιου βεληνεκούς του φιλέτου Ουέλινγκτον παρασκευάζεται από χιλιάδες εστιατόρια στον κόσμο. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος την έφτιαξε ( εκτός αν το ψάξεις επιμελώς σε εγκυκλοπαίδεια ) Ξέρουμε όμως ποιος το πρωτοέφαγε. Ο Ουέλιγκτον. Το ίδιο για το pêche melba το ίδιο για το poire belle Hélène. Οι chef αυτών των παρασκευασμάτων χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Οι συνταγές έμειναν. Μια φορά παρουσιάζεις μια συνταγή, για πάντα ανήκει σ όλους» ανέφερε και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έκανε ποτέ κανένα σχόλιο για όσους έκλεψαν κείμενα από τα βιβλία του:

«Με έχουν καλέσει από 3 κανάλια»

«Σε προσωπικό επίπεδο έχουν κατ’ επανάληψη κλέψει κείμενα από το βιβλίο μου για το ελληνικό τυρί. Ούτε κούνησα το δακτυλάκι μου ίσα ίσα χάρηκα που έγινα αντικείμενο αντιγραφής. Όσοι ήξεραν τα κείμενα μου, μου το σφύριξαν. Απάθεια εγώ. Λέω λοιπόν ότι όσοι αντιγράφονται να είναι υπερήφανοι. Επιπλέον σύμφωνα με την ερευνήτρια του ελληνικού εδεσματολογίου Νανά Δαριώτη, η εν λόγω μανιάτικη γαλατόπιτα ουδεμία σχέση έχει με τη Μάνη.

ΥΓ: Με έχουν καλέσει τουλάχιστον από τρία κανάλια σε πρωινές εκπομπές να μιλήσω δημόσια και να γίνει περισσότερη φασαρία. Αρνήθηκα!» έγραψε στην ανάρτησή του ο γνωστός σεφ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This