Νίκος Αναδιώτης: «Έζησα από θαύμα! Το να σου αποκαλυφθεί ο Θεός είναι πολύ προσωπική εμπειρία» (video)

«Δεν μου αρέσει να κάνω πράγματα για να αρέσω στους ανθρώπους, θέλω να αρέσω στο Θεό».

Must Read

Η πίστη που έχει το Θεό ο Νίκος Αναδιώτης είναι πολύ μεγάλη, γεγονός το οποίο έχει γνωστοποίηση πολλάκις ο ίδιος ο ηθοποιός.

Ο ίδιος μάλιστα πέρυσι τέτοια εποχή μετάλαβε εν μέσω καραντίνας καθώς πιστεύει ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία.

«Για μένα που γνωρίζω και πιστεύω, θα θεωρούταν από πλευράς μου βλασφημία αν έλεγα ότι μπορεί να μεταδοθεί κάποιο νόσημα από τη Θεία Ευχαριστία. Με αξίωσε ο Θεός και εν μέσω καραντίνας και φυσικά εφόσον μου είχε δοθεί η ευλογία του Πνευματικού μου, μετάλαβα και αυτόν τον καιρό, κάποιες φορές το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Το έπραξα και εγώ και η οικογένειά μου. Περιμένω με μεγάλη προσμονή την Κυριακή που μας έρχεται να ανοίξουν οι Ιεροί Ναοί και κανονικά και νόμιμα. Με μεγάλη μου χαρά και ανυπομονησία θα προετοιμαστώ για να προσέλθω στη Θεία Λειτουργία και να μεταλάβω το σώμα και το αίμα του Χριστού και εγώ και η οικογένειά μου», είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=GefsLVCvo_E

Ο γνωστός ηθοποιός, που συμμετέχει στην σειρά «8 Λέξεις», βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πίστη που έχεις στο Θεό.

Αρχικά όμως μίλησε για την απόφασή του να μετακομίσει με την οικογένειά του από την πρωτεύουσα στο Αίγιο.

«Η αφορμή δόθηκε όταν η σύζυγός μου έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί μας και εγώ ήμουν για γυρίσματα στην Κύπρο και πηγαινοερχόμουν. Αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στο Αίγιο για να είναι η σύζυγός μου κοντά με τους δικούς της που είναι στην Πάτρα και να βοηθούν με τα παιδιά όταν λείπω. Η επιλογή για το Αίγιο έγινε από εμάς, είχαμε σπίτι εκεί. Πάντα ήταν στο μυαλό μας να είμαστε μαζί. Λόγω καραντίνας έχουμε περάσει πολύ χρόνο ευχάριστα χωρίς να αγχωνόμαστε με δουλειές. Δεν ξέρω αν θα επιστρέφαμε στην Αθήνα, θα έπρεπε να έχουμε πολύ περισσότερα έσοδα. Για να κάνεις τον τρόπο ζωής που κάνεις στην επαρχία, στην Αθήνα, θες πολλά χρήματα», δήλωσε ο ηθοποιός και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά δεν μπορούν να συγκρίνουν. Εγώ έχω τις μνήμες. Μεγάλωσα και εγώ σε επαρχία και θα μου άρεσε να μεγαλώσουν όπως εγώ».

Αναφορικά με το γεγονός ότι είναι βαθιά θρησκευόμενος δήλωσε: «Με την πάροδο των χρόνων και προσπαθώντας να μου αποκαλυφθεί ο Θεός, συμπέρανα ότι σου χαρίζεται αυτό το πράγμα κάποια στιγμή της ζωής σου. Είναι πολύ προσωπική εμπειρία. Δεν μπορώ να πω το τι συντέλεσε σε αυτό. Δεν είχα πίεση από το σπίτι. Αυτό το ταξίδι δεν έχει τελειωμό και όσο το ψάχνεις, τόσο ανακαλύπτεις την τελειότητά του, και επειδή το τέλειο δεν μπορείς να το φτάσεις, δεν υπάρχουν όρια. Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν το θαύμα, απλά ίσως δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Έχω καταστρέψει τρία αυτοκίνητα σε ατύχημα. Δεν ήταν αυτό το κουδουνάκι που με ξύπνησε, παρόλο που από θαύμα έζησα. Νομίζω ότι ο εσωτερικός μας κόσμος μας κάνει να ψάξουμε κάπου να αναπαυθούμε.

Δε θέλω να πιέσω τα παιδιά μου στο θέμα της θρησκείας. Θέλω με το παράδειγμά μου να το γνωρίσουν αυτό, ώστε να κάνουν την πορεία τους και να ξέρουν ποιο είναι το λιμάνι. Μόνο την εμπειρία στην πίστη μπορώ να αφήσω στα παιδιά μου. Δε θα πιάσω τους γιους μου να τους μιλήσω από μόνος μου, μόνο αν με ρωτήσουν».

«Μου έχει κοστίσει πολύ που οι εκκλησίες είναι κλειστές λόγω κορωνοϊού. Σέβομαι τα πιστεύω του καθενός, θα μου άρεσε να συνέβαινε αυτό από όλους. Δεν μπορώ να μπω στην ψυχή του καθενός. Εγώ αν όριζα τα πράγματα, επειδή πιστεύω στη θεία δύναμη και τη θεία βοήθεια, θεωρώ ότι θα έπρεπε να επιτρέψουν τον εκκλησιασμό. Αφού τα δοκιμάσαμε όλα, επέτρεψε και αυτό, δοκίμασε και αυτό. Μπορεί ο άνθρωπος να χρειάζεται και μια άλλη δύναμη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση», είπε σχετικά με τις εκκλησίες που είναι κλειστές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του περί Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας, ο ηθοποιός είπε:  «Μου αρέσει η ειλικρίνεια. Δεν μπορεί κανείς να μου βγάλει από το μυαλό ότι η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Δέχομαι να μην το πιστεύει κάποιος, αλλά αυτό δεν μου στερεί το δικαίωμα να πιστεύω αυτό που πιστεύω. Δε θα βγω να διατυμπανίσω κάτι, ούτε είμαι ο κατάλληλος να πω κάτι. Εγώ λέω αυτό που πιστεύω. Δεν μου αρέσει να κάνω πράγματα για να αρέσω στους ανθρώπους, θέλω να αρέσω στο Θεό».

«Υπάρχουν πολλά παιδιά θρήσκα στη γενιά μας. Όταν εκκλησιάζομαι βλέπω πολλούς ανθρώπους στην ηλικία μου και μικρότερους. Όταν κατανοήσεις και καταλάβεις όσα μας διδάσκει η πίστη μας, είναι μόνο ελευθερία. Με απελευθερώνει από πολλά πράγματα. Και η πρώτη απελευθέρωση που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι από τα πάθη του», τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This