Τετάρτη 12/5/2021

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη για την φωτιά στο Μάτι: «Προσπάθησα να σώσω οτιδήποτε σώζεται»

«Οι φωτιές μάς είχαν φτάσει σχεδόν και θυμάμαι ότι το πήρα πάνω μου.»

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι το 2018, ήταν αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο σοκαριστικές στιγμές που έχει χαραχτεί στη μνήμη ολόκληρου του πανελληνίου.

Το εν λόγω τραγικό συμβάν οδήγησε στο θάνατο 102 άτομα, καθώς επίσης καταστράφηκαν δεκάδες περιουσίες.

Ένα από τα σπίτια που τυλίχτηκαν στις φλόγες εκείνη την ημέρα ήταν και της Χριστίνας Χειλά Φαμέλη.

Δείτε επίσης: Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: Η συγκινητική ιστορία που κρύβεται πίσω από τα δυο της επίθετα (video)

Η γνωστή ηθοποιός μιλώντας περιοδικό «7 Μέρες TV» περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κατάσταση εκείνη τη δύσκολη στιγμή.

Εσείς έχετε βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση όπου σας εξέπληξε ο ίδιος σας ο εαυτός;

Ναι. Ξαφνιάστηκα με τον εαυτό μου με τις φωτιές στο Μάτι το 2018. Σε μια τέτοια κατάσταση, μπαίνεις στη μάχη και προσπαθείς να σώσεις οτιδήποτε σώζεται, δεν κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια.

Θα μας μιλήσετε γι’ αυτή την εμπειρία;

Βρέθηκα στα σύνορα ανάμεσα σε Μάτι και Ζούμπερι. Αρχικά ήμουν στο πατρικό μου σπίτι, στο Νέο Βουτζά. Περάσαμε μέσα από το Μάτι για να πάμε στο Ζούμπερι, στον Άγιο Ανδρέα, όπου ήταν η γιαγιά μου. Οι φωτιές μάς είχαν φτάσει σχεδόν και θυμάμαι ότι το πήρα πάνω μου. Φώναξα να ανοίξουν την πόρτα, πήρα ένα λάστιχο και έβρεξα το κτίριο γύρω γύρω. Δεν έχεις χρόνο για πολλή σκέψη σε τέτοιες καταστάσεις, απλώς δρας.

Φαντάζομαι ότι είναι μια εμπειρία που σε αλλάζει.

Δεν ξέρω κατά πόσον μπορούν να σε αλλάξουν οι εμπειρίες και τα συμβάντα. Οι άνθρωποι, ότι κι αν ζήσουμε, έχουμε το «ταλέντο» να τα ξεχνάμε όλα και να συνεχίζουμε απλώς τη ζωή μας. Συνήθως τέτοια περιστατικά σε ταράζουν για κάποιο διάστημα και μετά τα ξεχνάς κατά κάποιον τρόπο, όταν βέβαια δεν υπάρχει απώλεια. Εμείς τότε χάσαμε το σκύλο μας. Ήταν πολύ έντονη εμπειρία.

Δείτε επίσης: Η συγκινητική ανάρτηση της Χριστίνα Λαμπίρη από το καμένο σπίτι της στο Μάτι

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ