Έξαλλη η Πηνελόπη Πιτσούλη με τις δηλώσεις της Μπάρμπα: Έχει θράσος! Να κρατήσει τις απόψεις της για τον εαυτό της» (video)

«Υπερασπίζομαι με θέρμη ψυχής και τον Φιλιππίδη και τον Κιμούλη», είπε μεταξύ άλλων η Βάνα Μπάρμπα.

Must Read

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στον Πέτρο Φιλιππίδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και για δύο απόπειρες.

Ωστόσο, η Βάνα Μπάρμπα λίγα 24ωρα μετά από αυτήν την απόφαση τάχθηκε υπέρ του ηθοποιού, με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

«Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη.. αρκετά πια», είχε γράψει συγκεκριμένα.

Η γνωστή ηθοποιός θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της για την πυρά που έχει δεχτεί από τους διαδικτυακούς της φίλους, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «You» και εξέφρασε την άποψή της σχετικά με την υπεράσπιση για τον εν λόγω ηθοποιό.

Το κίνημα #metoo που ξέσπασε σε βρήκε σύμφωνη που έγινε τώρα; Υπήρξαν κάποιοι που είπαν “γιατί τώρα;” Εσύ με ποιο μέρος είσαι;

Κάποια πράγματα έρχονται στην ώρα τους. Ήταν η ώρα για να δημιουργηθεί το κίνημα #metoo. Εγώ θα μιλήσω ελληνικά, δεν μου αρέσουν οι αγγλικές μπουρδολογίες #me too #you too. Ήταν η ώρα του και είμαι απόλυτα σύμφωνη να βρουν οι νέοι άνθρωποι ανάστημα για να ορθώσουν απέναντι στην εξουσία. Φυσικά είμαι μαζί τους, είμαι με οποιαδήποτε φωνή γυναικεία και αντρική είναι αδύναμη απέναντι στο «τέρας» που ονομάζεται «εξουσία».

Ένιωσες έκπληξη ακούγοντας κατηγορίες για κάποια πρόσωπα ή γνώριζες σκόρπια περιστατικά και είχες ακούσει φήμες κατά διαστήματα;

Μετά την εμπειρία των 30 χρόνων στο θέαμα, θέατρο και κινηματογράφο, έμαθα να μη λαμβάνω υπόψιν μου το τι ακούω χωρίς να είμαι μπροστά, θέλω να το ακούσω με τα αυτιά μου για να το πάρω σοβαρά. Υπάρχουν πολλές κακίες, υπάρχει τεράστιος φθόνος και δεν είμαι ποτέ έκπληκτη. Στην παρούσα φάση δεν είχα ακούσει προσωπικά τίποτα.

Είπες στο Facebook ότι εάν λειτουργούσε το θέατρο δεν θα έβγαινε τόση χολή… Κάποιοι σε κατέκριναν γι’ αυτήν τη στάση επειδή γενικότερα μας έχεις συνηθίσει να είσαι περισσότερο επαναστάτρια και εκείνη που θα σήκωνες πρώτη τη σημαία… Δεν έγινε δίκαια ό,τι έγινε;

Ας ξεκαθαρίσω πρώτη φορά και τελευταία τη θέση μου… Ποιανού τη σημαία; Στη σημαία της αδικίας σηκώνω εγώ σήμερα το χέρι μου, γιατί είναι αδικία -και είμαι εναντίον- να γίνονται τηλεδίκες και δικαστήρια μέσω του διαδικτύου. Αν αυτήν τη στιγμή είμαι μόνη μου έναντι χιλιάδων ανθρώπων που σέβομαι την άποψή τους εγώ λέω το εξής: Αφήστε να πάνε τα πράγματα στη δικαιοσύνη, μην τη φιμώνουμε και μην την επηρεάζουμε.

Και είμαι η πρώτη που σηκώνει ξανά το χέρι ενάντια στους συναδέλφους μου που θυμώνουν μαζί μου, πάμπολλοι είναι αυτοί που λένε “έλα τώρα δεν υποστηρίζεις τους νέους ηθοποιούς”… Τους υποστηρίζω, όπως υποστηρίζω και τους μεγάλους ηθοποιούς, που πολλά χρόνια τώρα έχουν δώσει την ψυχή τους, μας έχουν ταξιδέψει με το μεγάλο τους ταλέντο και ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα καταρρέουν τα πάντα χωρίς να έχουν φτάσει στα δικαστήρια. Εγώ γι’ αυτό φωνάζω και λέω μήπως αύριο είμαι εγώ το επόμενο θύμα, μήπως κι εσύ θα είσαι το ίδιο;

Δικάζουμε κάποιον και τον αποκαλούμε «δολοφόνο», ας το κάνει το δικαστήριο και όχι το διαδίκτυο. Αυτή είναι η δική μου ένσταση κι αν μη τι άλλο θέλει πολύ θάρρος να σηκώνεις το ανάστημά σου και να μη σου μιλάει το μισό ελληνικό θέατρο, αλλά εγώ έχω μάθει να πολεμάω και να αγωνίζομαι για το δίκιο, όχι μόνο του αδύναμου αλλά και του δυνατού.

Γιατί υπερασπίστηκες ιδιαίτερα τον Φιλιππίδη; Έχεις μιλήσει με κάποιον από την οικογένεια και ξέρεις κάτι περισσότερο από αυτά που έχουν ακουστεί;

Πήρα εγώ η ίδια τηλέφωνο τον Πέτρο και μιλήσαμε και μου είπε κάποια πράγματα. Υπερασπίζομαι με θέρμη ψυχής και τον Φιλιππίδη και τον Κιμούλη και θα υπερασπιστώ οποιονδήποτε αύριο πιθανόν ακούσει κάτι άσχημο να λέγεται γι’ αυτόν. Εγώ δεν είπα να μην πάει να δικαστεί. Είπα εγώ να αφήσετε μικρά ή μεγάλα ονόματα χωρίς να πάνε στα δικαστήρια; Γιατί μου προσάπτουν ένα σωρό βλακείες; Δεν κατάλαβα… Και ρωτώ μήπως μέσα από όλο αυτό υπάρχει ένα ταξικό bullying; Μήπως πρέπει σώνει και ντε να την πληρώσουν αυτοί που δούλευαν χρόνια και είχαν εξουσία; Μήπως παίζει κι αυτό ασυνείδητα;…

Πηνελόπη Πιτσούλη: «Αυτό δεν είναι θάρρος, είναι θράσος.»

Την άποψή της όμως φαίνεται να μην ενστερνίζεται η ηθοποιός Πηνελόπη Πιτσούλη, η οποία μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», υποστήριξε ότι η Βάνα Μπάρμπα έχει θράσος και καλό θα ήταν να κρατάει την άποψή της για τον εαυτό της, διότι με αυτόν τον τρόπο υποβιβάζει τις γυναίκες που έπεσαν θύματα τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων.

«Ειδωλολάτρες υπήρχαν πάντοτε, άλλοι πιστεύουν στα αγάλματα, άλλοι στα κούτσουρα είναι δικαίωμά της να τους κάνει είδωλά της. Δεν αμφισβητεί κανείς το ταλέντο τους, αλλά τις πράξεις τους. Εγώ ως μάνα που έχω μια κόρη και ως γιαγιά που δεν έχω δύο κόρες και ως νύφη, υπερασπίζομαι όλες αυτές τις γυναίκες που κατάγγειλαν αυτές τις πράξεις. Θα είμαι πάντα με το δίκαιο του προδομένου, του καταπιεσμένου. Υπάρχουν δικαστήρια και ειδικοί να ξεδιαλύνουν το ποιος φταίει. Όταν μιλούν για τέτοιες πράξεις δεν θα βγω να πω ότι είναι είδωλά μου κάποιου που κατηγορούνται για κακές πράξεις.

Δεν είναι θάρρος τα όσα είπε η Βάνα Μπάρμπα, είναι θράσος. Δεν μπορούμε να βάλουμε την κ. Μπάρμπα στο απυρόβλητο. Να κρατήσει τις απόψεις της για τον εαυτό της. Δικαίωμά της να στηρίζει αυτούς τους δύο κυρίους, μέχρι εκεί όμως. Τα πάσχοντα πρόσωπα θα νιώσουν πολύ άσχημα ακούγοντας αυτά τα πράγματα. Καλά έκαναν και κατάγγειλαν όλα αυτά και να ξέρουν ότι είμαστε μαζί τους. Τι μας λέει δηλαδή η κ. Μπάρμπα ότι ηθελέστα και παθέστα;», είπε μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός.

«Είπαμε να την έχουμε. Αλλά τι; Να ανοίξει διάλογος; Να βγουν τα κορίτσια να απαντήσουν στην Μπάρμπα; Όχι. Μακάρι τα επόμενα κορίτσια που θα τύχουν σε αυτήν την κατάσταση μακάρι να είναι τόσο δυνατά όσο η Μπάρμπα και να έχουν τη δύναμη και να είναι τόσο σωστά δομημένη η σκέψη τους για να αντιδράσουν εκείνη την ώρα», είπε με την σειρά της η Φαίη Σκορδά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This