Δευτέρα 14/6/2021

Δημήτρης Μοθωναίος: «Δέχθηκα τουλάχιστον 40.000 μηνύματα που αφορούσαν παρόμοιες ιστορίες κακοποίησης» (video)

«Δεν ήξερα τι να κάνω για να βοηθήσω»

Ο Δημήτρης Mοθωναίος όταν άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, βρήκε τη δύναμη και το θάρρος να μίλησε στη Φαίη Σκορδά για τη δική του τραυματική εμπειρία, που βίωσε από άτομο του στενού οικογενειακού του περιβάλλον, ο όποιος άρχισε να τον κακοποιεί σεξουαλικά την τρυφερή ηλικία των 6 ετών.

Η ιστορία του τάραξε όλο το πανελλήνιο. Μετά τη δημόσια εξομολόγηση του, ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, είχε αποκαλύψει ότι ο κακοποιητής του επικοινώνησε μαζί του και μάλιστα ήθελε να βρεθούμε από κοντά.

Ο ηθοποιός μιλώντας για τον εφιάλτη που έζησε ένιωσε ότι λυτρώθηκε και έτσι είναι σε θέση να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους που έχουν υποστεί παρόμοια ή αντίστοιχα περιστατικά. Γι’ αυτό το λόγο έγινε μέλος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελίζα», το οποίο μάχεται κατά της κακοποίησης ανηλίκων.

Μάλιστα ο ίδιος μέσα από την επίσημη σελίδα του ΜΚΟ είχε εκμυστηρευτεί ακόμη ένα περιστατικό που είχε συμβεί από τον ίδιο άνθρωπο, όταν εκείνος ήταν πλέον ενήλικας.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό» και μίλησε στην παρουσιάστρια της εκπομπής για την προσπάθειά του σωματείου να γίνει επιμήκυνση της παραγραφής των αδικημάτων που τελούνται σε ανήλικα παιδιά.

«Το ΕΛΙΖΑ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που προσέγγισα εγώ. Είχα μέσα μου μια αίσθηση Δικαιοσύνης, αλλά δεν εμπιστευόμουν τη δύναμη της φωνής μου και δεν μπορούσα να κάνω τα πράγματα που ήθελα. Μόλις έγινε η συνέντευξη, έλαβα πολλά μηνύματα με ίδιες ιστορίες και αποφάσισα ότι πρέπει να γίνει κάτι.

Δέχθηκε τουλάχιστον 40.000 μηνύματα που αφορούσαν παρόμοιες ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης ή άλλης μορφής κακοποίησης. Τα διάβασα όλα. Το ποσοστό των παιδιών που δέχεται κακοποίηση στη χώρα μας και δεν το έχουν επικοινωνήσει είναι πολύ μεγάλο. Αισθάνθηκα μια μεγάλη ευθύνη και δεν ήξερα τι να κάνω για να βοηθήσω. Απάντησα σε όλους με πολύ προσοχή, γιατί αυτά είναι ευαίσθητα πράγματα. Όταν μοιράζεσαι κάτι και καταλαβαίνεις ότι είναι κι άλλοι εκτός από εσένα, είναι βοηθητικό. Ήμουν σίγουρος ότι ήμουν μόνος μου…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ