Γκέλυ Μαυροπούλου: Η τελευταία φωτογραφία από το νοσοκομείο – Έφυγε μόνη και ξεχασμένη

Λησμονημένη έφυγε η μεγάλη πρωταγωνίστρια

Must Read

Μόνη, ξεχασμένη και βυθισμένη στις σκέψεις του ένδοξου παρελθόντος της έφυγε χθες το μεσημέρι για το μακρύ ταξίδι η σπουδαία πρωταγωνίστρια του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Γκέλυ Μαυροπούλου.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Εχοντας μοναδική συντροφιά της ένα γέρικο πεκινουά, η άλλοτε ντίβα του ελληνικού κινηματογράφου και γόνος δύο πολύ σπουδαίων ηθοποιών έκλεισε για πάντα τα υπέροχα και γοητευτικά μάτια της σε ηλικία 89 ετών. Εκεί, στο διαμέρισμα όπου ζούσε πάντα, στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Αττικής. «Δεν χτυπάει ποτέ το τηλέφωνο. Ποτέ όμως. Ούτε από συγγενείς ούτε από φίλους. Ομως δεν νιώθω μόνη, γιατί έχω το σκυλάκι μου. Αυτό με παρηγορεί, αυτό μου δίνει δύναμη να ζω» είχε πει στον υπογράφοντα στις τελευταίες συνεντεύξεις που του είχε παραχωρήσει, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας τους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μάλιστα, μια πτώση μέσα στο διαμέρισμά της φανέρωσε τη μεγάλη μοναξιά που βίωνε η μεγάλη πρωταγωνίστρια, αφού βρέθηκε στο νοσοκομείο, με το ΕΚΑΒ να ψάχνει για κάποιον δικό της συγγενή προκειμένου να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μάταια όμως. Εκείνη, χτυπημένη και ανήμπορη να κουνηθεί, βρισκόταν για μερικά εικοσιτετράωρα σκεπασμένη με μια κουβέρτα περιμένοντας υπομονετικά στον κρύο θάλαμο του δημόσιου νοσοκομείου να την περιθάλψουν. Μόνο όταν ανέφερε με ταπεινότητα το όνομά της, οι νοσηλευτές, συγκινημένοι, της φιλούσαν το χέρι και κάθονταν υπομονετικά κοντά της για να της δώσουν κουράγιο.

Οταν οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως για να πάρει εξιτήριο, οι γείτονές της ήταν εκείνοι που τη φρόντιζαν, μέχρι να βρεθεί κάποια οικιακή βοηθός για να την περιθάλπει, αφού η πενιχρή σύνταξη των 630 ευρώ δεν έφτανε ούτε για τα έξοδα του σπιτιού. Βυθισμένη στο σκοτάδι και στην άνοια που εδώ και χρόνια την ταλαιπωρούσε, έσβησε κρατώντας στα χέρια της μια οικογενειακή φωτογραφία που είχε με τη μητέρα της Μαρίκα Κρεβατά και τον πατέρα της Αγγελο Μαυρόπουλο

Η τελευταία φωτογραφία της Γκέλυς Μαυροπούλου τον περασμένο Νοέμβριο στο νοσοκομείο με τον Νίκο Νικόλιζα

Ο γάμος με τον Στέφανο Στρατηγό

Αν και παντρεύτηκε τον Στέφανο Στρατηγό, ποτέ δεν θέλησε να κάνει παιδιά και δεν το μετάνιωσε. «Οταν ήμουν παντρεμένη με τον Στέφανο, εκείνος έκανε παιδί με μια άλλη γυναίκα. Ομως δεν του κράτησα ποτέ κακία. Αντιθέτως, πολλές φορές τού είπα να το φέρει να το δω. Και τελικά ανταμώσαμε στην κηδεία του πατέρα του. Οχι, δεν ήθελα να κάνω παιδιά. Ηταν συνειδητή η απόφασή μου. Και όταν κάποια στιγμή το σκέφτηκα, ήταν ήδη αργά» είχε αναφέρει στην «Espresso» πριν από περίπου τρία χρόνια. Η Γκέλυ Μαυροπούλου ευτύχησε να συνεργαστεί με όλη την αφρόκρεμα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, καθώς καταγόταν από μεγάλη και παλιά θεατρική οικογένεια. Επιστήθιοι φίλοι της οικογένειάς της υπήρξαν ο Βασίλης Λογοθετίδης, η Γεωργία, Βασιλειάδου, ο Ορέστης Μακρής, ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Νίκος Σταυρίδης, με τους οποίους συναναστρεφόταν και η ίδια.

Αποτέλεσμα ήταν ο Φίνος να την κατατάξει από τα πρώτα κιόλας βήματά της στις μεγάλες παραγωγές του. Οταν ο κινηματογράφος τελείωσε, ήδη η Γκέλυ Μαυροπούλου είχε μεταπηδήσει στην τηλεόραση πρωταγωνιστώντας σε μεγάλες παραγωγές, όπως ο «Αγνωστος πόλεμος» του Νίκου Φώσκολου, το «Εν τούτω Νίκα» και πολλές άλλες ακόμα. Η ίδια έλεγε για τον Νίκο Φώσκολο: «Πάνω από όλους ήταν ο Φώσκολος. Εμένα με λάτρευε και τον λάτρευα. Στην τηλεόραση κάναμε αυτά που δεν θα μπορούσε να κάνει κάποιος άλλος. Κοιμάμαι και ξυπνάω με τη σκέψη του και προσεύχομαι για εκείνον». Οσο για το αν φοβόταν τον θάνατο, με περίσσια εξομολογητική διάθεση έλεγε: «Αν αγαπάς τον Θεό, δεν μπορεί να φοβάσαι τον θάνατο».

Η κηδεία ωστόσο της μεγάλης πρωταγωνίστριας αποτελούσε γρίφο, καθώς δεν υπάρχει δικός της συγγενής για να την παραλάβει από το νοσοκομείο και να διεκπεραιώσει τα της νεκρώσιμης ακολουθίας -κάτι που ανέλαβε εν τέλει ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This