Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Άρχισα να χάνω τα μαλλιά μου όταν νόσησα από κορωνοϊό»

«Οι βιαστές και οι δολοφόνοι στη φυλακή»! Ξέσπασε η ηθοποιός για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών

Must Read

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για τις δολοφονίες κατά των γυναικών, το ελληνικό ΜeToo που συντάραξε τον καλλιτεχνικό κόσμο, την ενδοοικογενειακή βία και τον κορωνοϊό, που την οδήγησε στο να κόψει κοντά τα μαλλιά της!

Η γνωστή ηθοποιός, η οποία πριν από μερικούς μήνες βρέθηκε στην επικαιρότητα όχι εξαιτίας μιας δουλειάς της στην TV ή στο θέατρο, αλλά εξαιτίας των καταγγελιών που έκανε εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για σεξουαλική παρενόχληση, μίλησε στο περιοδικό «Enjoy» της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και ήταν καταγαιστική!

Η πρωταγωνίστρια του θεάτρου, που αυτήν την περίοδο παίζει στο «Νυφικό κρεβάτι» με τον Ορέστη Τζιόβα, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της όταν έθιξε στη Μαρία Ανδρέου το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών: «Νιώθω τεράστια θλίψη όταν ακούω ότι ο σύζυγος, ο σύντροφος, ο άνθρωπος που επέλεξε μια κοπέλα να παντρευτεί, να ερωτευτεί, να κάνει σχέση, που τον εμπιστεύτηκε για να τη φροντίζει και να την προστατεύει, την πέταξε από τα βράχια, την έπνιξε με το μαξιλάρι, τη μαχαίρωσε από ζήλια, σαν η ζωή αυτών των γυναικών να μην είχε καμία αξία, σαν να ήταν κτήμα τους που το έκαναν ό,τι ήθελαν. Πραγματικά δεν ξέρω πώς φτάνει ένας άνδρας στο σημείο να σκοτώσει τη γυναίκα του και τι έχει ζήσει στην οικογένειά του, στην παιδική του ηλικία, τι έχει διδαχθεί ή τι δεν έχει διδαχθεί για να φερθεί έτσι».

Στην ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει για να μη θρηνήσουμε άλλη μία Καρολάιν, μία Γαρυφάλλια, μία Δάφνη, μία Ελένη, η ηθοποιός ανέφερε: «Για μένα όλα είναι πολιτική και δικαιοσύνη. Δεν μου φτάνει ότι όλα τα ΜΜΕ εστίασαν σ’ αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα ή στις καταγγελίες που έγιναν για την ψυχική, σωματική, λεκτική βία μέσα από το #eimasteoloimazi και το #MeToo. Δεν μου φτάνουν τα κλάματα της κοινωνίας. Θέλω την αποφυγή άλλων βιασμών και άλλων τέτοιων εγκλημάτων στο μέλλον και αυτό θα γίνει μόνο όταν θα ξέρει ο βιαστής ότι αν πάει στη φυλακή δεν θα βγει για την αποτρόπαια πράξη του μέσα σε πέντε χρόνια, δείχνοντας καλή διαγωγή! Οταν θα ξέρει ο δολοφόνος ότι δεν θα βγει από τη φυλακή στα οκτώ ή στα 10 χρόνια αν αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Αν ξέρουν, λοιπόν, ότι τα χρόνια στη φυλακή για μια δολοφονία είναι πράγματι ισόβια, δεν θα τολμούσε να πειράξει κανένας άνθρωπος τρίχα από τα μαλλιά του άλλου. Για μένα πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι και να γίνουν πιο αυστηροί».

«Φως στο σκοτάδι»

Αναφορικά με το κίνημα MeToo στο οποίο πρωτοστάτησε, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είπε πως τώρα είναι η ώρα της Βουλής: «Οσοι άνθρωποι μιλήσαμε και βγήκαμε μπροστά, το κάναμε για έναν λόγο: Για να ρίξουμε φως στο σκοτάδι, να σπάσουμε τον φόβο. Να μην υπάρξουν ξανά άλλα τέτοια φαινόμενα. Εμείς μιλήσαμε. Τώρα η Βουλή ας νομοθετήσει. Γιατί αν δεν νομοθετήσει, δεν βάλει πιο αυστηρές ποινές, δεν θα αλλάξει τίποτα. Εγώ μίλησα. Οφειλα να μιλήσω. Αλλά από τη δουλειά μου και από τη θέση μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο. Εύχομαι ο καθένας μας να αγαπήσει πιο πολύ τον εαυτό του και ελεύθερα να σηκώσει το ανάστημα στον κάθε άνθρωπο που θα του ασκήσει βία. Πλέον, όμως, το μπαλάκι έχει πεταχτεί από τα θύματα στην Πολιτεία».

«Μου έπεφταν τα μαλλιά μου όταν νόσησα από κορονοϊό»

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είχε να αντιμετωπίσει και τον κορωνοϊό, μιας και νόσησε και η ίδια. «Ενιωθα φοβερή αδυναμία. Πονούσαν όλο το σώμα και το κεφάλι μου, δεν μπορούσα να ξαπλώσω, υπέφερα, δεν ήξερα τι θα γίνει! Πανικοβλήθηκα γιατί, αρχικά, αποχωρίστηκα τα παιδιά μου. Μετά ο κορωνοϊός χτύπησε τον θυρεοειδή μου και άρχισαν να πέφτουν τα μαλλιά μου. Ανέβηκαν οι τιμές στην προλακτίνη και έφευγαν οι τούφες στα χέρια μου.

Για αυτό, για να δυναμώσω τα μαλλιά μου, να πάρουν δύναμη οι ρίζες, τα έκοψα για να δημιουργηθούν ξανά. Αυτή είναι η αλήθεια. Και δεν την έχω πει σε κανέναν! Αυτός είναι ο λόγος που έκοψα τα μαλλιά μου» αποκάλυψε η δημοφιλής ηθοποιός!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This