Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Δε φοβάμαι να ερωτηθώ για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη» (video)

«Eκφοβίστηκα και εγώ…», είπε μεταξύ άλλων για το ελληνικό #metoo!

Must Read

Οι καταγγελίες περί κακοποιητικών συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου τάραξαν το πανελλήνιο. Την περίοδο πού ξεκίνησε να ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στο χώρο των καλλιτεχνών, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης διέγραψε τη σελίδα του στο instagram, γεγονός το οποίο προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, δεδομένου ότι ήταν φίλος με το Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση.

Ο εκπρόσωπος του θεάτρου σε δηλώσεις του είχε ταχθεί υπέρ των θυμάτων που βρήκαν τη δύναμη και το θάρρος να αποκαλύψουν τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσαν από συναδέλφους του, ενώ αποκάλυψε πως δεν υπήρχε καμία κακοποιητική συμπεριφορά στους χώρους που είχε ο ίδιος ευθύνη.

Ωστόσο Σημείωσε πώς δεν μπορεί να κατηγορήσει ή να υπερασπιστεί κανέναν, καθώς για τις μόνες πράξεις που είναι σίγουρος είναι οι δικές του.

Ο γνωστός ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» αναφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα #metoo

«Μετά τις αποκαλύψεις με εντυπωσίασε η ισχύς και η δυναμική της μισαλλοδοξίας. Έπρεπε να σωπάσουν όσοι δε συμφωνούν ακριβώς με όσα λεμέ. Αυτή η μισαλλοδοξία με θύμωσε και μου δημιούργησε στιγμιαία μια απαξίωση για το θέατρο και εμάς τους ηθοποιούς. Δεν μπορείς να ασχολείσαι με την κακοποίηση και ταυτόχρονα να κακοποιείς δημοσίως άλλους ανθρώπους για την έκφραση της γνώμης τους. Δεν μπορείς να παίρνεις τηλεφωνά να κοπούν άνθρωποι από δουλείες γιατί είπε τη γνώμη του με την οποία εσύ διαφωνείς. Υπάρχει πολύς κόσμος που εκφοβίστηκε, μεταξύ των οποίων εκφοβίστηκα και εγώ…».

https://vimeo.com/639047302

Τέλος, στην ερώτηση αν φοβάται να αναφερθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη, απάντησε πως: «Δε φοβάμαι να ερωτηθώ για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά όχι για να δημιουργηθούν τηλεοπτικοί τίτλοι. Εάν σκεφτόμουν να επισκεφτώ ιδιωτικά έναν άνθρωπο στη φυλακή, δεν θα δίσταζα στη συμπεριφορά μου από τη γνώμη που έχει οποιοσδήποτε γι’ αυτό. Δε διαμορφώνεις τον τρόπο που ζεις και σκέφτεσαι από το τι γνώμη θα έχουν άγνωστοι προς εσένα άνθρωποι για εσένα».

https://vimeo.com/639050010

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This