Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνω τόσα πολλά εύσημα για το αυτονόητο»

«Δε θεωρώ τον εαυτό μου Influencer, δεν πιστεύω στους Influrncers, δεν πιστεύω σε αυτά τα πράγματα»

Must Read

Με αφορμή τον σάλο που έχει δημιουργηθεί τελευταία σχετικά με τις υποθέσεις revenge porn ο Σωτήρης Tσαφούλιας σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε τον τρόπο που προσέγγισε τις κόρες του σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν μπορείς στα παιδιά σου και στις κόρες σου να φτιάξεις ένα μπλουζάκι που να λέει “ο μπαμπάς μου έχει ένα όπλο, ένα φτυάρι και πάντα ένα άλλοθι”. Είναι πάρα πολύ δύσκολο πώς να κάνεις το παιδί σου να ζήσει μια ασφαλή ζωή χωρίς να το τρομοκρατήσεις, χωρίς να το κάνεις να φοβάται..

Προσπαθείς να το κάνεις να σκέφτεται, αυτό είναι το πιο δύσκολο. Πράγμα που το σχολείο σε μεγάλο βαθμό – ο τρόπος που είναι δομημένη η εκπαίδευσή μας – δεν το κάνει. Τα παιδιά μας δεν κάνουν σεξουαλική αγωγή, δεν κάνουν οδική συμπεριφορά, κάνουν τους βίους της Αγίας Αικατερίνης και γράφουν μια εργασία 15 σελίδες» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όταν έρθει μπροστά της ο βιαστής, ο ομοφοβικός, ο καταπιεστής, ο δυνάστης, δεν θα ξεφύγει από αυτό, με όλο το σεβασμό και την αγάπη προς τη θρησκεία μας, ξέροντας για την Αγία Αικατερίνη.

Θέλω να πω λοιπόν ότι υπάρχει ένα κενό – το πλαίσιο αλλάζει, τα πράγματα αλλάζουν και η εκπαίδευση δεν ακολουθεί. Εγώ τους έκανα κουβέντα ότι μπορεί, αύριο, μεθαύριο, να πέσεις στην παγίδα -όλοι έχουμε πέσει- και ενώ βρίσκεσαι σε μια πολύ προσωπική στιγμή με το αγόρι σου, αυτός να έχει βάλει ένα κινητό κάτω από ένα μαξιλάρι ή σε μια τσάντα που έχει μια τρύπα και να το μαγνητοσκοπήσει και να το βγάλει.

Κοίταξε μην πας και μου πηδήξεις από κανένα μπαλκόνι, δεν έγινε και τίποτα. Δεν κάνεις κάτι που δεν κάνουν άλλα επτά δισεκατομμύρια άτομα στον πλανήτη. Απλά εσένα θα το δούμε εκείνη την ώρα, θα είσαι προσεκτική την επόμενη. Κοίτα μη μου κάνεις καμία ανοησία και με στείλεις φυλακή. Στα παιδιά δεν πρέπει να τους λες τι να μην κάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Οι απόψεις του έχουν εμπνεύσει πολύ κόσμο και πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως influencer. ο ίδιος Ωστόσο μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Breakfast @ Star» αρνήθηκε αυτό τον τίτλο, καθώς θεωρεί πώς όσα εκφράζει θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνω τόσα πολλά εύσημα για το αυτονόητο. Δε θεωρώ τον εαυτό μου Influencer, δεν πιστεύω στους Influrncers, δεν πιστεύω σε αυτά τα πράγματα. Όταν νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για κάτι όταν με ρωτάνε, καταθέτω απλά τον τρόπο που σκέφτομαι. Τώρα, αν ο τρόπος που σκέφτομαι έχει απήχηση σε κάποιους ανθρώπους… Δε μου αρέσει ούτε να επηρεάζω ούτε να καθοδηγώ τους ανθρώπους. Είμαι κατά της κοπαδοποιήσης της σκέψης των ανθρώπων. Λέω απλά αυτά που νιώθω και μου κάνει εντύπωση να παίρνει κανείς τα εύσημα για τα αυτονόητα», είπε ο γνωστός σκηνοθέτης και συνέχισε:

«Είμαι ευγνώμων για την αγάπη του κόσμου, είναι κάτι που απολαμβάνω και μου αρέσει πάρα πολύ αλλά από εκεί και πέρα δε το κάνω γι΄αυτόν τον λόγο. Όταν θέλω να μοιραστώ μια σκέψη με τους συνανθρώπους μου το κάνω, μέσα από εσάς, μέσα από τα έργα μου. Θα προτιμούσα να απασχολώ κυρίως για τα έργα μου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This