Δημήτρης Μοθωναίος: «Η μάνα σου δεν θέλει να πιστέψει ότι ο αδερφός της σε κακοποιεί»

Must Read

Σοκ είχε προκαλέσει πριν ένα χρόνο περίπου η εξομολόγηση του Δημήτρη Μοθωναίου ότι σε ηλικία έξι ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από πρόσωπο του πολύ στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.

Μετά την αποκάλυψη του μάλιστα ο άνθρωπος που την κακοποίησε του έστειλε μήνυμα και του ζήτησε να συναντηθούν, γεγονός το οποίο δεν συνέβη. Ωστόσο ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει πως έχει συγχωρήσει όλους τους κακοποιητές του, δεν σημαίνει όμως ότι έχει ξεχάσει τι έχει συμβεί.

Με το θάρρος του να μιλήσει ανοιχτά για την τραυματική εμπειρία που βίωσε δέχθηκε τουλάχιστον 40.000 μηνύματα που αφορούσαν παρόμοιες ιστορίες κακοποίησης.

Για το τραύμα που ρίζωνε μέσα του όλα αυτά τα χρόνια μίλησε ο γνωστός ηθοποιός στην εφημερίδα «Θέμα» αποκαλύπτοντας την μηδενική στήριξη που είχε από τους γονείς του οι οποίοι δεν τον πίστεψαν εξ’ αρχής.

Ζει ο άνθρωπος που σε είχε κακοποιήσει;

Ζει.

Άραγε θες να τον πλακώσεις στο ξύλο, να τον σκοτώσεις ή τον έχεις συγχωρέσει;

Το έχω ξεπεράσει. Από τη στιγμή που τα είπα, που τα έβγαλα από μέσα μου, αισθάνομαι καλύτερα, λυτρώθηκα, τώρα εκείνος δεν με απασχολεί, τον έχω αφήσει πίσω μου, είμαι άλλος άνθρωπος.

Από τι προκαλείται αυτό; Από το σπίτι, από έλλειψη κανονικής σεξουαλικής σχέσης;

Μάλλον από έλλειψη σεξουαλικής επαφής. Μπορεί από τη στέρηση να προκαλείται αυτή η διαστροφή, Όλα έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την αγωγή που λαμβάνει κάθε παιδί στο σπίτι και στο σχολείο.

Δεν το είπες, δεν το αποκάλυψες, δεν έτρεξες στη μητέρα σου;

Δεν μπορούν, δεν αντέχουν να το ακούσουν. Τους είπα αυτό που συνέβαινε και δεν το ακούγανε. Ουσιαστικά δεν έχεις βoήθεια από πουθενά. Επομένως να τροποποιηθεί ο νόμος ώστε αυτά τα αίσχη να μην παραγράφονται και να είναι αυστηρός. Και ταυτόχρονα η σεξουαλική αγωγή στο σχολείο. Αν το πεις στη μάνα σου ότι ο αδερφός της σε κακοποιεί, δεν θέλει να το πιστέψει. Χωρίς να έχει κακή πρόθεση. Και αυτή η άρνηση συνιστά μια δεύτερη κακοποίηση.

Πόσο ετών ήσουν τότε;

Μόλις έξι ετών και το ίδιο πράγμα συνέχιζε να συμβαίνει επί χρόνια. Και επειδή κανείς δεν με άκουγε, έτσι και εγώ το ξέχασα. Άμα σου πει η μάνα σου δεν έχει γίνει., λες ότι δεν έχει γίνει. Συνεχίστηκε λοιπόν. Και μου συνέβη ξανά στα 26 μου κι έτσι αναγνώρισα και θυμήθηκα όλα αυτά που είχα βιώσει στο παρελθόν. Ο μόνος λόγος που το συζήτησα είναι επειδή θέλω να ξυπνήσουν οι άλλοι και να το αντιμετωπίσουν. Από τη στιγμή που το είπα δημοσίως, μου έφυγε, λυτρώθηκα από αυτό. Αισθάνομαι τέλεια τώρα.

Με τον Δημήτρη Λιγνάδη είχες συνεργαστεί στο παρελθόν, ποια η εντύπωσή σου;

Είχα συνεργαστεί σε δυο παραστάσεις. Πρέπει να πω ότι είναι αρκετά καλλιεργημένος και ταλαντούχος, όμως το τελευταίο διάστημα ήταν σαν χαμένος. Πάντως και τα μισά από αυτά να αποδειχθούν, πρέπει να καταδικαστεί, τέλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This