Το… μπασκετικό Διαφάνι ταξίδεψε στα αστέρια

Must Read

Πλήθος καλλιτεχνών και αθλητών στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ταξίδι στα Αστέρια» (σε σκηνοθεσία και σενάριο του Χρήστου Δήμα), που ξεδιπλώνει τα 100 χρόνια ιστορίας του μπασκετικού Παναθηναϊκού, με τον κινηματογράφο «Γαλαξίας» (ένα τσιγάρο δρόμος από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τον θρυλικό Τάφο του Ινδού) να μετατρέπεται σε απέραντο… παρκέ, με πρωταγωνιστές τους συντελεστές της ταινίας αλλά και μπασκετμπολίστες που συνδέθηκαν, καθένας με τον δικό του τρόπο, με το «Τριφύλλι».

Κι αν από την επίσημη πρεμιέρα απουσίαζε ο Δάνης Κατρανίδης (ταλαιπωρείται εδώ και αρκετό καιρό από πρόβλημα υγείας), που ενσαρκώνει στο σελιλόιντ τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο, ήταν όμως εκεί ο Θέμης Πάνου, που για τις ανάγκες της ταινίας υποδύθηκε τον Θανάση, με τα δύο αδέλφια να βλέπουν από τον ουρανό τα δικά τους έξι πανευρωπαϊκά αστέρια σ’ ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι γεμάτο συγκίνηση και αναμνήσεις!

Θέμης Πάνου

Στην επίσημη πρεμιέρα, τα φλας έπεσαν στον Αργύρη Πανταζάρα, που στην ταινία υποδύεται τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με τον ηθοποιό -όπως κρυφακούσαμε να λέει σε πηγαδάκι-, όταν κάποιοι του είπαν χαριτολογώντας «γεια σου, πρόεδρε», να λέει «εγώ κάνω τον Δημήτρη και εκείνος εμένα»!

Αργύρης Πανταζάρας

Δεν ήταν όμως μόνο ο Πανταζάρας που οι τηλεθεατές έχουν συνδέσει ως Τάκη Δοξαρά με τις «Άγριες μέλισσες», τη σειρά εποχής του ΑΝΤ1. Βλέπετε, με έναν μαγικό τρόπο, το τηλεοπτικό Διαφάνι ταυτίστηκε άμεσα με την ταινία, μια και ο Γιώργος Γάλλος (Μιλτιάδης) υποδύεται αριστοτεχνικά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Και ο κατάλογος είχε και συνέχεια! Γιώργος Γεροντιδάκης (υποδύεται τον ιδρυτή του Παναθηναϊκού, τον σπουδαίο Απόστολο Νικολαΐδη, τον πολυαθλητή με τις εξαιρετικές επιδόσεις σε ποδόσφαιρο, στίβο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις), Χρήστος Πλαΐνης (ο θρυλικός Γιώργος Κολοκυθάς) και Βαγγέλης Αλεξανδρής δίνουν τις δικές τους υποκριτικές πινελιές στην ταινία!

Από αριστερά Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Γάλλος, Χρήστος Πλαϊνης και Γιώργος Γεροντιδάκης

Μάλιστα, η παρέα του Διαφανίου, που έδωσε το «παρών» στην πρεμιέρα, έκανε «ασίστ» μπροστά στους φωτογράφους και σε παίκτες που φόρεσαν ή συνεχίζουν να φορούν τη φανέλα με το «Τριφύλλι»! Από τον Απόστολο Κόντο και τον Τάκη Κορωναίο, μέχρι τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Γιώργο Καλαϊτζή, Κώστα Τσαρτσαρή, Γιάννη Μπουρούση, Ιωάννη Παπαπέτρου και τον νυν κόουτς Δημήτρη Πρίφτη!

Απόστολος Κόντος
Δημήτρης Διαμαντίδης
Φραγκίσκος Αλβέρτης

Συνομιλώντας (πριν σβήσουν τα φώτα για να αρχίσει η προβολή της ταινίας) με ορισμένους από τους ηθοποιούς, όλοι τους στάθηκαν στο συγκινησιακό κομμάτι, με τον Γιώργο Γεροντιδάκη να λέει χαρακτηριστικά πως, έχοντας ασχοληθεί και ο ίδιος με τον αθλητισμό, μπορεί να καταλάβει, να νιώσει την προσπάθεια των αθλητών, τον ιδρώτα τους σε αγώνες και προπονήσεις για να επιτύχουν τους στόχους του. Ο δε Χρήστος Πλαΐνης ανέφερε στην «Espresso» πως ήταν τιμή του που υποδύθηκε τον σπουδαίο Γιώργο Κολοκυθά, έναν άνθρωπο με ήθος, που έγραψε ιστορία και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, παρόλο που στα γυρίσματα, όπως μας είπε, τον δυσκόλευαν οι ελβιέλες που φορούσε!

Στα φουαγιέ και τα πηγαδάκια που είχαν στηθεί, η «Espresso» εντόπισε μεταξύ άλλων την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους (υποδύεται την ιδιαιτέρα του Παύλου Γιαννακόπουλου) με τον σύζυγό της Φάνη Μουρατίδη, τον Κώστα Αποστολάκη, αλλά και τους αδελφούς Στέλιο και Αγγελο Διονυσίου, που άπαντες γνωρίζουν πόσο παθιασμένοι είναι με τον Παναθηναϊκό!

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους – Φάνης Μουρατίδης

Μάλιστα, ο Στέλιος μάς είπε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν να απουσιάζαμε; Θέλαμε να τιμήσουμε και εμείς την οικογένεια Γιαννακόπουλου για όσα έχει προσφέρει όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό!».

Τα αδέρφια Διονυσίου

Ο δε Αντώνης Λουδάρος, που έπιασε κουβέντα με τους αδελφούς Διονυσίου, ανέφερε στην «Espresso» πως ένιωσε ενθουσιασμένος με την αισθητική της ταινίας, η οποία με μαεστρικό τρόπο ξεδίπλωσε την μπασκετική ιστορία ενός σπουδαίου συλλόγου.

Κώστας Αποστολάκης – Αντώνης Λουδάρος

Όσο για τη δημοσιογράφο Μαρκέλα Φέσα Σεράιχα, που λατρεύει τα ταξιδιωτικά ρεπορτάζ, δεν ξέρουμε αν, εμπνευσμένη από την ταινία, θα κάνει τσεκ ιν για Μπολόνια, Βερολίνο, πόλεις που ταυτίστηκαν με ευρωπαϊκά πράσινα τρόπαια, όμως κατάφερε με το χαμόγελό της να μαγνητίσει τα φλας στο φουαγιέ!

Μαρκέλα Φέσα Σεράιχα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This