Πόλεμος δίχως τέλος για Κούστα και Γιαννικοπούλου για τα $20.000.000 που έκαναν φτερά

Must Read

Σοκ προκαλεί στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα η κλήση σε απολογία ενός από τους επιφανέστερους Έλληνες εφοπλιστές, του Γιάννη Κούστα, για κακουργηματική απάτη σε βάρος της πρώην συζύγου του, για τον τρόπο με τον οποίο έκαναν «φτερά» 20.000.000 δολάρια από τον λογαριασμό της.

Ο επικεφαλής της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακής εταιρίας Danaos εκλήθη σε απολογία από τον ΣΤ’ τακτικό ανακριτή Πειραιά, ο οποίος διερευνά τη σχετική μήνυση που είχε καταθέσει η πρώην σύζυγός του Σοφία Γιαννικοπούλου τον Μάρτιο του 2017, βάσει της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του 66χρονου εφοπλιστή που, ύστερα από τέσσερα χρόνια ανάκρισης, έλαβε στα γραφεία της εταιρίας του στον Πειραιά κλήση σε απολογία.

Σύμφωνα με τη μήνυση που είχε καταθέσει η ηθοποιός, με την οποία ο εφοπλιστής είχε αποκτήσει δύο κόρες, της αφαίρεσε με δόλια μέσα 20.000.000 δολάρια σε μετρητά, τα οποία ο πρόεδρος της Danaos Corporation τής είχε χαρίσει το 2007, θέλοντας να γιορτάσει την εισαγωγή της μετοχής της εταιρίας του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ένα αποκούμπι

«Μου είπε ότι τα χρήματα αυτά ήταν λόγω ηθικής υποχρέωσης για ό,τι έκανα για εκείνον, αλλά κι ένα αποκούμπι για μένα και τα παιδιά μας αν κάτι έκτακτο συνέβαινε» περιέγραφε στη μήνυση.

Το ποσό κατατέθηκε σε offshore εταιρία που ιδρύθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό με μοναδική δικαιούχο τη Σοφία Γιαννικοπούλου. Πέντε χρόνια μετά, η πρώην ηθοποιός υποστηρίζει ότι ο τότε σύζυγός της επικαλέστηκε τη συνεργασία Ελλάδας – Ελβετίας σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών για φορολογικούς ελέγχους.

«Αυτό θα είναι καταστροφή. Τα 20.000.000 έχουν φορολογικό πρόβλημα. Πρέπει να φύγουν από το όνομά σου» φέρεται ότι της είπε, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της.

Ο Κούστας τής ζήτησε να μεταφερθούν τα χρήματα σε λογαριασμό της Danaos και η Γιαννικοπούλου υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα. Έναν μήνα μετά τη μεταφορά, ο κ. Κούστας έφυγε από τη συζυγική εστία.

«Είχε ήδη σχέση με αλλοδαπό μοντέλο…» υποστηρίζει η πρώην σύζυγός του, που τότε κατάλαβε ότι τα έγγραφα που υπέγραψε για το άνοιγμα του νέου λογαριασμού ήταν ουσιαστικά ένα πληρεξούσιο το οποίο ανακλήθηκε εν αγνοία της από συνεργάτες του κ. Κούστα, μέλη του Δ.Σ. της Danaos Shipping Company Limited, τους οποίους επίσης έχει μηνύσει για συνέργεια στην απάτη.

Όταν ο εφοπλιστής εκλήθη για εξηγήσεις παραδέχθηκε ουσιαστικά τη διαφαινόμενη εξαπάτηση της πρώην συζύγου του στην προσπάθειά του να εξηγήσει τον λόγο που πήρε πίσω τα 20.000.000 δολάρια.

«Τότε συνειδητοποίησα τι είχα κάνει. Είχα δώσει στην εναγόμενη τα όπλα για να με πολεμήσει. Της είχα δώσει σπίτια και το δικαίωμα να κινεί χρήματα αρκετά για να ζει πολυτελώς διά βίου, χωρίς να με έχει την παραμικρή ανάγκη… Αφού πλέον συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε πλέον σωτηρία για τον γάμο μας […] προσπάθησα να βρω τρόπο για να άρω την εξουσιοδότηση της εναγομένης να κινεί τον λογαριασμό αυτόν. Η ευκαιρία μού δόθηκε με αφορμή την επικείμενη τότε υπογραφή διμερούς σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Η εναγόμενη, θορυβηθείσα ότι δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων αυτών, πείστηκε να επιστραφούν τα χρήματα, όπως και έγινε» ομολόγησε ο ισχυρός άνδρας της Danaos.

Για τις κόρες του

Ο Γιάννης Κούστας υποστήριξε ότι τα λεφτά δεν προορίζονταν για την ίδια, αλλά για τις κόρες τους, Αμαλία και Δανάη, μετά τον θάνατό του, και επειδή δεν εμπιστευόταν τη Σοφία προσπάθησε να βρει τρόπο να της τα πάρει… Όμως, σύμφωνα με τη Σοφία Γιαννικοπούλου, τα χρήματα έκαναν «φτερά» λίγους μήνες πριν φύγει από το σπίτι του για να ζήσει με τον τότε έρωτα της ζωής του, την Τσέχα μοντέλο Bulova. Εξάλλου, τα χρήματα δεν κατατέθηκαν, ούτε έχει ξαναμιλήσει με τις κόρες του τα τελευταία χρόνια… Η εμπλοκή του εφοπλιστή στην πολύκροτη υπόθεση προκαλεί… απόνερα και στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Danaos, της οποίας κατέχει θέση διευθύνοντος συμβούλου.

Κύκλοι της ναυτιλιακής αγοράς επισημαίνουν ότι η δικαστική περιπέτειά του θα επηρεάσει τη μετοχή της, η οποία ήδη τις τελευταίες ημέρες έχει σημειώσει μεγάλες απώλειες.

Προβληματισμός επικρατεί και στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς η Danaos Shipping του Γιάννη Κούστα είναι στην πέμπτη θέση με συνολική αξία στόλου 2,88 δισ. δολάρια, και στην ένατη θέση σε χωρητικότητα (3.690.000 GT), ελέγχοντας 65 πλοία μεταφοράς κοντέινερ, ενώ έχει προγραμματίσει την απόκτηση έξι νέων πλοίων, επενδύοντας 260.000.000 δολάρια.

Από τους δύο γάμους και τα τέσσερα παιδιά, στο «λιμάνι» της ζωής του

Η επαγγελματική πορεία του 66χρονου δρος της ναυτιλίας Γιάννη Κούστα ξεκίνησε όταν ο αείμνηστος πατέρας του Δημήτρης τού παρέδωσε, το 1987, τον απόλυτο έλεγχο της μικρής του εταιρίας Danaos, με τον ίδιο να την απογειώνει μέσα σε λίγα μόλις χρόνια! Σε νεαρή ηλικία, στα πρώτα του βήματα στον χώρο της ναυτιλίας, ο Γιάννης Κούστας παντρεύεται τη Γαλλίδα Κλοντίν Καρμπονάρο, που του χαρίζει τους δύο γιους του, Δημήτρη και Ρομπέρτο Κούστα, οι οποίοι σήμερα εργάζονται στο πλευρό του, στον όμιλο της Danaos Corporation.

Πολύ σύντομα και αθόρυβα, το ζεύγος Κούστα χωρίζει και ο εφοπλιστής ερωτεύεται κεραυνοβόλα και παντρεύεται την ηθοποιό Σοφία Γιαννικοπούλου, παρτενέρ του Στάθη Ψάλτη στις βιντεοταινίες της  δεκαετίας του ’80. Ο Γιάννης και η Σοφία Κούστα αποκτούν δύο κόρες, την Αμαλία και τη Δανάη, και μεσουρανούν στην κοσμική ζωή της Αθήνας, καθώς στις αρχές του 2008 ο δρ με την Danaos, τη μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα διεθνή χρηματιστήρια, συγκαταλέγεται στη λίστα «Forbes» ως ο τέταρτος πλουσιότερος Ελληνας! Οι φήμες στη high society για τις απιστίες του ζεύγους Κούστα οργιάζουν, με τον εφοπλιστή, τον Ιούνιο του 2012, να εγκαταλείπει την οικογενειακή εστία στη Γλυφάδα και να ξεκινά ένας αδυσώπητος πόλεμος για το διαζύγιο Κούστα – Γιαννικοπούλου, αλλά κυρίως για το μοίρασμα της τεράστιας περιουσίας του, που, όπως ισχυρίζεται η πλευρά της Σοφίας Γιαννικοπούλου, αποκτήθηκε και γιγαντώθηκε την περίοδο του έγγαμου βίου τους.

Το 2016, ο εφοπλιστής ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, όταν συναντά τυχαία στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την κατά περίπου 40 χρόνια νεότερή του, 23χρονη Δήμητρα Μέρμηγκα, την οποία αρραβωνιάζεται σε μυθική δεξίωση στο Island. Εγκυμονούσα στην πρώτη τους κόρη, το 2018, ο εφοπλιστής και η νεαρή σύντροφός του ανταλλάσσουν όρκους πίστης και αφοσίωσης στη μεγαλοπρεπή φιέστα που οργανώνουν σε παλάτι στο Σορέντο της Ιταλίας, παρουσία 150 καλεσμένων, με guest τον Αντώνη Ρέμο. Αμέσως μετά το διαζύγιό του από τη Σοφία Γιαννικοπούλου, ο εφοπλιστής παντρεύεται και επίσημα με θρησκευτικό αλλά και πολιτικό γάμο τη «γυναίκα της ζωής του», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει παντού μέχρι σήμερα.

Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η σύζυγός του Δήμητρα με τις δύο κόρες τους πέρασαν το Πάσχα, πιο ερωτευμένοι από ποτέ, στην πόλη των δόγηδων. Έδωσαν το «παρών» στην Μπιενάλε, στο μυθικό κάλεσμα του οίκου Dior, και «τσέκαραν» τις τελευταίες λεπτομέρειες των δεξιώσεων που θα παραθέσουν στα τέλη Ιουνίου με την υπογραφή του  διάσημου  event designer & production Vincenzo Dascanio.

Ο δρ Γιάννης Κούστας, που τους μήνες της πανδημίας  έβλεπε  τα κέρδη της εταιρίας του Danaos Corp. να εκτοξεύονται λόγω της φρενήρους -διεθνώς- πορείας των ναύλων στα πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων, και η  σύζυγός του Δήμητρα έχουν ήδη στείλει σε 300 φίλους τους από τον χώρο της ναυτιλίας και του επιχειρείν την πρόσκληση της βάπτισης και το πρόγραμμα των δεξιώσεων για τις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022. Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, την παλαιότερη ορθόδοξη ελληνική εκκλησία στη Δύση, θα πραγματοποιηθεί το ιερό μυστήριο και θα ακολουθήσουν μια σειρά από πάρτι προς τιμήν της νεοφώτιστης κορούλας τους, Στεφανίας, σε  παλάτια και ιστορικά ξενοδοχεία, όπως το «Danieli». Τέλος, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στον χώρο του yachting, o εφοπλιστής «χτίζει» νέα 75μετρη θαλαμηγό, όπως και σπίτι-παλάτι στα νότια προάστια για τη σύζυγό του Δήμητρα και  τις δύο του κόρες, Αικατερίνη και Στεφανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This