Φοίβος Παπαδάκης: «Ένιωθα το βάρος ότι δε πρέπει να “αμαυρώσω” το όνομά του πατέρα μου»

«Αυτό που με πείραξε ήταν που μου έλεγαν ευθέως ότι ο πατέρας σου... »

Must Read

Το μικρόβιο της δημοσιογραφίας μπήκε από πολύ νωρίς στον Φοίβο Παπαδάκη, αφού από μικρός ήρθε σε επαφή με το αντικείμενο, λόγω του πατέρα του.

Ο 30χρονος πλέον δημοσιογράφος θεωρείται επιτυχημένος στον χώρο των media και ασχολείται ενεργά με το επάγγελμα από την ηλικία των 18 ετών.

Για πολλά χρόνια όμως η κληρονομιά του ονόματός του αποτελούσε βάρος για εκείνον. Ο γιος του Γιώργου Παπαδάκη, μιλώντας στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που είχε μικρός από τους συμμαθητές του σημειώνοντας πως: «Όταν είσαι παιδί ενός αναγνωρίσιμου προσώπου καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση, πρώτα από όλα από τα παιδιά. Σημασία έχει το πως σε μαθαίνουν στο σπίτι. Οι γονείς μου ποτέ δε με άφησαν να νιώσω ότι είμαι κάτι παραπάνω από τα άλλα παιδιά. Είναι ένα βαρύ όνομα αυτό του πατέρα μου οπότε ναι ένιωθα το βάρος ότι δε πρέπει να “αμαυρώσω” το όνομά του».

Ο Φοίβος Παπαδάκης στην συνέχεια παραδέχτηκε πως θαυμάζει τον πατέρα του για τους εξής λόγους: «Δεν άφησε ποτέ να τον αλλάξει σαν άνθρωπο η επιτυχία του. Είναι ένας πολύ λαϊκός άνθρωπος. Δε χρησιμοποίησε ποτέ το όνομά του για να επωφεληθεί σε κάτι… Για μένα ως δημοσιογράφος είναι το πρότυπό μου και ο μεγαλύτερός μου δάσκαλος»

«Θα απαντήσω με ένα παράδειγμα. Εγώ πήγα γυμνάσιο και λύκειο στη γερμανική σχολή Αθηνών. Είναι πολύ δύσκολο σχολείο, που για να μπεις στην έκτη δημοτικού, δίναμε πέντε τεστ. Απαιτούσαν πολύ διάβασμα και μελέτη. Εγώ εκείνη την περίοδο σαν παιδάκι διάβασα πάρα πολύ και πέρασα.

Τις πρώτες ημέρες στο σχολείο, που ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος κι αγχωμένος σε ένα νέο περιβάλλον, υπήρχαν κάποια λίγα παιδιά που μου έλεγαν ευθέως ότι ο πατέρας σου πλήρωσε για να μπεις στο σχολείο. Αυτό με ενόχλησε πάρα πολύ αλλά μου έγινε αμέσως μάθημα να ξέρω τι να παίρνω σοβαρά και τι όχι. Δηλαδή κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν από το ένα αυτί κι από το άλλο να βγαίνουν», είπε για το πως διαχειρίστηκε εκείνος την άσχημη συμπεριφορά, επειδή είναι γιος του γνωστού παρουσιαστή.

Όσον αφορά την απόφασή του να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, δήλωσε πως: «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με δέκα τηλεοράσεις γιατί η δουλειά του πατέρα μου αυτή είναι. Εφημερίδες, περιοδικά, τον άκουγα να μιλάει στο τηλέφωνο, να οργανώνει την εκπομπή. Οι παρέες του ήταν από τον χώρο αυτό. Ήμουν δημοσιογράφος πριν το καταλάβω. Ερχόμουν κάποιες φορές ως παιδί μαζί του στο πλατό. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που ήρθα στο πλατό μου έκανε τρομερή εντύπωση. Το κομμάτι της δημοσιογραφίας μπήκε μέσα μου από πολύ μικρή ηλικία. Δε με ενδιέφερε ποτέ η τηλεόραση. Εμένα η δημοσιογραφία με ενδιέφερε πάντα…Η τηλεόραση είναι πολύ κουραστική αλλά αυτό το τρέξιμο που έχει μου αρέσει».

«Έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια. Στο ιντερνετ, ξέρουμε ότι καθένας μπαίνει ανώνυμα και θα γράψει ότι θέλει και μάλιστα με πολύ χύμα τρόπο. Η κριτική είναι κάτι που μπορεί να σε κάνει καλύτερο. Κάποια ακραία σχόλια τα αφήνω στην άκρη, δε λέω ότι δε με επηρεάζει αλλά ήξερα τον χώρο που μπήκα οπότε έχω πει ότι αυτά τα σχόλια θα τα αφήνω στην άκρη», τόνισε χαρακτηριστικά σχετικά με τα αρνητικά σχόλια που ενδεχομένως έχει λάβει αναφορικά με την έκθεση του στον τηλεοπτικό φακό.

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής της εκπομπής «The 2Night Show» εξέφρασε την επιθυμία του να δει τον Φοίβο Παπαδάκη και τον πατέρα του να παρουσιάζουν μαζί την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο η σχέση μου με τον πατέρα μου να γίνει σχέση συνεργασίας. Η σχέση μας είναι πατέρας-γιου, μπορούμε να μιλήσουμε σαν συνάδελφοι για πέντε λεπτά, να με συμβουλέψει αλλά μέχρι εκεί», απάντησε με το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας.

Δείτε επίσης: Ο γιος του Παπαδάκη, Φοίβος, δίπλα στη Μιχελιδάκη στο Open

Τέλος αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή και την γυναίκα που του έχει κλέψει την καρδιά.

«Η Αλίκη είναι ο άνθρωπός μου…. Η οικογένεια είναι στα πλάνα μου. Θέλω να γίνω νέος μπαμπάς», τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This