«Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί εν αγνοία της» – Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Αλέκου Συσσοβίτη

Must Read

Για το #metoo μίλησε ο Αλέκος Συσσοβίτης χθες στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον», και υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί εν αγνοία της ή συνειδητά».

Αναλυτικά δήλωσε πως: «Όταν το άτομο προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία, σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, ζήτηση, ένας ερωτισμός ο οποίος ερωτισμός δεν είναι πάντα θετικός ούτε αντιμετωπίζεται ως έτσι, μπορεί να έχει και μια άλλου είδους ένταση, να διεκδικεί κάτι κάποιος από εσένα. Το ζητούμενο όμως είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει και να καταλάβουμε επίσης ότι αν εμείς δε θέλουμε κάτι, δε θα συμβεί. Στις γυναίκες είναι λίγο διαφορετικά. Στους άντρες όμως… Κι εμένα μου έχουν γίνει προτάσεις που έβλεπα ότι υπήρχε σκοπιμότητα από πίσω. Αν δεν θέλεις, δεν το κάνεις. Πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος».

«Οι γυναίκες είστε πιο εγκεφαλικές, είστε ίσως και πιο πανούργες και αυτό είναι πάλι αμφίσημο. Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει πού είναι η ισχύς… Είναι τεράστια κουβέντα. Ο καθένας θέλει κάτι. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε», πρόσθεσε ο ηθοποιός.




Φαίη Σκορδά

Οι δηλώσεις του αυτές φαίνεται πως δεν βρήκαν σύμφωνους τους παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινό» οι οποίοι εξέφρασαν έντονα την ενόχλησή τους.

«Ακόμα και να προκαλεί μία γυναίκα, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άνδρας πρέπει να υποκύψει στην πρόκληση. Εγώ διαφωνώ, αλλά πες ότι προκαλεί και ενσυνείδητα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ένας άνδρας πρέπει να πέσει στην πρόκληση και να τη βιάσει; Νομίζω ότι είναι λάθος. Άλλο πήγαινε να πει και άλλο είπε» είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας με την Φαίη Σκορδά να παίρνει στον λόγο λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σε άνδρες, από άνδρα σε άνδρα ή από γυναίκα προς άνδρα. Ζούμε σε μία κοινωνία που τα θύματα είναι γυναίκες. Ίσως οι ερωτήσεις να μην ήταν… Ίσως το απόσπασμα που είδαμε τώρα. Δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει. Ξεκίνησε μία κουβέντα που έλεγε ότι πρέπει να αναλογιστούμε αν εμείς κάνουμε λάθη. Στο “εμείς” εγώ κατάλαβα την κοινωνία, οι παρατηρητές, οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία.

Πραγματικά δε μου έγινε κατανοητό τι ήθελε να πει ο Αλέκος Συσσοβίτης που κατά τα άλλα μέχρι στιγμής δεν έκανε ποτέ προκλητικές δηλώσεις. Το συνέχισε με μεγάλο πάθος. Ότι οι γυναίκες είναι πολλές φορές προκλητικές ασυνείδητα; Δηλαδή ότι έχουμε μία γυναικεία φύση και ότι η θηλυκότητα πολλές φορές προκαλεί, που πρέπει να την καταπιέζουμε. Να δούμε τι γίνεται τότε σε κάποιες χώρες που κάποιες παρουσιάστριες βγαίνουν με μπούρκα…»

Ελεονώρα Μελέτη

Τα όσα ειπώθηκαν όμως από τον ηθοποιό προκάλεσαν τις αντιδράσεις και της Ελεονώρας Μελέτη.

«Είναι αυτά που ακούγονται στα δικαστήρια και σε τρελαίνουνε. “Ήταν προκλητικά ντυμένη”. Είναι αυτή η κουλτούρα που έχει ονομαστεί “κουλτούρα του βιαστή”, έτσι λέγεται. Δεν θα έπρεπε οι γυναίκες να κρίνονται και να σχολιάζονται γι’ αυτά τα ζητήματα.

Τι προκαλεί; Δεν κατάλαβα. Προκαλεί τα ένστικτα των άλλων; Η κουλτούρα του ότι η γυναίκα προκαλεί… Και ο άλλος τι είναι; Ζώο και δεν μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του και τα ένστικτά του; Τι πάει να πει προκαλεί; Δεν μπορεί ο άλλος να ελέγξει τις ορμές του; Και αν προκαλεί, ο άλλος δεν έχει μέτρο, δεν έχει ηθική, δεν έχει αυτοέλεγχο;», τόνισε μέσα από την εκπομπή «Mega Καλημέρα».

https://www.youtube.com/watch?v=CiRGyxKhj9M

Μπέττυ Μαγγίρα

Την οργή της όμως εξέφρασε και η Μπέττυ Μαγγίρα, καθώς θεωρεί πως η άποψη αυτή του ηθοποιού δεν έχει υπόσταση δεδομένου ότι συμβαίνουν τόσα εγκλήματα.

«Εγώ, να σας πω την αλήθεια, θύμωσα λίγο και με τον Αλέκο Συσσοβίτη με αυτό που είπε, την ατάκα. Όταν βλέπεις όλες αυτές τις γυναικοκτονίες, όταν βλέπεις βιασμούς… Δηλαδή, όλες αυτές οι γυναίκες το προκάλεσαν μόνες τους;», τόνισε η παρουσιάστρια της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα», με τον Δημήτρη Μακαλιά να προσπαθεί να τον δικαιολογήσει λέγοντας πως: «Να μείνουμε λίγο στην πρώτη φράση, που είπε ότι δεν είναι σωστό να αγιοποιούμε το ένα φύλο και να δαιμονοποιούμε το άλλο, σε αυτό θα συμφωνήσουμε; Μέσα από αυτή τη διαδικασία να περάσουμε και λίγο από την άλλη πλευρά, στο άλλο άκρο. Απλά σου λέει μη φτάσουμε στο άλλο άκρο. Μη δαιμονοποιήσουμε τελείως το ένα φύλο και πούμε ότι για όλα φταίει το άλλο φύλο».

«Ναι, αλλά είπε ότι πολλές φορές η γυναίκα το προκαλεί… Δηλαδή, κάτσε ρε συ Δημήτρη, τι προκαλεί;», απάντησε η παρουσιάστρια.

https://www.youtube.com/watch?v=rLQY-pAM7Bs

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This