«Ελληνικά Οσκαρ» με εκπλήξεις και ευτράπελα

Τα βραβεία άρχισαν με... Βαγγέλη Παπαθανασίου και τα είχαν όλα! Ανατροπές, συγκινητικές στιγμές, «Μαγνητικά Πεδία» και μια στιλιστική «παραφωνία»

Must Read

«Ελληνικά Οσκαρ» με ανατροπές, συγκινητικές διακρίσεις και μια στιλιστική «παραφωνία» με την υπογραφή του Αγγελου Μπράτη. Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε ο Ερωτας», τα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου συμπλήρωσαν φέτος 13 χρόνια πορείας, μπαίνοντας πια στην… εφηβεία και δηλώνοντας «ενθουσιώδη και αθεράπευτα ερωτευμένα».

Οι Ελενα Μαυρίδου και Δημήτρης Λάλος

Η φετινή τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον χώρο του θεάτρου Αλσος, στο Πεδίον του Αρεως, με οικοδεσπότες την ηθοποιό Ηρώ Μπέζου και τον σκηνοθέτη Γιάννη Παπαδόπουλο.

Οι οικοδεσπότες Ηρώ Μπέζου και ο σκηνοθέτης Γιάννης Παπαδόπουλος

Μάλιστα, η Ηρώ επέλεξε να εμφανιστεί με ένα ωραίο φόρεμα του Αγγελου Μπράτη στην απόχρωση του χρυσού. Πού να το φανταζόταν ότι ακριβώς το ίδιο φόρεμα, πλην όμως σε κόκκινο χρώμα, θα επέλεγε και η συνάδελφός της Ελενα Τοπαλίδου, η οποία βραβεύτηκε κιόλας, με αποτέλεσμα οι δυο τους να συναντηθούν επί σκηνής και να τις απαθανατίσουν οι φωτογράφοι με το ίδιο φόρεμα.

Οι Ηρώ Μπέζου και Ελενα Τοπαλίδου με ίδιο φόρεμα του Μπράτη σε διαφορετικό χρώμα

Οι ίδιες, πάντως, αντιμετώπισαν με χιούμορ τη στιλιστική «παραφωνία» που τους συνέβη, φροντίζοντας να ποζάρουν μαζί και μετά το τέλος των βραβείων, όταν η Ηρώ Μπέζου είχε πλέον αλλάξει ρούχα!

Η Ηρώ Μπέζου που… άλλαξε φόρεμα με την Ελενα Τοπαλίδου

Η τελετή απονομής άρχισε με μουσική υπόκρουση από τους οσκαρικούς «Δρόμους της Φωτιάς» του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχτηκε η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Γιώργου Γούση «Μαγνητικά Πεδία», ένα χιουμοριστικό road movie που γυρίστηκε στην Κεφαλλονιά και απέσπασε συνολικά πέντε βραβεία. Ανάμεσά τους ήταν αυτό της Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας και του Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την Ελενα Τοπαλίδου, η οποία δεν συνοδευόταν από τον σύζυγο της Νίκο Κουρή.

Οι Ελενα Μαυρίδου και Δημήτρης Λάλος

«Ήταν σαν ο Δαυίδ να κέρδισε τον Γολιάθ» σχολιάστηκε μεταξύ των καλλιτεχνών με αφορμή αυτή την ανατροπή, αφού η υπερπαραγωγή του Γρηγόρη Καραντινάκη «Σμύρνη μου αγαπημένη» με τη Μιμή Ντενίση θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί. Η «Σμύρνη», ωστόσο, διακρίθηκε ως επί το πλείστον στις τεχνικές κατηγορίες.

Ο Γιάννης Βογιατζής

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η τιμητική διάκριση της Ξένιας Καλογεροπούλου, η οποία αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την όρασή της. «Είναι πολύ τιμητικό αυτό το βραβείο και με συγκινεί πάρα πολύ. Αγαπώ πάρα πολύ το σινεμά, καταρχάς ως θεατής, και μου λείπει πάρα πολύ γιατί τώρα δεν μπορώ να το δω, μόνο να το ακούω» είπε, μεταξύ άλλων.

Οι Γιώργος Τσεμπερόπουλος και Ξένια Καλογεροπούλου

Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε και στη βραβευμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μακιγιέζ Αργυρώ Κουρουπού.

Οι Αργυρώ Κουρουπού και Λάζαρος Γεωργακόπουλος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This