Κόρες ηθοποιών που ακολούθησαν τα βήματά τους στην υποκριτική

Τα μήλα έπεσαν κάτω από τη μηλιά

Must Read

Είναι στο DNA τους! Θυγατέρες που ακολουθούν τα βήματα των μπαμπάδων ή των μαμάδων τους στο σανίδι και στη μικρή οθόνη. Η «Espresso» συγκέντρωσε από τη νέα φουρνιά ηθοποιών τις θυγατέρες των ηθοποιών που μαγεύτηκαν από την υποκριτική και οι περισσότερες πρωταγωνιστούν φέτος στη μικρή οθόνη.

Φωτεινή Αθερίδου 

Η Φωτεινή Αθερίδου είναι η μονάκριβη κόρη του Θοδωρή Αθερίδη και της Ελένης Γκασούκα. Με μπαμπά ηθοποιό και σκηνοθέτη και μητέρα θεατρική συγγραφέα και χορογράφο το μέλλον της Φωτεινής ήταν προδιαγεγραμμένο. Η Φωτεινή σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Για το υποκριτικό ταλέντο της δεν υπήρχε αμφιβολία, αυτό όμως που δεν είχαν εντοπίσει οι γονείς της ήταν το συγγραφικό ταλέντο της! Κάτι που το βλέπουμε φέτος στη σειρά του AΝΤ1+ με τίτλο «The Friend» που έχει την υπογραφή της και στην οποία παίρνει και μέρος υποδυόμενη μια γυναίκα που ψάχνει έναν φίλο επί πληρωμή (Γιώργος Χρυσοστόμου) για να πει τον πόνο της.

Η Φωτεινή είχε πει για τους γονείς της και την υποκριτική: «Ξέρω ότι είχα πολλούς λόγους από μικρή να θαυμάζω τους γονείς μου κι όσο κι αν στην εφηβεία μου προσπαθούσα να διαφοροποιηθώ, κατάλαβα ότι τζάμπα το κάνω, πως χάνω τον χρόνο μου για να αποδείξω ότι είμαι η κοπέλα που πάει κόντρα στην οικογένειά της και δεν παρασύρεται. Παρασύρθηκα, τους ζήλεψα για την ευτυχία που είχαν κάνοντας αυτή τη δουλειά και ήθελα απλά κι εγώ». Η Φωτεινή Αθερίδου στην προσωπική της ζωής είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαγκλάρα, με τον οποίο απέκτησαν ένα γιο, τον Θοδωρή, ο οποίος τους έχει αλλάξει τη ζωή.

Μαρίλια Μητρούση

Η Μαρίλια Μητρούση είναι κόρη των ηθοποιών Μιχάλη Μητρούση και Ρουμπίνης Βασιλακοπούλου. Εκτός από την υποκριτική, ασχολείται και με τη μουσική, ενώ παράλληλα σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο τμήμα Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών. Εχει κάνει έξι χρόνια χορό στην Κρατική Σχολή Χορού και έχει εμφανιστεί στο θέατρο στην παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» δίπλα στον πατέρα της και στη Μιμή Ντενίση. Η «ΣτΟργή» είναι η πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή της. Ως γνωστόν, υποδύθηκε την κόρη της Ευδοκίας Ρουμελιώτη, την Αννα. Μια κοπέλα με ψυχικά τραύματα που μας συγκίνησε με την ιστορία της προσπαθώντας να κλείσει τις πληγές της επισκεπτόμενη την ψυχίατρο Μαρία Ναυπλιώτου.

Αφροδίτη Λιάντου

Καθημερινά κλέβει τα βλέμματα των τηλεθεατών με την απίστευτη ομορφιά της. Η Μυρτάλη της τηλεοπτικής επιτυχίας «Η γη της ελιάς» του Ανδρέα Γεωργίου κληρονόμησε από την Εβελίνα Παπούλια την εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση αλλά και το ταλέντο της. Η 24χρονη, που έχει σπουδάσει στο Λονδίνο Performing Art, έχει ασχοληθεί και με το τραγούδι. Εχει ήδη κυκλοφορήσει τραγούδια, έχει πάρει μέρος σε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ωστόσο η μοίρα την οδήγησε στη σειρά του Ανδρέα Γεωργίου, που έμελλε να της αλλάξει επαγγελματικά τη ζωή της. Η ίδια θεωρεί τη μάνα της φύλακα άγγελό της. «Η μητέρα μου μού έχει πει να μην ακούω κανέναν, παρά μόνο το ένστικτό μου» έχει αναφέρει σε συνέντευξή της. Οι δυο τους, μάλιστα, έχουν υπέροχη σχέση και βγαίνουν συχνά πυκνά να διασκεδάζουν μαζί.

Ηρώ Μπέζου 

Η Ηρώ Μπέζου, εκτός από σπουδαία ηθοποιός που έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, είναι και η μονάκριβη κόρη του Γιάννη Μπέζου και της Ναταλίας Τσαλίκη. Εχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραγωγές, όπως «Το κορίτσι που έπεσε στο πηγάδι», «Αντιγόνη» και «Το τρίτο στεφάνι», ενώ στον κινηματογράφο ήταν στο καστ ταινιών όπως «Το γάλα», ενώ δάνεισε τη φωνή της στις ταινίες «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 2» και «Winona» (2019).

Τον Μάρτιο του 2019 η Ηρώ Μπέζου είχε την τιμή να είναι η νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» για την ερμηνεία της στην παράσταση «Το φιντανάκι» του Παντελή Χορν σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. «Ειλικρινά δεν το περίμενα. Δεν ήμουν προετοιμασμένη γι’ αυτό το βραβείο. Δεν έχω αποσαφηνίσει την έννοια της βράβευσης ειδικά στη δική μας τέχνη, το θέατρο» είπε παραλαμβάνοντας την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη από την προηγούμενη νικήτρια του βραβείου, Ιωάννα Κολλιοπούλου.

Τζένη Καζάκου

Και όμως τα κατάφερε και έχει πάρει τη δική της πορεία. Με όνομα με βαριά ιστορία η Τζένη Καζάκου, καθώς όχι μόνο είναι η κόρη των γνωστών ηθοποιών Κωνσταντίνου Καζάκου και Τάνιας Τρύπη, αλλά και εγγονή των αείμνηστων Κώστα Καζάκου και Τζένης Καρέζη, δεν θα μπορούσε να μη γοητευτεί από την τέχνη του Διονύσου. Η εντυπωσιακή ηθοποιός είδε τις μετοχές της να απογειώνονται την περσινή σεζόν μέσα από τη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Βαρδιάνος στα σπόρκα» και το κωμικό σίριαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα». Υποδύθηκε και στις δύο σειρές μια ερωτοχτυπημένη νεαρή, ενώ φέτος συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της με τον ρόλο της Γεωργίας στη σειρά του Alpha «Ο παράδεισος των κυριών». Οσον αφορά σχόλια και κριτικές που τη συνέκριναν με τη γιαγιά της, η ίδια έχει αναφέρει σε συνέντευξή της: «Τη γιαγιά μου τη θαυμάζω, αλλά το τι θα κάνω εγώ είναι στο δικό μου χέρι. Και δουλειά να πάρω λόγω ονόματος, εγώ θα παίζω εκείνη την ώρα και θα κριθώ εκ του αποτελέσματος»

Ηλιάνα Μαυρομάτη

Η Ζέτα από τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» με την ομορφιά της αλλά και την ωραία φωνή της έχει τρελάνει τους τηλεθεατές. Η Ηλιάνα Μαυρομάτη υποδύεται μια τραγουδίστρια με αρκετά σκοτεινό και βεβαρημένο παρελθόν που θα γίνει το «μήλον της Εριδος» ανάμεσα στους έτερους συμπρωταγωνιστές της, τον Βασίλη Μπισμπίκη και τον Γιάννη Στάνκογλου. Η Ηλιάνα, με μητέρα τη Λίλα Καφαντάρη και πατέρα τον Βασίλη Μαυρομάτη, αγάπησε από μικρή την τέχνη της υποκριτικής και φρόντισε να καλλιεργήσει το μεράκι της με σπουδές. «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν μπλεγμένη σε καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι γονείς μου, αν και δεν ήθελαν να ακολουθήσω το δικό τους επάγγελμα, είχαν φροντίσει να με στείλουν σε νηπιαγωγείο που είχε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μεγαλώνοντας, πέρασαν από το μυαλό μου και άλλες σκέψεις, όπως το να ασχοληθώ με τις θετικές επιστήμες. Οταν ήμουν στο λύκειο, γράφτηκα σε δραματική σχολή ως ακροάτρια, καθώς δεν είχα συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μου και η επιθυμία μου να ασχοληθώ με την υποκριτική έγινε πιο έντονη. Το πρωί πήγαινα σχολείο και το απόγευμα στη σχολή του Ιάσμου. Εβλεπα τα παιδιά να παίζουν ρόλους και ανυπομονούσα να ανέβω κι εγώ στη σκηνή».

Μαριάννα Κιμούλη

Πήρε τον ρόλο στη σειρά «Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια» με το σπαθί της! «Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω κάτι τηλεοπτικά. Θεωρώ ότι είναι κάτι απαραίτητο για τη δουλειά μας» δήλωνε πριν από λίγο καιρό η Μαριάννα Κιμούλη και η τύχη τη βοήθησε. Φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά του Open «Το κόκκινο ποτάμι» και τα πρώτα σχόλια είναι εξαιρετικά θετικά. Καρπός του έρωτα του Γιώργου Κιμούλη και της Μαρίας Δαμανάκη, η νεαρή ηθοποιός έχει αναφερθεί στις συμβουλές του πατέρα της όταν του ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια του: «Ο πατέρας μου, όταν του είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, μου είπε “καλή τύχη” και να έχω αντοχή… Μου κάνει κριτική μόνο όταν του το ζητήσω εγώ. Θα πουν ότι είμαι η κόρη του Κιμούλη, αλλά το έχω λύσει. Ηξερα ότι θα το αντιμετωπίσω».

Μαρία Θαλασσινή Μποσταντζόγλου

Με την υποκριτική αποφάσισε να ασχοληθεί η Θαλασσινή Μποσταντζόγλου, κόρη της Δήμητρας Παπαδήμα και του Γιάννη Μποσταντζόγλου, και μάλιστα έχει ήδη κάνει το πέρασμά της στην επιτυχημένη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Η 25χρονη Θαλασσινή είχε πει για το θέατρο: «Ημουν αρνητική στο να ασχοληθώ με την υποκριτική. Δεν ήταν ο στόχος μου. Πήγα στη δημοσιογραφία και ενώ ήμουν στο Πάντειο άρχισα κάπως να σκέφτομαι το θέατρο και αποφάσισα ότι αυτό είναι που θέλω να κάνω. Ο μπαμπάς μου συγκινήθηκε. Και η μαμά χάρηκε, αλλά ήταν λίγο πιο επιφυλακτική. Τώρα ξεκινάω. Νομίζω ο χρόνος θα το δείξει μόνος του. Αν είναι να μείνω θα μείνω, αν όχι, δεν θα μείνω».

Μαρία Χάνου

Η Μαρία Χάνου, θυγατέρα της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και του Ταξιάρχη Χάνου, που γέμισε με… Μουρμούρα τα βράδια μας, δήλωνε για την απόφασή της να γίνει ηθοποιός: «Οι γονείς μου είναι χαρούμενοι όταν βλέπουν ότι κι εγώ είμαι σε ένα περιβάλλον όπου περνώ καλά και κάνω πράγματα δημιουργικά. Δεν είναι, βέβαια, ένα εύκολο επάγγελμα, θέλει γερό στομάχι, είναι μια δουλειά γεμάτη άγχος και πίεση. Οπότε, οι γονείς μου παρακολουθούν αυτήν την εξέλιξη, και την επαγγελματική αλλά και την προσωπική, γιατί δυναμώνω μέσα από τη δουλειά μου, με υπερηφάνεια και χαρά». Η Μαρία έκανε την πρώτη εμφάνισή της στην τηλεόραση σε ηλικία 11 ετών, όταν συμμετείχε στις «Μάγισσες της Σμύρνης». Ο ρόλος της Βέλης στο «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» την έκανε εξαιρετικά αγαπητή στο κοινό.

Θεοδώρα Βουτσά

Η Θεοδώρα Βουτσά, δευτερότοκη κόρη του Κώστα Βουτσά, επιθυμούσε από μικρή να ανέβει στο σανίδι: «Ηξερα πως θα γίνω ηθοποιός από τη στιγμή που απέκτησα συνείδηση. Ημουν τυχερή γιατί είναι και ο μπαμπάς ηθοποιός, έτσι είχα τη δυνατότητα να δω τα θετικά και τα αρνητικά του επαγγέλματος. Θυμάμαι, σε ηλικία 4 ετών, πήγαινα μαζί του στο καμαρίνι του θεάτρου και έκανα την αμπιγιέζ του. Ο μπαμπάς ήταν πάντα της άποψης, την οποία εκτίμησα μεγαλώνοντας, πως πρώτα πρέπει να εκπαιδευτείς και μετά να δουλέψεις. Ετσι, δεν με άφησε να ασχοληθώ ενεργά με το θέατρο πριν πάρω το πτυχίο μου». Η κόρη του μεγάλου ηθοποιού έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Το ντοκιμαντέρ ονομάζεται «For my Dad» και το πρώτο απόσπασμα που προβλήθηκε «ράγισε» καρδιές. Για πρώτη φορά μιλά στην κάμερα και η Θεανώ Παπασπύρου, δεύτερη σύζυγος του Βουτσά και μητέρα της Θεοδώρας και της Νικολέτας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This