Μάριος Ιορδάνου: Η υποκριτική, ο έρωτας με τη Σοφία Καζαντζιάν και η περιπέτεια της υγείας του

Ο Μάριος Ιορδάνου ανοίγει την καρδιά του και μιλά για τον μεγάλο ηθοποιό, τα «σκέτα τέρατα» του χώρου και το θρίλερ που σκηνοθετεί στο θέατρο Eliart

Must Read

Ο Μάριος Ιορδάνου έχει χαράξει τη δική του πορεία στο θέατρο και στην τηλεόραση. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο δίπλα στον Αλέκο Αλεξανδράκη και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τους ρόλους σε πετυχημένα σίριαλ, όπως «Για την καρδιά ενός αγγέλου», «Εξαφάνιση», «Χωρίς όρια».

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Μιλώντας στην «Espresso» αναφέρει σχετικά με το #ΜeΤoo ότι έχει γνωρίσει ανθρώπους «τέρατα» και εξομολογείται τον έρωτά του για τη Σοφία Καζαντζιάν, μια σχέση αγάπης που κρατάει 14 χρόνια. Μάλιστα σε λίγες ημέρες κάνουν πρεμιέρα στο νέο τους θεατρικό έργο με τίτλο «Το στρίψιμο της βίδας Reloaded», ένα γοτθικό θρίλερ τρόμου, στο θέατρο Eliart.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική και πώς θυμόσαστε τα παιδικά σας χρόνια;

Η υποκριτική ήταν απλά ένας τρόπος για να εκφράσω τον εαυτό μου, όπως και η μουσική, η συγγραφή σεναρίων, η σκηνοθεσία… Δεν ήμουν το παιδί που έλεγε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Οσο για τα παιδικά μου χρόνια, δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο για εμένα. Μέχρι τα σαράντα έγραφα το κείμενο της ζωής μου. Μετά τα σαράντα γράφω το σχόλιο κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ο Μάριος με τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Κάνατε ντεμπούτο στο θέατρο στο πλευρό του Αλέκου Αλεξανδράκη. Τι θυμόσαστε από τη συνεργασία σας και πώς ήταν ως άνθρωπος;

Ηταν πραγματικά ο πρίγκιπας του ελληνικού θεάτρου. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν αυτόν, αλλά δεν υπάρχουν. Εξαιρετικός ηθοποιός και σκηνοθέτης… Η ταινία «Συνοικία το όνειρο» είναι από τις ωραιότερες ελληνικές ταινίες που έχουν γυριστεί. Μοιραζόμασταν το ίδιο καμαρίνι. Ηταν ευγενικός, δοτικός και από τους πιο αξιοπρεπείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει.

Τηλεοπτικά έχετε πρωταγωνιστήσει σε σειρές που έκαναν μεγάλη επιτυχία. Ποια ξεχωρίζετε και γιατί;

Αυτή που γράφω τώρα. Μία σειρά μυστηρίου, που κόβει την ανάσα και συνυπογράφουμε με τη Σοφία Καζαντζιάν. Το σενάριο είναι κάτι που έχουμε αγαπήσει και οι δύο πολύ. Θέλουμε να πούμε τις ιστορίες μας. Αυτό κάνουμε και στο θέατρο. Αλλωστε, ένας άνθρωπος που ασχολείται με την τέχνη αυτό ακριβώς κάνει. Γίνεται η φωνή μιας ιστορίας… Πόσο δημιουργικό η ιστορία αυτή να είναι δική σου.

Με τη Σοφία Καζαντζιάν

Για ποιον λόγο δεν σας βλέπουμε στην τηλεόραση; Αποτελεί δική σας επιλογή ή δεν υπάρχουν προτάσεις που να σας ενδιαφέρουν;

Θέλω να κάνω πλέον μόνο πράγματα που με εκφράζουν. Κι αυτά που με εκφράζουν είναι κυρίως αυτά που έχω επιλέξει να πω μέσα από τα σενάριά μας και τις παραστάσεις μας.

Την τηλεόραση σήμερα πώς την κρίνετε; Γίνεται καλύτερη ή χειρότερη;

Ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη. Διαφορετική. Δίνει περισσότερες επιλογές. Νομίζω πως αυτό είναι και το σημαντικό. Ο θεατής να μπορεί να δει διαφορετικά πράγματα και να επιλέξει συνειδητά τι τον εκφράζει.

Με την Ελένη Φιλίνη στο «Black Bachelor»

Εχουν υπάρξει δουλειές στο θέατρο ή στην τηλεόραση που, εάν γυρίζατε τον χρόνο πίσω, δεν θα ξανακάνατε και γιατί;

Δεν μετανιώνω για καμιά επιλογή μου. Ποιος ο λόγος; Ο,τι έκανα και δεν έκανα τότε με οδήγησε σε αυτό που κάνω σήμερα. Οπως και στη ζωή… Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος επιλογές. Το σημαντικό είναι να παίρνεις την ευθύνη όσων έχεις κάνει. Να μην είσαι αυτό που σου συνέβη, αλλά αυτό που επέλεξες εσύ να γίνεις. Κι εγώ, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, επέλεξα να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Οσο για τον χρόνο, δεν θα τον γυρνούσα ποτέ πίσω για μία δουλειά… Θα τον γυρνούσα πίσω μόνο για να αγκαλιάσω ξανά τη μητέρα μου.

Εχετε δηλώσει ότι έχετε δεχτεί σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο σας. Πώς το αντιμετωπίσατε και αναφορικά με το #ΜeΤoo τι μηνύματα θα θέλατε να περάσετε;

Στον χώρο του θεάτρου γνώρισα ιερά τέρατα και σκέτα τέρατα. Τα σκέτα τέρατα τα έβαλα στη θέση τους. Το αντίθετο του φόβου είναι η δράση. Πρέπει να δρας και να αντιδράς… Πρέπει να ξεφοβηθούμε. Το θέατρο είναι μαγικό και προσωπικά δεν δέχομαι να το μολύνει κανείς. Απεχθάνομαι τη βία σε οποιαδήποτε έκφρασή της και κυρίως απεχθάνομαι όσους νομίζουν πως έχουν εξουσία πάνω στο όραμα νέων ανθρώπων. Αλλωστε, η εξουσία δεν αλλάζει τον άνθρωπο, παρά μόνο τον αποκαλύπτει.

Από την παράσταση «Το στρίψιμο της βίδας»

Πριν από λίγα χρόνια αντιμετωπίσατε σοβαρό πρόβλημα υγείας περνώντας αλλεπάλληλα ισχαιμικά επεισόδια. Εχετε αναθεωρήσει πράγματα στη ζωή σας μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας σας;

Είμαστε όλοι εφήμεροι. Μία αστραπή είναι η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε… Πλέον, ξυπνάω και εστιάζω σε όσα έχω και νιώθω ευτυχής. Ξέρεις, οι άνθρωποι επικεντρωνόμαστε τις περισσότερες φορές σε ό,τι μας λείπει κι αυτό είναι πηγή δυστυχίας. Εγώ κάθε μέρα που ξυπνάω εστιάζω σε αυτά που έχουν για εμένα αξία: Στον άνθρωπό μου, στον σκύλο μου, στους γάτους μου, στη δημιουργία μας, σε όσα με κάνουν να αφυπνίζομαι… Οταν ήμουν παιδί, έλεγα πως θέλω να αλλάξω τον κόσμο. Τώρα πια γίνομαι ο ίδιος η αλλαγή που θέλω. Αυτό είναι για εμένα και το θέατρο. Μία κραυγή για αλλαγή. Μία πράξη επαναστατική.

Εχετε δηλώσει ότι «δεν θέλετε να κάνετε παιδιά γιατί δεν θέλετε να αφήσετε τίποτα πίσω σας». Αποτελεί μια πεσιμιστική αντίληψη ή μια άρνηση για τον κόσμο που ζούμε;

Αποτελεί την επιθυμία μου να μην αφήσω κανένα αποτύπωμά μου σε αυτόν τον κόσμο. Θέλω να φύγω όπως ήρθα… Αθόρυβα.

Με τη Σοφία Καζαντζιάν έχετε μια πολύχρονη σχέση αγάπης. Εχει υπάρξει ρουτίνα στη σχέση σας και τελικά υπάρχει μυστικό για έναν πετυχημένο γάμο;

Η μαγεία στο ταξίδι δεν βρίσκεται στον προορισμό, αλλά σε αυτόν με τον οποίο ταξιδεύεις. Με τη Σοφία μοιράζομαι το ταξίδι αυτό και νιώθουμε και οι δύο ευγνωμοσύνη που έχουμε βρει ο ένας τον άλλον. Κάθε μέρα επιλέγω τη Σοφία κι εκείνη εμένα από την αρχή. Η επιλογή του ανθρώπου που έχουμε δίπλα μας δεν γίνεται μία φορά. Γίνεται κάθε μέρα.

«Το μυστικό του Θησέα», Α’ βραβείο φωτογραφίας στο Λονδίνο

Κλείνοντας, σε λίγες ημέρες κάνει πρεμιέρα η παράστασή σας «Το στρίψιμο της βίδας Reloaded», ένα γοτθικό θρίλερ τρόμου, στο θέατρο Eliart. Τι θα δουν οι θεατές;

Κάτι που δεν έχουν ξαναδεί. Πρόκειται για ένα θρίλερ με καταιγιστικές ανατροπές μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μία παράσταση βασισμένη στο πιο διάσημο θρίλερ όλων των εποχών, στο οποίο έχουν στηριχτεί τεράστιες επιτυχίες, όπως «Η έκτη αίσθηση» και «Οι άλλοι». Ενα ψυχολογικό θρίλερ που συνδυάζει αγωνία, τρόμο, μυστήριο και φέρνει τον θεατή αντιμέτωπο με το δικό του στρίψιμο της βίδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This