Νίκος Γκέλια: «Ήρθα από τα Τίρανα με ταξί, πήρα ελληνική ταυτότητα μετά από 26 χρόνια»

«Είναι μία ιστορία που τραβάνε πολλά παιδιά μεταναστών» είπε ο ηθοποιός

Must Read

Ο Νίκος Γκέλια, ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο», βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούνιο 4» και μίλησε για την αλβανική του καταγωγή, τις περιπέτειες που πέρασε μέχρι να έρθει στην Ελλάδα αλλά και τα όσα συνέβησαν ώσπου επιτέλους να καταφέρει να πάρει ελληνική ταυτότητα μετά από 26 ολόκληρα χρόνια.

«Άργησα 26 χρόνια να πάρω την ελληνική ταυτότητα. Είναι μία ιστορία που τραβάνε πολλά παιδιά μεταναστών. Είναι μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία με πολλά περίμενε, πολλά ραντεβού και πολλή γραφειοκρατία. Ξαφνικά ήρθε ένα χαρτί σπίτι και μου είπαν έλα, πάρ’ την. Είναι περίεργο γιατί είμαι στο μπαλκόνι και καπνίζω και έρχεται ένας κύριος και νόμιζα ήταν κούριερ. Με ρώτησε αν μπορεί να έχει το διαβατήριο. Εν τω μεταξύ, δεν το έβρισκα αλλά είχα το δίπλωμα. Το διαβατήριό μου ήταν αλβανικό. Σημαίνει πολλά που την απέκτησα. Γλιτώνω τα γραφειοκρατικά, για τα ταξίδια επίσης. Κατά κύριο λόγο αφορά το παιδί μου, τα διαδικαστικά που αφορά την εφορία και ένα προσωπικό ηθικό που ήθελα πάρα πολύ», εξομολογήθηκε ο Νίκος Γκέλια.




«Ήρθα μόνος μου από Τίρανα με έναν ταξιτζή. Έμεινα ένα χρόνο χωρίς τους γονείς μου και έμενα στο σπίτι της θείας. Με πήρε το ταξί και με έφερε εδώ. Θυμάμαι κάποια πράγματα στη διαδρομή. Θυμάμαι το πρώτο καλαμάκι, θυμάμαι την τεράστια ουρά στα σύνορα. Ο φόβος μου ήταν αυτό για να μην με γυρίσουν πίσω. Όταν πλησίαζα τα σύνορα είχε σφιχτεί η καρδιά μου και τότε δεν είχαμε κινητά όπως τώρα. Ήταν δύσκολη η διαδικασία πριν. Όταν έφυγαν οι γονείς μου και δεν ήξερα πόσο καιρό θα κάνω να τους δω», ανέφερε ο Νίκος Γκέλια.




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This