Μακόλεϊ Κάλκιν: Από τον βούρκο των ναρκωτικών, αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας!

Τα μπλεξίματα με τον νόμο, η σχέση με τον Τζάκσον, οι πολύκροτοι χωρισμοί και η μεγάλη δικαίωση

Must Read

Ως μπόμπιρας ο Μακόλεϊ Κάλκιν είχε άστρο και το αστέρι των Χριστουγέννων του «χαμογέλασε» μετατρέποντάς τον σε παγκόσμιο σταρ μέσα από την ταινία «Μόνος στο σπίτι». Μόνο που για να αποκτήσει το δικό του αστέρι στη λεωφόρο της δόξας του Χόλιγουντ χρειάστηκε να περάσει από 40 κύματα. Επιασε πάτο, με ναρκωτικά, μπλεξίματα με τον νόμο, επαφές με διαβόητο παιδόφιλο του Χόλιγουντ και πολύκροτους χωρισμούς. Αλλά εκεί που τον είχαν ξεγραμμένο, βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί και να σταθεί ξανά στα πόδια του.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Παρουσιάζοντας την ολική επαναφορά του διασημότερου μπόμπιρα των Χριστουγέννων «Κέβιν ΜακΚάλιστερ», το περιοδικό «FEMAIL» αναφέρει ότι ο Μακόλεϊ Κάλκιν γεννήθηκε σε μια πάμπτωχη οικογένεια και ζούσε σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη μαζί με τα έξι αδέρφια του. Από ό,τι φάνηκε, ο πατέρας του, αποτυχημένος ηθοποιός, Κρίστοφερ Κάλκιν, ήθελε να πραγματοποιήσει τα ανεκπλήρωτα όνειρά του μέσα από τον μικρό του γιο. Πολύ γρήγορα, το 1998, σε ηλικία μόλις έξι ετών ο Κάλκιν έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του στην ταινία «Rocket Gibraltar» δίπλα στον θρυλικό Μπαρτ Λάνκαστερ. Ο μικρός είχε άστρο, καθώς μαγνήτιζε τα βλέμματα των θεατών, ικανότητα που δεν πέρασε απαρατήρητη από τους παραγωγούς του Χόλιγουντ. Εναν χρόνο αργότερα ο Κάλκιν έπαιξε στην ταινία «See You in the Morning», μαζί με την Ντρου Μπάριμορ και τον Τζεφ Μπρίτζες, και στο καπάκι γύρισε την κωμωδία «Uncle Buck», με τον Τζον Κάντι.

Στην ταινία «Μόνος στο σπίτι»

Ο ανταγωνισμός

Αμέσως τον «τσίμπησε» η 20th Century Fox, κλέβοντάς τον από τον ανταγωνισμό, για να τον βάλει να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του 1990 που του άλλαξε για πάντα τη ζωή. Με το «Home Alone» («Μόνος στο σπίτι») ο δεκάχρονος Κάλκιν μπαίνει μέχρι τις ημέρες μας την περίοδο των Χριστουγέννων στα σπίτια σε κάθε γωνιά του πλανήτη σκορπώντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Κάλκιν, όμως, σταμάτησε να χαμογελά σε πολύ μικρή ηλικία. Μετά την επιτυχία του «Home Alone 2: Lost in New York», το 1992, ο πατέρας του επέμεινε να τον βάζει να δουλεύει ασταμάτητα. Ο Κρίστοφερ έγινε μάνατζερ του γιου του και έβαλε τον Μακόλεϊ να παίζει τον «κακό» σε ταινίες αμφιβόλου ποιότητας, διότι πίστευε ότι θα έφερναν περισσότερα χρήματα στα ταμεία των κινηματογράφων. Οταν οι ταινίες πήγαν άπατες, δεν πήρε τον κατήφορο μόνο η καριέρα του Μακόλεϊ, αλλά και η οικογενειακή του ζωή.

Στο κινηματογραφικό ντεμπούτο του στην ταινία «Rocket Gibraltar» δίπλα στον θρυλικό Μπαρτ Λάνκαστερ

Οπως έχει ομολογήσει ο ίδιος, ο πατέρας του τον χτυπούσε και τον ανάγκαζε να μένει άγρυπνος όλη τη νύχτα για να πει τις ατάκες από τις ταινίες του με τρόπο που θα τον ικανοποιούσε. Παράλληλα, στα κρυφά έβαζε στην τσέπη του ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων από τις αμοιβές του γιου του από τις ταινίες. Ο Μακόλεϊ δεν άντεξε και κατέρρευσε στα 14 του χρόνια. Το 1994, μετά το διαζύγιο των γονιών του, αποφάσισε να εγκαταλείψει την υποκριτική, για λίγο, όπως ανακοινώθηκε.

Κατήφορος

Από τότε ο δημόσιος κατήφορος του Μακόλεϊ Κάλκιν δεν είχε τέλος. Εφηβος ακόμη αναγκάστηκε να σύρει τον πατέρα του στα δικαστήρια για να πάρει πίσω την περιουσία του και, παρόλο που τα κατάφερε τελικά, ήταν εμφανές σε όλους πόσο πολύ του κόστισε ψυχολογικά. Δεν είναι τυχαίο ότι παρόλο που επέστρεψε στον κινηματογράφο έπειτα από διάλειμμα έξι ετών, το μόνο για το οποίο απασχολούσε τα μέσα ενημέρωσης ήταν οι κραιπάλες του.

Με τον Μάικλ Τζάκσον

Διασκέδαζε άγρια σε πάρτι μέχρι τα ξημερώματα και τον έβλεπαν να βγαίνει από τα κλαμπ σε άθλια κατάσταση, είτε από το ποτό είτε από ουσίες ή και από τα δύο ταυτόχρονα. Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν, ο Κάλκιν φαινόταν όλο και πιο αδύνατος, όλο και πιο εύθραυστος. Επέμενε όμως να διαψεύδει τις φήμες ότι έκανε χρήση ναρκωτικών. Μέχρι που το 2004 η αστυνομία τον συνέλαβε για κατοχή μαριχουάνας και δύο άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Κατηγορίες για παιδεραστία

Το μόνο που φαινόταν να πηγαίνει καλά αυτή την περίοδο ήταν η πολυδιαφημισμένη σχέση του με τη Μίλα Κούνις, με την οποία τα έφτιαξε το 2002. Μια αμφιλεγόμενη σχέση από το παρελθόν όμως ήρθε να τον στοιχειώσει. Το 2005 ο Κάλκιν κλήθηκε να καταθέσει σε αμερικανικό δικαστήριο στη δίκη του Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος κατηγορούνταν για παιδεραστία. Ο Κάλκιν και ο ποπ σταρ είχαν στενές σχέσεις από το 1991, όταν ο 11χρονος Κάλκιν πρωταγωνίστησε στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Black or White» του έκπτωτου «βασιλιά της ποπ».

BER45 – 20030209 – BERLIN, GERMANY : US actor Macaulay Culkin during a press conference in Berlin 09 February 2003 to promote his latest film ‘Party Monster’.
EPA PHOTO DPA/TOM MAELSA

Ο Κάλκιν παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι ως μικρό παιδί κοιμήθηκε στο ίδιο κρεβάτι με τον Τζάκσον, στο σπίτι του τραγουδιστή, αλλά υποστήριξε ότι δεν τον κακοποίησε σεξουαλικά. Χαρακτήρισε, δε, τις κατηγορίες εναντίον του Τζάκσον «γελοίες» και κατά πολλούς συνέβαλε στην αθώωση του τραγουδιστή. Μετά τη δίκη η δημόσια εικόνα του Κάλκιν ήταν χειρότερη από ποτέ και απασχόλησε ξανά τα περιοδικά μόνο το 2011, με το δημόσιο ξεκατίνιασμα με τη Μίλα Κούνις μετά τον χωρισμό τους.

Τα επόμενα χρόνια η κατάσταση του Κάλκιν γινόταν όλο και πιο άθλια, σε σημείο που στις φωτογραφίες του που κυκλοφορούσαν να είναι αγνώριστος από τις καταχρήσεις. Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν το 2017, όταν τα έφτιαξε με την ηθοποιό Μπρέντα Σονγκ. Ο Μακόλεϊ άρχισε σιγά σιγά να πατάει στα πόδια του, ενώ κυκλοφορούσαν πληροφορίες ότι απεξαρτήθηκε από τα ναρκωτικά και έκοψε το αλκοόλ. Το 2021 το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του παιδί, ενώ πέρυσι γεννήθηκε το δεύτερο. Προ ημερών, έχοντας στο πλευρό του τη Σονγκ, ο Κάλκιν απέκτησε το δικό του αστέρι στη λεωφόρο της δόξας του Χόλιγουντ για την επιρροή που έχει στη λαϊκή κουλτούρα η ταινία «Μόνος στο σπίτι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This