Λίλα Εμπειρίκου: Θλίψη για την αρχόντισσα της κοσμικής Αθήνας

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τη σύζυγο του αείμνηστου εφοπλιστή Χαρίτωνα Εμπειρίκου

Must Read

Η απώλεια της αρχοντικής Λίλας Εμπειρίκου σηματοδοτεί το τέλος εποχής για τις μεγάλες κυρίες της Αθήνας και του παλιού jet set. Σύζυγος του εφοπλιστή και άρχοντα Χαρίτωνα Εμπειρίκου, είχε τη φιλία προσωπικοτήτων όπως η Μαρία Κάλλας, ο Aγγελος και η Λητώ Κατακουζηνού, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Χριστίνα Ωνάση, ο Σταύρος Νιάρχος και έζησε μια παραμυθένια ζωή στο πλευρό του, ενώ τώρα βρίσκονται και πάλι μαζί στη γειτονιά των αγγέλων.

Χαρίτων Εμπειρίκος

Οι γιοι της Γεώργιος και Ιωάννης Εμπειρίκος, τα εγγόνια της Αλεξάνδρα, Ράνια και Νηρέας, η ανιψιά της Μαρίνα Ντοτέρο και αγαπημένοι της φίλοι την αποχαιρέτησαν την περασμένη Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια δεν της επέτρεπαν να κυκλοφορεί στα κοσμικά events, όπου άλλοτε μεσουρανούσε με το στιλ και την ευγένειά της. Ζούσε στο σπίτι στην Κηφισιά με τις αναμνήσεις της, καθώς έζησε μια μυθική ζωή στο πλευρό του συζύγου της Χαρίτωνος Εμπειρίκου – από τους χορούς των Ανακτόρων ως τη Νέα Υόρκη και το Γκστάαντ. Για την ιστορία και μόνο ο Σταύρος Νιάρχος και ο Χαρίτων Εμπειρίκος έκαναν πρώτοι στο Λονδίνο το πριβέ κλαμπ Annabel’s, στο παλιό εμβληματικό κτίριο στο οποίο σήμερα συχνάζουν όλοι οι Ελληνες νεόπλουτοι.

Λίλα Εμπειρίκου

Τα μέλη της μεγάλης και ιστορικής οικογένειας Εμπειρίκου διακρίθηκαν στη λογοτεχνία, στη ναυτιλία και την πολιτική. Γενάρχης της οικογένειας θεωρείται ο Λεονάρδος Μπειρίκος ή Μπιρίκος, γιος του Αντωνίου Χίου. Ο Λεονάρδος Μπιρίκος ασχολήθηκε με το εμπόριο και τη ναυτιλία αποκτώντας σημαντική περιουσία. Οι απόγονοι αυτού διακρίθηκαν αρχικά στην τοπική κοινωνία της Ανδρου, διατελώντας δημογέροντες, ενώ στη συνέχεια κατέλαβαν σημαντικές πολιτικές θέσεις συμμετέχοντας στην ελληνική πολιτική ζωή. Παράλληλα ανέπτυξαν σημαντική δραστηριότητα σχετιζόμενη με τη ναυτιλία και το εμπόριο, πολλά μέλη της δε διατηρούν ακόμα σημαντικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Γνωστότερος ίσως εκπρόσωπος της οικογένειας είναι ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος. Σε ευαγή ιδρύματα της Ανδρου και της Αθήνας έχουν γίνει πολλές δωρεές από τα μέλη της οικογένειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Και μια από τις τελευταίες αρχόντισσες της Άνδρου ,με ενδιαφέρον και αγάπη για κάθε ζωντανό ζωάκι ,στο σπίτι της εύρισκαν καταφύγιο οι πληγωμένες γατούλες όλης της περιοχής.Θα μας λείψει πολύ η αρχοντιά της και η ευγένεια της Στα παιδιά της τα ολοθερμα συλληπητηρια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This