Ο Τομ Χανκς ήταν συμπατριώτης μας πολύ πριν πολιτογραφηθεί Έλληνας!

Must Read

Ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ ζει και αναπνέει με το όνομα της πατρίδας μας, την οποία και διαφημίζει στα… πέρατα του κόσμου!

Μας συγκίνησε, όταν ως παιδί με ειδικές ικανότητες κατέρριψε όλα τα στερεότυπα και έφτασε εκεί που κανείς μας ποτέ δεν τόλμησε να φανταστεί. Μας κράτησε με κομμένη την ανάσα, όταν ως καπετάνιος Φίλιπς απήχθη από Σομαλούς πειρατές και έδωσε αγώνα επιβίωσης μέσα σε μια μικροσκοπική σωστική λέμβο, ενώ μας εντυπωσίασε, όταν ως πιλότος Σάλι κατάφερε να προσθαλασσώσει ένα αεροσκάφος με χαλασμένους κινητήρες, σώζοντας, παράλληλα, τη ζωή 155 ανθρώπων.

Ο λόγος για τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό και σκηνοθέτη Τομ Χανκς, το «ιερό τέρας» του Χόλιγουντ που, πριν από λίγες ημέρες, επισημοποίησε τον… έρωτά του με τη χώρα μας, αποκτώντας την ελληνική ιθαγένεια!

Μάλιστα, ο εμβληματικός ηθοποιός, κατά την αποδοχή ενός ακόμη βραβείου στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, πριν από λίγες ημέρες, ανέβηκε στο βήμα και μπροστά στην αφρόκρεμα της κινηματογραφικής βιομηχανίας εκθείασε τις ομορφιές της χώρας μας, την οποία χαρακτήρισε παράδεισο, ενώ αναφέρθηκε και στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής των Ελλήνων.

«Η Ελλάδα είναι το λιμάνι μου. Η οικογένειά μου πηγαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Έχω πάει σε όλον τον κόσμο, στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό. Είναι καλά για την ψυχή σου. Είναι μέρος που σε γιατρεύει», ανέφερε ενθουσιασμένος ο Τομ Χανκς.

ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την πολιτογράφησή του ως Ελληνας πολίτης, δεν δίστασε, με το πηγαίο χιούμορ του, να σχολιάσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος. Έτσι, απευθυνόμενος σε έναν Ελληνοαμερικανό ανταποκριτή, ρώτησε αστειευόμενος: «Πρέπει να υπηρετήσω στον Στρατό; Δεν είμαι καλός σε αυτό, πονάω στα γόνατα και είμαι γέρος. Πρέπει να πληρώσω φόρους;», σκορπώντας γέλια στην κατάμεστη αίθουσα του πολυτελέστατου ξενοδοχείου «Χίλτον» στο Μπέβερλι Χιλς.

Εν αρχή ην η… Ρίτα

Πώς όμως ξεκίνησε η σχέση του Καλιφορνέζου αστέρα του Χόλιγουντ με τη χώρα μας; Ήταν αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν ο νεαρός, τότε, καλλιτέχνης συνάντησε στα στούντιο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC τη μούσα της ζωής του, ονόματι Ρίτα Ουίλσον.

ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

Με μητέρα από το χωριό Σωτήρας της Άνω Δερόπολης και πατέρα από το Ωραίο Ξάνθης, η Ουίλσον μυήθηκε από μικρή στον ελληνικό τρόπο ζωής. Λίγο πριν ενώσουν τις ζωές τους με τα ιερά δεσμά του γάμου, το 1988, ο διάσημος ηθοποιός ασπάστηκε τον χριστιανισμό και, έκτοτε, όχι μόνο επισκέπτεται αρκετά συχνά τη χώρα μας, αλλά τηρεί με ευλάβεια όλα τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας, ζώντας ως γνήσιος Έλληνας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Αγαπημένη του γιορτή είναι το Πάσχα, το οποίο γιορτάζει με κατάνυξη και δέος παρακολουθώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας των Παθών τις λειτουργίες στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Λος Άντζελες, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή σηκώνει στους ώμους του τον Επιτάφιο.

ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

Ο κεραυνοβόλος έρωτας με την… Αντίπαρο

Κατά τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής κρουαζιέρας στη Μεσόγειο το 1999, το ζεύγος Χανκς επισκέφθηκε την Αντίπαρο και τη λάτρεψε. Χαμηλών τόνων και από τους λίγους καλλιτέχνες που δεν έχουν απασχολήσει τον διεθνή Τύπο με πάσης φύσης σκάνδαλα, επέλεξε το 2004 να χτίσει το ησυχαστήριό τους στο «εναλλακτικό» αυτό νησί, στην καρδιά των Κυκλάδων, και όχι στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, όπως τόσοι και τόσοι συνάδελφοί τους.

Στο 450 τετραγωνικών μέτρων εντυπωσιακό σπίτι τους περνούν τα καλοκαίρια τους, με τον διάσημο ηθοποιό να μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμές από τις ομορφιές του νησιού όπου γυρίστηκε η θρυλική «Μανταλένα».

ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

Άλλοτε ψαρεύοντας στη θάλασσα του Αιγαίου και άλλοτε γιορτάζοντας τα γενέθλιά του βουτώντας στα κρυστάλλινα νερά του νησιού, φροντίζει να μοιράζεται με τους εκατομμύρια ακολούθους του στιγμιότυπα από τις ανέμελες διακοπές του.

Οι κάτοικοι του νησιού, και ειδικά οι επαγγελματίες, κάνουν λόγο για έναν πολύ προσγειωμένο άνθρωπο, που δεν θυμίζει σε τίποτα αστέρα του Χόλιγουντ. Χωρίς ίχνος έπαρσης και διάθεση αυτοπροβολής, κυκλοφορεί στα γραφικά σοκάκια της Αντιπάρου ντυμένος με τα ρούχα της θάλασσας, ενώ, δεν είναι λίγες οι φορές, που συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες με κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Το ενδιαφέρον του 63χρονου ηθοποιού κέντρισε και η Πάτμος, όπου πρόσφατα αγόρασε ένα πετρόχτιστο σπίτι, στο χωριό Σκάλα. Εκτός από τη συναρπαστική θέα του αρχοντικού στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, στην επιλογή του νησιού έπαιξε πιθανότατα ρόλο και η πίστη του στον Θεό, καθώς το Νησί της Αποκάλυψης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χριστιανική θρησκεία.

Φιλάνθρωπος στα… κρυφά

Εκτός από όλα τα παραπάνω, ο Τομ Χανκς είναι και σπουδαίος άνθρωπος, με έντονη μεν, άγνωστη δε, φιλανθρωπική δράση σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δεν ήταν η δωρεά του προς τους πυροπλήκτους στο Μάτι, οι οποίοι στις 23 Ιουλίου 2018 είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη και τους δικούς τους ανθρώπους τους να χάνονται στις φλόγες.

«Αν έχετε κολυμπήσει ποτέ στις ελληνικές θάλασσες, περπατήσει ανάμεσα στα αρχαία ερείπια ή αν έστω έχετε ονειρευτεί να επισκεφτείτε την Ελλάδα, σας παρακαλώ επισκεφτείτε το the_hellenic_initiative για να μάθετε πώς μπορείτε να συνεισφέρετε προκειμένου να βοηθήσετε αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους, που, αν και υποφέρουν, κάνουν τόσο πολλά ο ένας για τον άλλο», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ρίτα Ουίλσον, σε μια προσπάθεια να στρέψει όσα περισσότερα βλέμματα μπορεί στη χώρα μας.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε, όμως, και για την ανασκαφή του Δεσποτικού στην Αντίπαρο, όπου μαζί με εθελοντές και μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες συμμετείχε και ο ίδιος στις εργασίες.

Όλα αυτά συνέβαλαν στην πρόσφατη απόφαση του ελληνικού κράτους να κάνει τον Τομ Χανκς επίτιμο πολίτη της χώρας μας, πρόταση που ο διάσημος ηθοποιός αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά σε κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα.

Έτσι, στις 27 Δεκεμβρίου ο Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε την τιμητική πολιτογράφηση του χολιγουντιανού σταρ, κάνοντας για ακόμη μια φορά την Ελλάδα γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

Άλλωστε, η αξιοθαύμαστη αγάπη που τρέφει για τη χώρα μας ο Τομ Χανκς και την οποία φροντίζει με κάθε ευκαιρία να διατρανώνει με λόγια και πράξεις αποτελεί, αναμφισβήτητα, την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Διαβάστε επίσης: Οι celebrities που λατρέψαμε με τα φυσικά τους μαλλιά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This