Παρασκευή 18/6/2021

«Γαλαζοαίματοι» στη… βιοπάλη: Αυτοί είναι οι πρόδρομοι του Megxit!

Πριν από το Megxit, υπήρξαν και άλλοι γόνοι βασιλικών οικογενειών, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα προνόμιά τους, για να εργαστούν, με κάποιους εξ αυτών, ωστόσο, να καταλήγουν μπλεγμένοι σε… οικονομικά σκάνδαλα!

Η βρετανική μοναρχία δεν είναι η πρώτη στην Ευρώπη που, ελέω… Megxit, ήρθε αντιμέτωπη με μέλη της, και πιο συγκεκριμένα τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι θέλουν να ακολουθήσουν αυτόνομη καριέρα, με κάθε κόστος.

Διαβάστε επίσης: Οι φωτογραφίες που θέλουν να… εξαφανίσουν διάσημοι stars 

Αρκετοί, ακόμη, «γαλαζοαίματοι» ρίχτηκαν στη… βιοπάλη, αλλά η επιλογή τους δεν τους δικαίωσε πάντα, καθώς, άλλοι κατηγορήθηκαν ότι εκμεταλλεύονται για προσωπικό όφελος τον βασιλικό τίτλο τους και άλλοι ενεπλάκησαν σε οικονομικά σκάνδαλα.

Το «τέλειο μοντέλο» της Ολλανδίας

ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος της Ολλανδίας με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Λαυρεντιανή
Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος της Ολλανδίας με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Λαυρεντιανή

Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας θεωρείται ότι βρήκε το «τέλειο μοντέλο», ώστε τα μέλη της να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα: ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος, αδερφός του βασιλιά Γουλιέλμου-Αλέξανδρου, και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Λαυρεντιανή, εργάζονται σε «δεξαμενή σκέψης» για την παγκόσμια πολιτική, υπό τον όρο να εγκαταλείψουν «οτιδήποτε κάνουν» αν τους χρειαστεί ο βασιλιάς.

Και ο τελευταίος, εξάλλου, εργάζεται περιστασιακά ως… πιλότος αεροσκαφών!

Η πριγκίπισσα και ο σαμάνος

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας με τον σαμάνο σύντροφό της Ντούρεκ Βέρετ
Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας με τον σαμάνο σύντροφό της, Ντούρεκ Βέρετ

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας εγκατέλειψε τα προνόμια της βασιλικής οικογένειας το 2002, για να λανσάρει τη δική της εταιρία στην ψυχαγωγία.

Πρόσφατα κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε τον πριγκιπικό τίτλο της για να βγάλει λεφτά με τον σαμάνο σύντροφό της Ντούρεκ Βέρετ, διοργανώνοντας σεμινάρια επί πληρωμή με τίτλο «Η πριγκίπισσα και ο σαμάνος» για την… πρωτόγονη μαγεία!

Το σκάνδαλο του συζύγου

Η πριγκίπισσα Κριστίνα της Ισπανίας με τον σύζυγό της Ινάκι Ουρνταγκαρίν
Η πριγκίπισσα Κριστίνα της Ισπανίας με τον σύζυγό της, Ινάκι Ουρνταγκαρίν

Η πριγκίπισσα Κριστίνα της Ισπανίας, κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας και της βασίλισσας Σοφίας της Ελλάδας, ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας της που απέκτησε έμμισθη δουλειά.

Το 2015, ο αδερφός της, βασιλιάς Φίλιππος, της αφαίρεσε τον τίτλο της δούκισσας της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, διότι το όνομά της ενεπλάκη σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης του συζύγου της, Ινάκι Ουρνταγκαρίν.

Η πριγκίπισσα, η οποία εργάζεται για φιλανθρωπικά ιδρύματα της τράπεζας La Caixa και του Aga Khan Foundation, αθωώθηκε, αλλά ο σύζυγός της καταδικάστηκε το 2017.

Η άρνηση του πριγκιπικού τίτλου

Η πριγκίπισσα Μαντλέν στης Σουηδίας με τον σύζυγό της Κρίστοφερ Ο'Νιλ
Η πριγκίπισσα Μαντλέν στης Σουηδίας με τον σύζυγό της, Κρίστοφερ Ο’Νιλ

Στη Σουηδία, εξάλλου, ο σύζυγος της πριγκίπισσας Μαντλέν, Κρίστοφερ Ο’ Νιλ, αρνήθηκε τον πριγκιπικό τίτλο που του προσέφερε ο πατέρας της, βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος, μετά τον γάμο τους το 2013.

Αντ’ αυτού, προτίμησε να συνεχίσει να εργάζεται ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ