Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Είμαστε πολιτισμικά μετανάστες, οι Άγριες Μέλισσες φαίνονται νηπιαγωγείο μπροστά στο Netflix» (video)

Must Read

Για όλους και για όλα μίλησε η Δήμητρα Παπαδοπούλου στην εκπομπή «Nega Talk».

Η δημοφιλής σεναριογράφος και ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη της Αθηναΐδας Νέγκα και δε δίστασε να μιλήσει για την κατάληξη της ελληνικής τηλεόρασης, την επιτυχία των «Απαράδεκτων» αλλά και για το κλείσιμο του Mega.

«Νιώθω πάρα πολύ όμορφα, οικεία. Σαν να έχω ξανάρθει. Σαν να ήμουν πάντα εδώ. Σαν να μην έλειψα μια μέρα! Είναι πάρα πολύ ευχάριστο που γύρισε το MEGA. Καλώς ήρθατε ξανά στη ζωή μας! Σας εύχομαι να κάνετε ό,τι ομορφιές είχατε κάνει και παλιά, και καλύτερες», σημείωσε στην αρχή της συνέντευξης η Δήμητρα Παπαδοπούλου και για την ημέρα που έπεσε το «μαύρο» στο Mega υπογράμμισε:

«Μου το είπαν φίλοι, μου το είπαν διάφοροι. Έλειπα από το σπίτι και μου έστελναν μηνύματα και “έπεσε” συγκίνηση. Εντάξει, ήταν μια στιγμή δύσκολη, όχι για εμένα, αλλά για τους εργαζόμενους, για όλο αυτό που έγινε. Γιατί έγιναν δύσκολα πράγματα στο MEGA. Τέλειωσε αυτή η περίοδος και εύχομαι τώρα να είναι μια περίοδος φωτεινή, πάρα πολύ ανοιχτή για εργασίες, για ιδέες, δημιουργική, για ελληνικά, ωραία πράγματα, καινούργια».

Ερωτηθείσα για την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η πρωτοποριακή για την εποχή της σειρά των «Απαράδεκτων», υποστήριξε πως «την εποχή των “Απαράδεκτων” δεν υπήρχε αυτή η προσήλωση στα νούμερα. Γύρω στο όγδοο – ένατο επεισόδιο είχαμε μία φωτογράφιση οι τέσσερίς μας που θα γινόταν στον δρόμο. Και συνέβη κάτι πολύ extreme. Έγινε ένα αιφνίδιο πράγμα. Και έλεγε ο Βλάσσης “ω ρε συ, οι Beatles!”. Ήταν πολύ δεδομένοι οι άνθρωποι που έπαιζαν. Ήξερα πολύ καλά για τι ψυχισμούς, για τι ανθρώπους, γράφω. Με του που έμπαιναν στο στόμα τους, γίνονταν επί δέκα αυτά που έλεγαν, τόσο σαν να μην μεσολαβούσε τίποτα. Ήταν κάτι μαγικό»

Ο Βλάσσης το έλεγε ότι θα μείνει. Όταν τα διάβαζε. Ο Βλάσσης ήταν παιδί της πιάτσας. Και ένιωσε ότι αυτό μυρίζει “επικοινωνία”. Ο Βλάσσης μύριζε την επαφή. Αυτό ήξερε η ψυχή του καλά».

Ακολούθως, αναφερόμενη στην ανάγκη που έχει η ελληνική τηλεόραση για πρωτότυπες, εγχώριες παραγωγές, η Δήμητρα Παπαδοπούλου χαρακτήρισε τους Έλληνες «πολιτισμικά μετανάστες» τονίζοντας το ζήτημα της υπερβολικής χρήσης σειρών αμερικανικής κυρίως προέλευσης.

Δείτε επίσης: Η Εύη Σαλταφερίδου και ο Κώστας Καραφώτης συνελήφθησαν σε… ρομαντική βόλτα

«Οι “Απαράδεκτοι” προηγήθηκαν των “Friends”. Εγώ εκεί που έχω αντίρρηση είναι που είμαστε αντιγραφείς των Αμερικανών και δεν έχουμε δικά μας πρωτογενή πράγματα. Είμαστε βαθιά κομπλεξικός λαός με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν δημιουργούμε κάτι από το μηδέν. Πρέπει να έχει πετύχει στην Αμερική, στην Αγγλία, να αρέσει στους Γάλλους και μετά να το ψωνίσουμε. Είναι το βαθύτερο πρόβλημα της κρίσης μας. Είμαστε επαίτες στις αγορές των ξένων.

Είμαστε λίγο πολιτισμικά μετανάστες στον ίδιο μας τον τόπο. Το βράδυ ξενυχτάω, κάνω ζάπινγκ. Δεν ακούω λέξη ελληνική και αν θα ακούσω καμία, θα είναι από σίριαλ προ Χριστού που μακάρι, ακούω Αγγλικά και κάποια στιγμή έχω λαχτάρα να ακούσω Ελληνικά να κοιμηθώ, δεν μπορώ να κάνω αυτόματη μετάφραση ή να διαβάζω. Μου λείπει η γλώσσα μας, ο ήχος μας», σημείωσε χαρακτηριστικά και όσο για το φαινόμενο των «Άγριων Μελισσών» συμπλήρωσε πως «βλέπεις Netflix και βλέπεις ότι οι “Μέλισσες” μπροστά τους είναι νηπιαγωγείο».

https://vimeo.com/395132347

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This