Κώστας Γκουσγκούνης: Τι είπε για την υγεία του

Must Read

Αγωνία για τον παλαίμαχο «βασιλιά του πορνό»! Ο Κώστας Γκουσγκούνης, ο οποίος έχει αφήσει το «αποτύπωμά» του στις ελληνικές αισθησιακές ταινίες, εισήχθη εσπευσμένα την προηγούμενη Παρασκευή στο παλιό Νοσοκομείο της Λάρισας με φρικτούς πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Ο 90χρονος σήμερα ηθοποιός, που θεωρείται είδωλο για τους λάτρεις των cult αισθησιακών φιλμ, κυρίως για τις ατάκες που έχει πει σε αυτές, μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα λίγες ώρες μετά τη νοσηλεία του. «Δεινοπάθησα με τους φρικτούς πόνους που είχα στην κοιλιά και στο στομάχι. Ήμουν μόνος στο σπίτι κι έτσι πήρα το ΕΚΑΒ, ήρθε και με μετέφερε στο νοσοκομείο. Μου έκαναν εισαγωγή στο παλιό Νοσοκομείο της Λάρισας και οι γιατροί εκεί έπραξαν ό,τι ήταν καλύτερο για μένα. Τους ευχαριστώ πολύ» μας είπε με κουρασμένη φωνή από την περιπέτεια της υγείας του.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης, ο οποίος γεννήθηκε στη Λάρισα τον Μάρτιο του 1931, έως και σήμερα δεν εγκαταλείπει το πατρικό σπίτι του. «Τον χειμώνα μένω εδώ, στη Λάρισα, που είναι το πατρικό μου. Είμαι μόνος μου εδώ, όμως μόλις έμαθαν οι δικοί μου για την περιπέτεια που είχα, μου τηλεφώνησαν ότι έρχονται. Είναι καθ’ οδόν ο εγγονός μου, ο Δημήτρης, που του έχω και μεγάλη αδυναμία» μας είπε στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μας και πρόσθεσε: «Με πήρε πολύς κόσμος τηλέφωνο. Τους ευχαριστώ όλους που με θυμούνται».

Ο ίδιος έχει πλέον αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και πολλά χρόνια, αποφεύγοντας συνεντεύξεις και δηλώσεις για την καριέρα του. Οι μόνες κοσμικές εμφανίσεις που έκανε στη διάρκεια της δεκαετίας των 00s ήταν για χάρη του αείμνηστου επιστήθιου φίλου του (και γιου του αξέχαστου Χάρρυ Κλυνν) Νίκου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος τον είχε βραβεύσει στο 1ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου το 2003, αλλά και το 2005, ενώ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο και στο 8ο Ελληνικό Cult Film Festival, που έγινε το 2010.

Στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τρία χρόνια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο «άξιος» του ελληνικού πορνό είχε δηλώσει: «Η ταινία που γύρισαν ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Αννα Καλουτά “Καλώς ήλθε το δολλάριο” είναι το ακριβές αποτύπωμα της ζωής μου. Αν ξεκινήσεις από το πεζοδρόμιο, που είναι για μένα πανεπιστήμιο, τότε μπορείς να τα καταφέρεις όλα στη ζωή σου».

Ο θρυλικός Κώστας Γκουσγκούνης ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος, μαθαίνοντας την τέχνη της φωτογραφίας από τον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη. Στα 25 χρόνια του έφυγε για την Αθήνα, όπου άνοιξε το δικό του φωτογραφείο, στον Χολαργό.

Ωστόσο, μεταπήδησε στον κινηματογράφο, έχοντας συμμετοχές στην αρχή της καριέρας του σε πολύ αξιόλογες ταινίες, όπως «Η αγνή του λιμανιού» το 1952 με την Αντιγόνη Βαλάκου, «Η θεία απ’ το Σικάγο» με τη Γεωργία Βασιλειάδου κ.ά., ενώ το 1975 έπαιξε στην ιστορική τηλεοπτική σειρά της κρατικής τηλεόρασης «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».

Ωστόσο, τον κέρδισε τελικά το πορνό. To 1960 αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα της εποχής και να ξυρίσει το κεφάλι του, αρχίζοντας έτσι την καριέρα του και στις αισθησιακές ταινίες, ανάμεσα στις οποίες ήταν «Ο ηδονοβλεψίας», «Πάθος και ηδονή», «Ο ανώμαλος» και «Ήταν άξιος».

Δείτε επίσης: Ο Σάββας Πούμπουρας διέψευσε και τον εαυτό του για το ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This