Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Η συλλογή όπλων του Σον Πεν έγινε ανατρεπτικό γλυπτό από τον Τζεφ Κουνς και θα… ανακουφίσουν την Αϊτή!

Όταν το 2014 η Σαρλίζ Θερόν έπειθε τον τότε σύντροφό της, Σον Πεν, να ξεφορτωθεί την… πλούσια συλλογή όπλων του, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν μπορούσε να φανταστεί ότι, έξι χρόνια αργότερα, θα «έβγαζε» 1.250.000 ευρώ για καλό σκοπό!

Αυτό ακριβώς είναι το ποσό στο οποίο πουλήθηκε το γλυπτό που έφτιαξε ο Τζεφ Κουνς με τα συγκεκριμένα όπλα, με όλα τα χρήματα να πηγαίνουν για την ανακούφιση της Αϊτής.

Ο Κουνς φιλοτέχνησε το έργο «Uli» εμπνευσμένος από τα… ξόανα Uli, τα οποία αντιπροσωπεύουν το μητρικό και πατρικό πνεύμα των αρχηγών των φυλών στα νησιά Παπούα Νέα Γουινέα και πλειοδότης στην πρόσφατη δημοπρασία του έργου ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου CNN Άντερσον Κούπερ.

ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΑ ULI
ξύλινα αγαλματίδια Uli από τα νησιά Παπούα Νέα Γουινέα

«Το “Uli” φιλοτεχνήθηκε από τη συλλογή όπλων του Σον Πεν, αποτελούμενο από 62 όπλα και τα αξεσουάρ τους. Ο Σον με πληροφόρησε ότι ήθελε να θέσει εκτός λειτουργίας τη συλλογή όπλων του και με ρώτησε αν θα είχα κάποιο ενδιαφέρον να δημιουργήσω ένα έργο τέχνης με τα όπλα του», έγραψε στο Instagram ο εκκεντρικός γλύπτης.

Ο 59χρονος ηθοποιός ήταν φανατικός συλλέκτης όπλων, όμως η Νοτιοαφρικανή συνάδελφός του, με την οποία είχε σύντομη σχέση, τον έπεισε να κάνει στροφή 180 μοιρών στις απόψεις του!

Διαβάστε επίσης: Τσάρλι Σιν: «Διεστραμμένες οι καταγγελίες ότι βίασα ανήλικο ηθοποιό σε γυρίσματα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ