Οι πλούσιοι επιλέγουν πλωτά παλάτια για να περάσουν την καραντίνα

Must Read

Την εποχή του κορωνοϊού, η ζήτηση των mega yachts έχει χτυπήσει «limit up» στον χώρο του yachting, καθώς οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχουν επιλέξει να βρίσκονται σε καραντίνα πάνω στα ντεκ πολυτελών θαλαμηγών για λόγους ασφάλειας.

Μεσίτες ενοικιάσεων σκαφών και brokers ελπίζουν ότι θα συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, καθώς η χώρα μας σημειώνει τα λιγότερα κρούσματα και ενδείκνυται για σκαφάτες διακοπές, για όσους αντέχει το πορτοφόλι τους. Σύμφωνα με την στήλη «Τop secret» της εφημερίδας Espresso, ήδη ο στόλος της «Golden Yachts» του εφοπλιστή Πάρη Δράγνη, με μότο «stay on board, stay safe», ετοιμάζεται να… πέσει στα βαθιά με τη νέα ναυαρχίδα του στόλου, το νέο 95μετρο super yacht «O’ Pari», που «χτίστηκε» στα ναυπηγεία Χαλκίτη στο Πέραμα, σε σχέδιο του Γιώργου και του Στέφανου Βαφειάδη, που συγκαταλέγονται στους καλύτερους designers σκαφών διεθνώς. Το 2019 στο εξώφυλλο του «Boat International» φιλοξενήθηκε το yacht «M/Y O ‘Optasia», με τίτλο «Η Ελληνίδα θεά».

το νέο 95μετρο super yacht «O’ Pari»

Πρόκειται για το 85μετρο mega yacht με τις 11 καμπίνες, που συνδυάζει την πολυτέλεια με την καινοτομία, τη δύναμη με την κομψότητα και την αρμονία με την τεχνολογία. Όσο για τη θαλαμηγό «Ο’ Pati», που φέρει το όνομα της ωραίας συζύγου του εφοπλιστή Πατρίτσιας Δράγνη, κατασκευάστηκε στην Ελλάδα από την εταιρία Golden Yachts και απέσπασε το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό ISS 2012 Design & Leadership Awards. Η Golden Yachts είναι η εταιρία που ίδρυσε ο εφοπλιστής Πάρης Δράγνης το 1996 με όραμα να ενισχύσει τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό, προσφέροντας όλες τις ανέσεις που απαιτούν οι ανά τον κόσμο celebrities, γεγονός που κατάφερε, αφού, μεταξύ άλλων, διαθέτει έναν στόλο από θαλαμηγούς, με ονόματα όπως «O’ Natalina», «O’ Neiro», «O’ Ceanos» και πολλά άλλα, στα οποία έχουν ταξιδέψει και έχουν φιλοξενηθεί αρχηγοί κρατών, γαλαζοαίματοι, σταρ από την Ντέμι Μουρ ως τον Τζον Μπον Τζόβι και τις Καρντάσιαν.

Πατρίτσια και Πάρης Δράγνης
Πατρίτσια και Πάρης Δράγνης

Άλλωστε η λατρεία του αυτοδημιούργητου εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρίας Goldenport, η οποία από το 2006 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, είναι η θάλασσα. Αν και τα περισσότερα σκάφη της εταιρίας νοικιάζονται και κάποια από αυτά τα θέλουν να πωλούνται, ο Πάρης Δράγνης αλλά και μέλη της οικογένειάς του, όπως οι δύο γιοι του, χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις και στις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά τις θαλαμηγούς «Ο’ Ptasia» και «Ο’ Mathilde».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This