Σάββατο 8/5/2021

Κώστας Χαρδαβέλλας: «Είπα στον εαυτό μου ότι θα βγει νικητής»

Κατάθεση ψυχής από την δημοσιογράφο για τη μάχη του με τον καρκίνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο Κώστας Χαρδαβέλλας έκανε μια κατάθεση ψυχής για τη σοβαρή περιπέτεια που είχε περάσει στο παρελθόν και πώς την αντιμετώπισε.

«Ο καρκίνος νικιέται, δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τη μάχη, χρειάζεται δύναμη ψυχής, οι ανθρώπινες δυνάμεις είναι τεράστιες… Στην αρχή παθαίνεις ένα σοκ, λες “καρκίνος”, όμως μετά αυτό που είπα στον εαυτό μου είναι ότι θα βγει νικητής, ότι θα νικήσω τον καρκίνο. Η ψυχολογία είναι το 50%, τα υπόλοιπα ανήκουν στους γιατρούς. Φανταστείτε ότι μόλις μου το ανακοίνωσαν, πήρα την οικογένειά μου και πήγα διακοπές στην Πάρο. Ποτέ μου δεν μπήκα στη γυάλα, συνέχισα κανονικά τις δραστηριότητές μου, την κανονικότητά μου, όμως πρόσεχα, σταμάτησα το κάπνισμα -κάπνιζα πολύ, από 15 χρόνων- πρόσεχα το air condition, ο οργανισμός μου είχε εξασθενήσει» ανάφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο δημοσιογράφος.

«Η μεγάλη αγωνία είναι όταν περιμένεις τα αποτελέσματα της αξονικής, εκεί είναι λες και περιμένεις αν θα πας στο εκτελεστικό απόσπασμα ή όχι, είναι σημαντική η στιγμή. Τη μάχη τη δίνεις αρχικά μόνος, όμως μετά βλέπεις ότι είναι δίπλα σου η οικογένειά σου να σου δίνει ελπίδα και αισιοδοξία. Ποτέ δεν εγκατέλειψα, ποτέ δεν έπεσα σε καταστάσεις αυτολύπησης, να πω “γιατί συμβαίνει σε μένα αυτό;” ένιωθα καβαλάρης» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ