Τετάρτη 16/6/2021

Αυστηρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απαράδεκτη αναζήτηση δημοσιογράφων μετά από μήνυση του… Φουρθιώτη!

Απόλυτη καταδίκη για την ανεκδιήγητη αυτή εξέλιξη

Σκληρή ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ μετά την περίεργη αναζήτηση δημοσιογράφων, που πραγματικά προκαλεί τεράστια ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στη χώρα, που προκλήθηκε από την μήνυση του Φουρθιώτη για δημοσίευμα της Espresso!

Οι αστυνομικοί που έγιναν «Φιλιππινέζες» του Μένιου Φουρθιώτη

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την αναζήτηση δημοσιογράφων κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», υπενθυμίζει, ότι η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά καταδικάζει τέτοιου είδους πρακτικές.

Το Δ.Σ. παρενέβη αποφασιστικά για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τα αδικήματα Περί Τύπου. Σημειώνει, μάλιστα, ότι παρενέβη με ανακοινώσεις, επισκέψεις στα αστυνομικά τμήματα και παραστάσεις στα δικαστήρια, σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις που παρατηρήθηκε το φαινόμενο για δημοσιογράφους των εφημερίδων «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» το 2016 και «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» το 2018.

Το γεγονός ότι εισαγγελείς εξέδιδαν εντάλματα σύλληψης για συναδέλφους στο πλαίσιο του αυτοφώρου, λόγω δημοσιευμάτων τους, καταγγέλθηκε από την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ και των Διεθνών Οργανώσεων ήταν ο δραστικός περιορισμός της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα Περί Τύπου. Είχε προηγηθεί ειδική συνάντηση το 2018 με τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Mogens Blicher Bjerregard, καθώς και επαφές με τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ